• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73634اخبار امروز : 10
5

آذربايجان‌شرقي رتبه ۲۸ كشوري را در شیوع اعتیاد دارد

  • کد خبر : 49975
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰

  دبیر شورای مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان‌شرقی گفت: اين استان در شيوع اعتياد در جايگاه ۲۸ كشوري قرار دارد. به گزارش روابط عمومي دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان‌شرقي، بهروز مهدوی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گفت: استان درحال حاضر دارای ۶۰۰ سمن فعال است که ۹۵ سمن آن در […]

 

دبیر شورای مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان‌شرقی گفت: اين استان در شيوع اعتياد در جايگاه ۲۸ كشوري قرار دارد.


به گزارش روابط عمومي دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان‌شرقي، بهروز مهدوی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گفت: استان درحال حاضر دارای ۶۰۰ سمن فعال است که ۹۵ سمن آن در حوزه مشارکت‌های مردمی و در راستاي مبارزه با مواد‌مخدر فعالیت می‌کند.


وی با بیان اینکه مبلغ ۱۷۵میلیون تومان برای اجرای طرح‌ها در سمن‌ها اختصاص یافته است، گفت: ۱۴۵ نفر در مركز نگهداري،‌ درمان و كاهش آسيب معتادان تبریز فعالیت دارند و در مجموع ۷۰۰ نفر در سراسر استان در رابطه با موضوع مبارزه با موادمخدر فعالیت دارند.


مهدوي با تأکید بر اینکه استان از لحاظ میزان شیوع اعتياد در رتبه ۲۸ كشوري قرار دارد و جزو استان‌های سفید و پاک محسوب مي‌شود، گفت: این رتبه بیانگر این نیست که خیال‌ ما آسوده باشد و اقدامي نکنیم بلکه باید توجه بيشتري داشت؛ چرا که اعتیاد در بین جوانان قابل مشاهده است.


دبیر شورا اضافه کرد: باید فعالیت‌هایمان در حوزه صيانت همانند صندوق حمایت از مستمندان باشد چرا كه جاي “صندوق حمایت از خانواده‌های معتادان” خالی است.


وی خاطرنشان کرد: ۷۰ هزار نفر خودمعرف تحت درمان سرپایی قرار دارند و به آنان خدمات ارائه مي‌شود و همچنين میزان آلودگی استان از نظر شیوع‌شناسی ۱٫۲ درصد است.

اعتیاد در بین کارگران بیشتر است
دبير شورا با اشاره به اینکه اعتیاد در جمعیت دانشجویی چهار درصد و در دانش‌آموزی زیر یک درصد است، تصریح کرد: طبق میانگین کشوری، اعتیاد در بین کارگران ۲۲ درصد است که متأسفانه آمار استان سه درصد بالاتر از آمار کشوری و ۲۵‌درصد است.


وی ادامه داد: ۲۵ درصد اعتیاد کارگران برای افرادی است که حداقل تجربه یک‌بار مصرف را داشتند و ما آماری از مصرف تفننی در دست نداریم.


وی گفت: در حال حاضر بهترین کار این است که اجازه ندهیم تا افراد سالم جامعه به اعتیاد دچار شوند و الزام آن آگاه‌سازی مردم است؛ چرا که تمامی مردم باید این را بدانند که شاید ورود به مصرف اعتیاد دست خودشان باشد ولی خروج از آن در دست‌شان نخواهد بود.


دبیر شورا با بیان اینکه تعدادی از موادمخدر وابستگی ایجاد کرده ولی در تعدادی مغز را مستقیم تخریب می‌کند، افزود: مصرف گل از خانواده ماری‌جوانا از جمله موادی هستند که فقط با یک‌بار مصرف فرد را دچار اعتیاد می‌کند.


وی اضافه کرد: متأسفانه جوانان از مواد کم‌خطر به سمت مواد پرخطر حرکت می‌کنند و مواد طبیعی جای خود را به مواد صنعتی پرخطر داده است.


مهدوی توضیح داد: ۴۷۹ مواد روان‌گردان شناسایی شده است که به عقیده بنده به جای اینکه آمار معتادان ارائه شود باید اثرات حتی یک‌بار مصرف قرص‌هایی مانند ریتالین و ترامادول کامل به مردم تشریح شود تا ببینند با یک‌بار مصرف چه بلایی سرشان می‌آید.


وي خاطرنشان کرد: ما آموزش‌های خود را از دوران مهدکودک آغاز کردیم تا از همان ابتدا یک فرد با این مسائل آشنا شود.


دبير شورا در رابطه با مرگ افراد معتاد در اثر موادمخدر گفت: مرگ در اثر اعتیاد به علت ناخالصی در موادی از قبیل تریاک و سرب درون مواد است به طوری‌که هر چیزی که از چرخه قاچاق وارد شود برای مردم یک خطر بزرگ محسوب می‌شود.


منبع: روابط عمومي دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان‌شرقي۹۷٫۰۹٫۲۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=49975

برچسب ها