دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهار محال و بختیاری، استرس و فشارهای عصبی را از دلایل و عوامل مهم گرایش به مصرف دخانیات و مواد مخدر در جوانی نام برد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری، سید قدیر مرتضوی در کارگاه آموزش تربیت مدرس ویژه مشاوران مدارس شهرستانهای استان گفت: استرس، فشارهای عصبی و روحی و روانی، مشکلات خانوادگی و فشار همسالان میتواند نوجوان و جوان را مخصوصاً در دوران حساس بلوغ آسیبزده کرده و او را به سمت سوی مصرف دخانیات، موادمخدر و مشروبات الکلی سوق دهد.
وی با اشاره به جایگاه حساس مشاوران، مدیر و معلمان در مدارس برای کنترل آسیب به دانشآموزان افزود: باید آنان دورههای آموزشی مناسب و پیشگیرانه را سپری کرده تا در صروت لزوم و بحران، بتوانند به درستی به کمک دانشآموزان آمده و وضعیت آنان را سامان دهند تا مبادا به هر دلیلی به سمت اعتیاد کشیده نشود.
دبیر شورا افزود: در اکثر مواقع تاثیرات تربیتی خانواده بر فرزندان، اثرات مخربی را در پی داشته و نوجوانی که از کودکی با فشارها و استرسهای متعدد از سوی خانواده و حتی با شرایط جامعه مواجه میشود، در این مرحله از زندگی شخصیتی شکننده و بدون اعتماد به نفس میشود، در اینصورت او با شخصیتی بدون اعتماد به نفس وارد مدرسه و محیطی می شود که پر از استرس است.
مرتضوی گفت: در مدارس آموزشهای مکفی و تخصصی سلامت روان نداریم و فقط مباحث به سمت مشاوره تحصیلی است که فقط بر مدل درس خواندن دانش آموزان و رتبه بهتر در کنکور و برنامههای جانبی تحصیلی تمرکز میکنند.
وی بیان داشت: خانوادهها، مدارس و سازمانهایی که نقش تربیتی فرزندان را برعهده دارند باید به سلامت روان دانشآموزان توجه ویژه داشته باشند و از همه مهمتر باید احساس شادی کنند و این احساس شادی نباید از طریق مصرف قرص روانگردان و مخدرهای مختلف بوجود آید.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری۹۷٫۰۸٫۲۷