نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی معتقد است: برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باید تمامی نهادهای مختلف با یکدیگر بسیج شوند تا مسئله اعتیاد و آسیبهای آن ریشهکن شود.
محمدباقر سعادت در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: رسانه ملی باید با تمامی نهادهای مختلف در رابطه با مبارزه اجتماعی با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی تعامل مستمری داشته باشد، زیرا این رسانه روزانه میلیونها بیننده در داخل و خارج از کشور دارد و بیشترین نفوذ را در افکار عمومی برای مقابله با اعتیاد میتواند داشته باشد.
وی پیشنهاد داد: رسانه ملی باید با ستاد مبارزه با مواد مخدر که نقش اجرایی مقابله با اعتیاد را دارد، همکاری تنگاتنگی داشته و مواردی را که برای تحقق رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر نیاز است، بهصورت فیلم، برگزاری نشستهای تخصصی با حضور کارشناسان مربوطه و مسوولان، نمایش، طنز و غیره به تصویر عموم مردم درآورد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و روانگردانها جنگ نرم است و باید آن را جدی تلقی کرد، ادامه داد: نباید از مسئله اعتیاد به سادگی حرف بزنیم و عبور کنیم، مخدرهای صنعتی و شیمیایی، نسل امروز و آینده را هدف قرار گرفته و به نابودی میکشانند.
به گفته سعادت، رسانهها و دستگاههای فرهنگی نقش به سزایی در پیشگیری و مقابله با استفاده از مواد مخدر صنعتی و شیمیایی برعهده دارند و برای پیشگیری و مقابله با مصرف مواد مخدر باید خانوادهها و والدین را درگیر این موضوع کرد.
وی اضافه کرد: اعتیاد و مواد مخدر مرز نمیشناسد و در مبارزه با آنها نباید به مخدرهای سنتی اکتفا کرد، زیرا هر فردی که در فرایند اعتیاد قرار بگیرد، ممکن است آلوده به یکی از مادههای مخدر سنتی، صنعتی و شیمیایی شود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: تجربه سالهای گذشته نشان داده است که باید به مصرف مواد اعتیادزا صنعتی با نگاهی تازه نگریست و در شیوههای برخورد با آن تجدید نظر کرد و به این هشدار هم توجه کنیم که در مواجهه با این بلای خانمانسوز که استفاده آن آسانتر از هر نوع ماده اعتیادزا سنتی دیگر است، زمان بسیار مهم است.
به گفته سعادت، سرعت گسترش و تولید به روز انواع مختلف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی خانوادهها را در معرض خطر قرار داده است.
وی افزود: این نوع مخدرها به گونهای هستند که اگر در تدبیر شیوههای مبارزه کوتاهی شود چه بسا کنترل جلوگیری از مصرف این مواد بسیار مشکل شده و حتی غیر ممکن شود.
سعادت یادآور شد: باید با تدبیر راهکارهای مناسب در وهله اول مقدمات مناسبی را جهت افزایش آگاهیهای عمومی و بعد اولیه پیشگیری اعمال کرد تا در قدم بعدی تقاضاهای موجود در این عرصه را کاهش داد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۹٫۱۳