یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: برای مبارزه با اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در کشور نیازمند حرکت جهادی مردم و مسوولان مانند دوران دفاع مقدس هستیم.
بهنام نعمت زاده در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اعتیاد به مصرف مواد مخدر از جنبههای مختلف مانند ابعاد اخلاقی، فکری، جسمی و روحی قابل بررسی است، چون اعتیاد یک پدیده تک بعدی نیست و با تمام اجزای تشکیل دهنده شخصیت فرد در ارتباط است.
وی اظهار داشت: زمان آزمون و خطا در بحث مبارزه با اعتیاد گذشته و وقت عمل و اقدام رسیده است، باید در همایشها و جلسات مقابله با اعتیاد مخاطب خاص این معضل را داشته باشد چراکه اعتیاد نیروهای انسانی و نیروهای مولد جامعه را هدف میگیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه حوزه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی و شیمیایی وسوسه انگیز است ادامه داد: ما نیاز به پشتوانه فکری قوی برای مقابله با اعتیاد داریم و اگر بخواهیم در مقابله با این پدیده موفق شویم باید توان خود را متناسب با این پشتوانه افزایش دهیم.
نعمتزاده افزود: دغدغه سلامت در حوزه اعتیاد بسیار جدی است و باید بهعنوان یک مساله ملی مورد توجه قرار گیرد و هر کس در هر جایگاهی دفاع از سلامت در مقابل اعتیاد را وظیفه اول خود بداند.
وی تصریح کرد: مساله اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی جدیتر از آن است که فکر میکنیم و ممکن است در جاهایی که به ذهن هیچکس خطور نمیکند و حتی در میان خانوادههای صاحب نام و تحصیلکرده نیز با این معضل اجتماعی مواجه شویم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: باید مردم و مسوولان مانند دوران دفاع مقدس، از سلامت تمامی افراد جامعه در برابر اعتیاد دفاع کنند و این دغدغه توسط رسانهها در کشور بوجود آید.
به گفته نعمتزاده، همانطور که عمق راهبردی امنیت کشور تنها محصور به مرزهای کشور نیست باید مرز امنیت روانی، اخلاقی و ایمنی از اعتیاد نیز به خارج از مرزها گسترش داده شود.
وی تاکید کرد: اگر نیازمند جوانانی هستیم که در مقابل دنیا بایستند اولین شاخصه، داشتن سلامت جسمی و روحی است و آیا افراد نا سالم و دارای اعتیاد می توانند در مقابل دشمن بایستند و از کشور دفاع کنند.
نعمتزاده افزود: معضل اعتیاد در حال زدن شاهرگ حیاتی جامعه ما است و توجه به امر اجتماعی کردن مبارزه با اعتیاد یعنی همه اعضا تشکیل دهنده جامعه باید در برابر این بلای خانمانسوز احساس خطر کنند و منتظر انجام وظیفه یک دستگاه خاص نباشند، چراکه اعتیاد یک فاجعه ملی شده و مبارزه با آن عزم ملی و همت همگانی را میطلبد.
وی در پایان تصریح کرد: افزایش مشارکت اساتید و دانشجویان در راستای اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی نیز ضروری است و به بحث پیشگیری و کاهش تقاضا برای مصرف مواد بسیار کمک میکند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۹٫۱۹