رییس مرکز پژوهشی مطالعات رفاه اجتماعی دانشگاه يزد از برگزاري نشست علمی، با موضوع “مسأله شناسی اعتیاد” در دانشگاه يزد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان يزد؛ محمد مبارکی گفت: به همت شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر و همكاري مرکز پژوهشی مطالعات رفاه اجتماعی دانشگاه یزد و با حضور کارشناسان دستگاههاي عضو و تشكلهاي غيردولتي نشست علمی با موضوع”مسأله شناسی اعتیاد” برگزار شد.
وي هدف این نشست را ایجاد بستری جهت ارتباط دانشگاه با نهادها اعلام کرد و افزود: مرکز پژوهشی مطالعات رفاه اجتماعی سعی دارد حلقه واسط بین دانشگاه و ادارات مرتبط با مبارزه با مواد مخدر به ویژه شوراي هماهنگي استان باشد و با شناسایی مسائل و انجام تحقیقات علمی، پشتوانهای برای فعالیتهای پیشگیرانه باشد.
رییس مرکز پژوهشی مطالعات رفاه اجتماعی دانشگاه با اشاره به تشکیل هسته پژوهشی”جامعه و اعتیاد” در ذیل مرکز پژوهشی مطالعات رفاه اجتماعی گفت: مسئله شناسی در حوزه اعتیاد بايد انجام شود تا مجموعهای از مسائل و اولویتهای استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد، شناسایی شود و با استفاده از ظرفیتهای علمی دانشگاهیان ضمن انجام تحقیق و پژوهش، راهکارهای علمی استخراج و ارائه شود.
مبارکی ابراز امیدواری کرد هسته پژوهشی جامعه و اعتیاد، بتواند با تحقیقات و استخراج راهکارهای علمی گامهایی مؤثر در راستای کاهش مصرف مواد مخدر و آسیبهای آن در استان بردارد.
در ادامه جلسه، سیدمصطفی کرباسی، دبیر شوراي هماهنگي استان با اشاره به مشکلات و مسائل حوزه مبارزه با مواد مخدر گفت: از بین آسیبهای اجتماعی، اعتیاد و سوءمصرف مواد مخدر از مهمترین و مخربترین آسیبها است.
وی تصریح کرد: در کشور ما، براساس آمارهای موجود، مصرف مواد مخدر، پیامدهای اجتماعی همچون گسترش جرایم اجتماعی را در بر داشته است، به عنوان مثال؛ ۶۵ درصد همسرآزاریها، ۵۵ درصد طلاقها، ۳۰ درصدکودک آزاریها، ۲۵ درصد قتل عمدها، ۲۵ درصد نزاع و خشونتها و ۲۰ درصد جرایم منکراتی، با مواد مخدر و سوءمصرف موادمخدر مرتبط است و در بعد بهداشتی هم هزینههای پزشکی ناشی از درمان، مرگ و میر معتادان بدلیل ناخالصیهای مواد مصرفی قابل تأمل است.
دبير شورا با اشاره به عوامل خارجی و داخلی مؤثر در گسترش مصرف مواد مخدر و دشواریهای کنترل آن افزود: این مسئله به یکی از پنج آسیب مهم کشور تبدیل شده است و براساس برنامه ششم توسعه باید ۲۵ درصد کاهش شیوع مصرف مواد و روانگردانها داشته باشیم و در این مسیر به همکاری و مشارکت همه دستگاه ها و مردم نیاز است.
کرباسی مهمترین اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر را پیشگیری از اعتیاد اعلام کرد و گفت: با توجه به محدودیتهای قانونی و اجرایی، باید سیاستهای مبارزه محور را به سمت برنامههای پیشگیری و کاهش مصرف سوق داد اما درمان و بازتوانی معتادان، صیانت و حمایت از معتادان بهبودیافته و اشتغال آنها و همچنین حمایت از خانوادههای این گروه و مقابله با مواد مخدر در اولویتهای بعدی قرار دارد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان يزد۹۷٫۱۰٫۰۱