معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد: بنا بر اعلام سازمان پزشكي قانوني كشور، مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در هفت ماهه نخست امسال ۲۸ درصد كاهش يافته است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ بابك دينپرست در گفتوگو با پايگاه اطلاعرساني ستاد با بيان اين مطلب گفت: طبق اين گزارش، تعداد مرگ و میرهای ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در هفت ماهه نخست سالجاری يكهزار و ۵۵۶ نفر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل (۲۱۶۹ نفر) ، به میزان بيست و هشت و سه دهم درصد کاهش داشته است.
وي ادامه داد: از مجموع فوتیهای ناشي از سوء مصرف مواد مخدر در هفت ماهه سالجاری ، يكهزار و ۴۵۴ نفر مرد و ۱۰۲ نفر زن بودهاند و بیشترین تعداد فوتیها نيز طي اين مدت، با رقم ۲۴۴ نفر، مربوط به ماه شهریور بوده است.
معاون كاهش تقاضاي ستاد اظهار داشت: در هفت ماهه نخست امسال، استانهای تهران، اصفهان و فارس به ترتیب با ۲۴۶، ۱۵۰ و ۱۲۲ نفر فوتی، بیشترین و استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و بوشهر نیز، به ترتیب با يك، هشت و نه نفر فوتی، کمترین مرگ ناشی از سوء مصرف مواد را داشتهاند.
دين پرست افزود: مرگ و میرهای ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، از سال ۱۳۸۲ به بعد، دومین عامل مرگهای غیرطبیعی پس از تصادفات بوده و در سال ۱۳۸۴، تعداد چهار هزار و ۷۴۰ نفر به علت سوء مصرف مواد مخدر جان باختند که این تعداد، بیشترین میزان مرگ و میر، طی نه سال گذشته بوده است.
وي تصريح كرد: روند کاهشی مرگ و میرهای ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، از سال ۱۳۸۴ به بعد آغاز شد، به طوری که کمترین این قبیل مرگها، طی نه سال گذشته، با سه هزار و ۵۹۳ نفر، در سال ۱۳۹۰ رخ داد.
اين مقام مسوول در ستاد گفت: همچنين در این گزارش آمده که از سال ۱۳۸۲ به بعد (در نه سال گذشته)، مجموعاً ۳۷ هزار و ۶۸۹ نفر، بر اثر سوء مصرف مواد جان خود را از دست دادهاند و متوسط سالیانه مرگ ناشي از سوء مصرف مواد در نه سال گذشته، چهار هزار و ۱۸۸ نفر و متوسط مرگ و میر روزانه معتادان در نه سال گذشته يازده و پنج دهم نفر اعلام شده است.
دينپرست در پايان گفت: آنچه مسلم است، يكي از مهمترین عوامل بروز وضعیت ذكر شده و روند رو به کاهش مرگ و میرهای ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، اجراي برنامههای مناسب ستاد مبارزه با مواد مخدر در عرصههاي گوناگون ميباشد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۱/۱/۰۳