• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73561اخبار امروز : 0
6

لزوم افزايش سطح تعاملات سه كشور ايران، بلغارستان و تركيه در مبارزه با مواد مخدر

  • کد خبر : 49144
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۴

دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با سرپرست دبیرکل وزارت کشور بلغارستان با بيان اينكه ايران، بلغارستان و تركيه در مسير اصلي ترانزيت مواد مخدر به بالكان قرار دارند، بر افزايش سطح تعاملات و همكاري‌هاي اين سه كشور تاكيد كرد. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسكندر مومني عصر […]

دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با سرپرست دبیرکل وزارت کشور بلغارستان با بيان اينكه ايران، بلغارستان و تركيه در مسير اصلي ترانزيت مواد مخدر به بالكان قرار دارند، بر افزايش سطح تعاملات و همكاري‌هاي اين سه كشور تاكيد كرد.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسكندر مومني عصر امروز در اين دیدار که در خصوص همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر و به درخواست طرف بلغارستانی ترتیب داده شده بود، گفت: جمهوري اسلامي ايران، مبارزه گسترده و همه‌جانبه‌اي را با مواد مخدر در ابعاد مختلف مبارزه در دستور كار دارد.


 وي در ادامه؛ يكي از حوزه‌هاي مهم عرصه مبارزه با مواد مخدر را مقابله با ورود، توزيع و قاچاق و ترانزيت مواد مخدر به اروپا عنوان كرد و افزود: براي جمهوري اسلامي ايران، فرقي ندارد مواد مخدر قرار است در داخل كشور توزيع ‌شود يا به كشورهاي خارج از كشور ترانزيت ‌شود، ما هيچ تفاوتي بين جوانان خود و ديگر كشورها قائل نيستيم و سعي داريم امنيت را يكپارچه سازيم.


دبيركل ستاد گفت: جمهوري اسلامي ايران طي چند دهه گذشته در راه مبارزه با مواد مخدر، حدود ۴ هزار شهید و چند برابر آن، جانباز تقدیم نظام کرده است، تعدادي از جوانان ما كه در اين راه به شهادت رسيده‌اند به دليل مبارزه با ترازيتِ مواد مخدري بوده است كه قرار بوده به اروپا قاچاق شود.


مومني با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران، هر ساله مبارزه با مواد مخدر را با شدت بيشتري انجام مي‌دهد، افزود: يكي از مشكلات بزرگ ما حضور كشورهاي خارجي و فرامنطقه‌اي در افغانستان است، در سال ۲۰۰۱ ميلادي تولید مواد مخدر در آن كشور، حدود ۲۰۰ تن بود اما اين رقم بعد از گذشت دو دهه و از زمان حضور كشورهاي خارجي در افغانستان، به ده هزار تن رسيد، يعني حدود ۵۰ برابر شد. به اعتقاد من اگر افغانستان توسط كشورهاي خارجي اشغال نمي‌شد، وضعيت مواد مخدر در كشورهايي كه در معرض تهديد آن قرار دارند، تاكنون ساماندهي شده بود.


وي اظهار داشت: براساس آمار سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست کشفیات تریاک و رتبه دوم کشفیات مرفین و هروئین را در دنیا دارد.


دبيركل ستاد گفت: ايران، بلغارستان و تركيه در مسير اصلي ترانزيت مواد مخدر به بالكان قرار دارند كه بايد سطح تعاملات و همكاري‌هاي اين سه كشور افزايش يابد، در اين زمينه، امضاي يادداشت تفاهم همكاري مي‌تواند در كاهش ترانزيت مواد مخدر موثر باشد.


مومني گفت: جمهوري اسلامي ايران دستاوردهاي خوبي در حوزه درمان، بازپروري و كاهش آسيب معتادان دارد و آماده انتقال اين تجارب به کشور بلغارستان است.


وي در پايان آمادگي ايران را براي معرفي افسر رابط به‌منظور تبادل اطلاعات دو جانبه و آموزش‌هاي پليس مبارزه با مواد مخدر کشورمان اعلام و بر افزايش سطح تعاملات دو كشور تاكيد كرد.


بلغارستان خواستار ارتقاء‌ سطح همكاري‌ها با ايران است
همچنين کمیسر ارشد گئورگى آریاجیف سرپرست دبیرکل وزارت کشور بلغارستان در این دیدار ضمن ابراز رضایت از برنامه‌ها و ملاقات‌های صورت ‌گرفته در حوزه‌های مختلف مبارزه و مقابله با مواد مخدر از جمله پلیس مبارزه با مواد مخدر، دادستانی کل کشور، گمرک و وزارت امور خارجه گفت: در سفر به ایران و قبل از ملاقات با شما، از چند مرکز درمان اعتیاد بازدید کردیم و از تلاش‌‌های ایران در حوزه‌های مختلف از جمله درمان معتادان بسیار تحت تاثیر قرار گرفتیم.

 

وی ضمن استقبال از پیشنهادات ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران، آمادگی کشورش را برای ارتقاء‌ سطح همکاری‌ها و همچنین همکاری سه جانبه میان ایران، ترکیه و بلغارستان اعلام کرد.


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۸٫۲۳

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=49144

برچسب ها