دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران، متلاشی شدن خانوادهها، از بین رفتن مشاغل، افزایش جرایم و هزینههای گزاف اقتصادی را از جمله آثار شیوع سوء مصرف مواد مخدر در سطح جامعه برشمرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، علی اصغر میرزایی گفت: اعتیاد به مواد مخدر به یک مسئله اجتماعی تبدیل شده است و در برخورد با آن نیز باید همه گروهها و سازمانهای جامعه مشارکت کنند.
وی ادامه داد: واگذار کردن امر مبارزه با تقاضای مواد مخدر به یک یا دو سازمان که جز پرداختن به این امر چندین وظیفه دیگر هم به عهده دارند و رها کردن علل و عوامل ساختاری مربوط، سرانجامی جز وضع موجود که تقاضا مستمر در حال افزایش است، ندارد چرا که مبارزه با موادمخدر فرآیندی تعطیل ناپذیر و دشوار است.
دبیر شورا بیان داشت: متلاشی شدن خانوادهها، از بین رفتن مشاغل و مهارتها، افزایش جرایم، هزینههای گزاف اقتصادی و افت زندگی از جمله آثار شیوع سوء مصرف مواد مخدر در سطح جامعه هستند. وجود پدیده اعتیاد به مواد مخدر و پیامدهای آن بهدرستی در دل مردم هراس ایجاد میکنند و همه خانوادهها را خواهان نوعی اقدام جمعی و اساسی برای کنترل و پیشگیری آن میسازد.
میرزایی همچنین، عوامل زمینهساز اجتماعی مانند بیکاری و سرخوردگی، نبود برنامههای جایگزین در زندگی، عرضه فراوان، قیمت ارزان و دسترسی آسان به مواد مخدر محرکهای اصلی گرایش روز افزون جوانان شهری و روستایی به مواد مخدر هستند و نگرانیها را دامن می زند.
وی گفت: سوء مصرف مواد مخدر نه تنها به دلیل آثار سوء فردی بلکه به دلیل پیامدهای منفی آن به یک مسئله اجتماعی بسیار مهم و خطرناک تبدیل شده است. سوء مصرف مواد مخدر یکی از عوامل اصلی اختلال در خانوادهها و ارتکاب جرایم است و بهداشت و سلامت افراد و جامعه را با خطرات جدی مواجه میسازد و هزینههای اقتصادی آن نیز برای کشور از حد تصور خارج است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران ۹۷٫۰۹٫۰۱