رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: تقویت ایمان در افراد جامعه و آشناکردن آنان با لطف و عنايت پروردگار از مهمترین راهکارها براي كاهش اعتیاد در جامعه است، بايد اين آگاهي در افراد شکل بگیرد که با توکل به خداوند و تلاش و پشتکار میتوان بر گرفتاریها و مشکلات فايق آمد و گرفتار مواد افیونی نشد.
جمشید جعفرپور در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر یکی از علل مهم اعتیاد در جامعه را فقر فرهنگی عنوان کرد و گفت: فقر فرهنگی به معنای عام را ميتوان نداشتن امید و بیاعتمادی نسبت به لطف و رحمت خداوند معنا کرد، زیرا بالاترین گناهی که انسان میتواند انجام دهد، ناامیدی از رحمت پروردگار است.
وي ادامه داد: متاسفانه برخی افراد که ناامید هستند و در زندگی دچار مشکلات مختلف از جمله مشکلات روحی، جسمی، اجتماعی، اقتصادی و… میشوند، برای حل مشکلات و بهبود شرایطشان به دنبال جایگزینهای دیگر همچون مواد مخدر ميروند.
نماینده مردم فارس در مجلس افزود: این مخدرها برای مدت کوتاهی فرد را از حالت اندوه و غصهای که حاصل از مشکلاتشان است، رها میكند اما بعد از مدتی آنها را به دردهای بزرگتری مبتلا میکند.
جعفرپور اضافه کرد: تقویت ایمان و باورهای دینی در افراد جامعه و آشناکردن آنان با لطف پروردگار از مهمترین راهکارهای رفع اعتیاد در جامعه است، بايد این آگاهی در افراد به گونهاي بالا رود که بدانند با توکل به خداوند و با تلاش و پشتکار و همت میتوان از پس گرفتاریها و مشکلات برآمد و گرفتار مواد افیونی نشد.
وي بيان داشت: برای رسیدن به هدف نهایی ابزار و الزاماتی نیاز است، اگر ما بتوانیم فضای پرورشی و تربیتی مناسبی را در خانواده و محیطهای آموزشی فراهم کنیم و افراد دلسوز و آگاه، اطلاعات و آموزشهاي صحیح راجع به پيامدهاي ناشي از اعتياد را به ديگر افراد جامعه منتقل کنند، جامعه را در برابر هجوم افکار ناامید کننده و گمراه کننده واکسینه کردهایم.
رئیس کمیسیون فرهنگی یادآور شد: خانوادهها باید بدانند که علاوه بر تامین نیازهای مادی فرزندانشان حقوق دیگری نیز بر دوش آنها است و آن تربیت صحیح و مناسب است. پدر و مادر نقش مهمي در شكلدهي رفتار فرزندان و ساختار شخصيت آنها دارند و همچنين سبكهاي تربيتي والدين، روابط والدين با فرزندان ميتواند در معتاد شدن يا نشدن فرزند موثر باشد.
جعفرپور تصریح کرد: دشمن القائات و پیامهای منفي را برای تخریب روحیه جوانان رواج ميدهد و سعي دارد از طریق مواد مخدر و اعتیاد اين سرمايه مهم اجتماعي را نابود سازد، لذا دستگاههای اجتماعي و فرهنگي، نهادهای آموزشی و مراکز آموزش عالی و رسانهها به ویژه رسانه ملی موظف هستند كه بر سالمسازی فضای فرهنگی جامعه توجه بیشتری كنند.
وي يادآور شد: این مجموعهها اگر دست به دست هم دهند و بدون اختلاف باهم کار کنند، میتوان امیدوار بود که جامعه خوبی به لحاظ فرهنگی که فقر معنوی در آن وجود ندارد، شكل بگیرد، جامعهای که با کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد روبه رو است.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۸٫۳۰