کارشناس آسیبهای اجتماعی گفت: نقش خانواده و تاثير آسيبهاي خانوادگي در گرايش نوجوانان و جوانان به سمت اعتياد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی پررنگتر و قابل توجهتر از نهادهای مختلف است.
مرضیه برزگری در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: عوامل متعدد در بروز اعتياد به استعمال مواد مخدر صنعتی و شیمیایی به خصوص در ميان جوانان موثر هستند، در واقع نميتوان تنها به يک عامل در مورد ابتلا به اعتياد يک فرد اشاره کرد، بلکه مجموعهاي از عوامل فردي، اجتماعي، خانوادگي و غیره دست به دست هم ميدهند تا زمينه گرايش فرد به سمت مواد مخدر فراهم شود.
وی تصریح کرد: امروزه فشارهای اقتصادی بر زندگی مردم بیشتر نمایان شده و به تبع آن مشکلات و معضلات خانوادگي از جمله مشکلات رواني اعضای خانواده، نارضايتي پدر و مادر از زندگي عاطفي، نداشتن سرپرست مناسب، طلاق و جدايي و عوامل بسيار ديگر ميتوانند زمينهساز گرايش هر يک از اعضا به سمت مواد مخدر باشند.
کارشناس آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: با آگاهي دادن و آموزش ساير اقشار جامعه نه تنها در خصوص اعتياد، بلکه در خصوص تامين سلامت رواني خانوادهها ميتوان گام بزرگي را در افزایش سلامت و امنيت رواني جامعه برداشت.
برزگری بیان کرد: لازم است بايدها و نبايدهاي زندگي خانوادگي را از سنين کودکي به کودکان آموزش داده شود تا با ترغيب والدين براي گذراندن دورههاي آموزشي در اين خصوص، به سطح آگاهي خانوادهها افزوده شود.
به گفته وی، تصحيح روابط ميان اعضاي خانواده، بهخصوص پدر و مادر، ميتواند محيط خانه را به محيطي امن و دوست داشتني براي فرزندان تبديل کند و بي ترديد چنين خانوادهاي کمتر در خطر اعتياد اعضاي خود قرار ميگيرد.
این کارشناس تاکید کرد: سرمايهگذاري براي آموزش و بالا بردن آگاهي اقشار مختلف اجتماع در خصوص اعتياد و خطرات آن، بسيار سودمندتر از سرمايهگذاري براي درمان معتادان و يا دستگيري فروشندگان مواد مخدر است.
برزگری اظهار داشت: تامين سلامت رواني خانوادهها از طريق بالا بردن سطح سواد و آگاهي آنان ميتواند به وسيله رسانههاي گروهي همچون راديو و تلويزيون انجام گیرد و زيربنايي براي پيشگيري از اعتياد در ميان اعضاي خانواده باشد.
به گفته وی، حمايتهاي خانواده نه تنها در پيشگيري از اعتياد در فرزندان و اعضاي خانواده موثر است، بلکه ميتواند عاملي براي بازگرداندن فرد معتاد به زندگي سالم و ترک اعتياد او باشد، در واقع، با شناخت و آگاهي از ميزان تاثيرگذاري خانوادهها در فرايند ترک اعتياد، ميتوان به ترسيم و برنامهريزي واقع بينانه جهت آموزش خانوادهها و ارائه حمايتهاي لازم از اين نهاد اجتماعي جهت دستيابي به دوران ترک موفقيت آميز و به تاخير انداختن مدت زمان عود اعتياد اميدوار شد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۹٫۱۲