• امروز : دوشنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - شوال - 1446
  • برابر با : Monday - 21 April - 2025
کل پست ها: 73441اخبار امروز : 0
5

بررسی عوامل شیوع اعتیاد در حوزه کار و کارگری

  • کد خبر : 49591
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۹:۱۲

دومین نشست تخصصی اعتیاد با موضوع “بررسی عوامل شیوع و گسترش اعتیاد در حوزه کار و کارگری و راهکارهای  آن” به همت خانه تشکل‌های مردم نهاد در سالن جلسات ساختمان شهید رجایی استانداری خراسان رضوی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، دکتر منوچهری رییس گروه سازمان‌های مردم‎نهاد […]


دومین نشست تخصصی اعتیاد با موضوع “بررسی عوامل شیوع و گسترش اعتیاد در حوزه کار و کارگری و راهکارهای  آن” به همت خانه تشکل‌های مردم نهاد در سالن جلسات ساختمان شهید رجایی استانداری خراسان رضوی برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، دکتر منوچهری رییس گروه سازمان‌های مردم‎نهاد استان به نمایندگی از دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ ضمن خوشامد به حاضرین به بیان اهمیت و ضرورت واگذاری امور مردم به خودشان علی‌الخصوص در عرصه اجتماعی پرداخت.


دکتر کروژدهی مدیرعامل خانه تشکل‌ها گفت: علت انتخاب موضوع اعتیاد در حوزه کار و کارگری، شیوع بالای ۲۹ تا ۳۹ درصدی اعتیاد بین کارگران استان است.


وی برنامه‌ریزی جهت ایجاد شور و نشاط در محیط‌های کاری و همکاری و تعامل با ادارات و نهادهای مرتبط با این مساله مثل شهرداری، اداره ارشاد و صدا وسیما؛ سعی در تغییر نگاه مسولین و کارفرمایان به مساله اعتیاد و درگیر کردن و ایجاد تعامل بین کلیه ادارات، سازمان‌ها و تشکل‌های مرتبط با حوزه اعتیاد جهت هم‌افزایی را از مهمترین کارهای ضروری در این موضوع دانست.


الهه خاتمی کارشناس مشارکت‌های مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گفت: با توجه به اهمیت موضوع و آمار بالای اعتیاد در این حوزه، در راستای جلوگیری از رشد اعتیاد در محیط‌های کاری می‌بایست اقدامات پیشگیرانه با محوریت سمن‌ها انجام شود.


وی بر لزوم اقدامات پیشگیرانه در محیط‌های کاری با همکاری سمن‌ها و تشکل‌های حوزه تخصصی اعتیاد و در نظر گرفتن مکانیزم تشویقی برای واحدهایی که برنامه های آموزشی و پیشگیرانه در محیط‌های کاری ارائه می کنند، تاکید کرد.


در ادامه؛ لباف رئیس اداره امور اجتماعی اداره کل تعاون استان گفت: شیوع اعتیاد در کارخانه‌های استان در حالت بدبینانه ۳۹ درصد و در حالت خوشبینانه ۲۹ درصد است.


وی اظهار کرد: بررسی میزان شیوع اعتیاد در میان کارگران کارخانه‌های صنعتی (کاج) توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است.


لباف با بیان اینکه اجرای طرح (کاج) در کارخانه‌های صنعتی استان، کاملاً داوطلبانه و با همکاری کارفرمایان و کارگران انجام شده است، تصریح کرد: یافته‌های این طرح و تحقیقات نشان می‌دهد بیشتر کارگرانی که دچار اعتیاد هستند، در مشاغل سخت همچون کوره‌پزی‌ها و نانوایی یا مشاغلی که شیفت‌های کاری زیادی دارند، مشغول به کار هستند.


وی افزود: در سال ۹۶ با نتایجی که از طرح کاج به دست آمد، روش‌های پیشگیرانه اعتیاد در دستور کار امور اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قرار گرفت و با توجه با اعتبارات خوبی که داریم امسال علاوه بر حوزه پیشگیری در حوزه درمان نیز وارد شدیم.


وی همکاری کارفرمایان برای جلوگیری از شیوع اعتیاد در کارخانه‌ها را یکی از شاخص‌های انتخاب کارفرمای نمونه برشمرد و در ادامه قول همکاری با خانه تشکل‌های استان و سمن‌های حوزه اعتیاد را در راستای جلوگیری از رشد اعتیاد در حوزه کار و کارگری داد.


زینلی مسول روابط عمومی کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار کارخانجات استان در ادامه نشست، علت رشد بالای اعتیاد در این حوزه را از بین رفتن شور و نشاط در محیط‌های کاری، صرف فکر کردن به راندمان بالای کار و افزایش تولید بدون در نظر گرفتن مخاطرات آن و عدم کار فرهنگی و عدم مداخله کارفرمایان در این معضل دانست .


در ادامه نشست میر مقدم از کانون انجمن‌های صنفی کارگران، غفاریان از کارشناسان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حافظی از صدا و سیمای استان و همچنین تعدادی از مدیران سمن ها و تشکل های حوزه اعتیاد در این خصوص به بیان نظرات خود پرداختند و آمادگی خود را برای همکاری با نهادهای مرتبط و واحدهای صنعتی و تولیدی استان اعلام داشتند.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۷٫۰۹٫۱۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=49591

برچسب ها