• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73561اخبار امروز : 0
5

ارتقاء همكاري‌هاي ايران و بلغارستان در مبارزه با مواد مخدر

  • کد خبر : 49095
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۶

در ديدار معاون مقابله با عرضه و امور بين‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر و معاون رييس اداره كل مبارزه با جرايم سازمان‌يافته وزارت‌كشور بلغارستان بر گسترش تعاملات دو کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر و امضاي يادداشت تفاهم همكاري در اين زمينه تاکید شد. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ […]

در ديدار معاون مقابله با عرضه و امور بين‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر و معاون رييس اداره كل مبارزه با جرايم سازمان‌يافته وزارت‌كشور بلغارستان بر گسترش تعاملات دو کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر و امضاي يادداشت تفاهم همكاري در اين زمينه تاکید شد.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ اسداله هادي‌ن‍ژاد در اين دیدار که در خصوص همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر و به درخواست طرف بلغارستانی ترتیب داده شده بود، با اشاره به گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) گفت: در سال گذشته توليد مواد مخدر در افغانستان، ۱۰ هزار تن بوده است.


وي با اشاره به كشفيات مواد مخدر از سوي جمهوري اسلامي ايران افزود: سال گذشته، ۸۱۰ تن انواع موادمخدر توسط كشورمان كشف شد كه ۴۶ تن آن، مرفين و هرويين بوده است، همچنين در سال‌هاي ۱۳۹۴ الي ۱۳۹۶ ، رشد كشفيات مواد مخدر در كشور ۴۶ درصد بود.


معاون مقابله با عرضه ستاد با بيان اينكه ایران ۱۶۵۰ کیلومتر با کشورهای افغانستان و پاکستان مرز مشترک دارد، گفت: در گذشته‌هاي بسيار دور، قاچاقچيان با اكيپ مجهز و تعداد زياد خودرو، از مرزهاي ايران و افغانستان عبور مي‌كردند اما طي سال‌هاي اخير با انسداد مرزها، ديگر امکان عبور محموله چند خودرويي قاچاق به کشور وجود ندارد.


هادي‌نژاد ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران طي سه دهه اخير در راه مبارزه با مواد مخدر، بيش از ۳۷۰۰ هزار شهید و ۲۰ هزار جانباز تقدیم نظام کرده است.


وي گفت: به دليل اقدامات انسدادي مرزي، عمده تردد قاچاقچیان مواد مخدر از افغانستان به پاكستان است، جمهوري اسلامي ايران با پاكستان، ۷۰۰ كيلومتر مرز خشكي دارد كه ۲۵۰ كيلومتر آن هنوز مسدود نشده است.


اين مقام مسئول در ستاد افزود: ترانزیت مواد مخدر از پاكستان به سمت دریا سوق پیدا كرده است و ديگر كمتر امكان تردد قاچاقچيان از مسير خشكي وجود دارد، سال گذشته، در استان‌هاي ساحلي كشورمان شاهد افزايش ۶۰ درصدي كشفيات مواد بوديم،‌ براي نمونه دو استان بوشهر و خوزستان حدود ۵ تن كشفيات از طريق دريا داشته‌اند.


هادي‌ن‍ژاد گفت: در حال حاضر، ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر در مرزهای شرقی کشور انجام مي‌شود و گمرکات مرزی به دستگاه‌هاي ایکس‌ری كاميوني مجهز هستند و مرزهای کشور نيز تحت کنترل کامل هنگ‌های مرزی ناجا قرار دارند، اخيراً نيز یک باند بین‌المللی قاچاق مواد مخدر را که قصد داشت محموله هرويين به اروپا ترانزیت كند، شناسایی و در حین خروج از کشور در منطقه مرزی بازرگان متلاشی كرديم.


وي با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با مواد مخدر جدي است، افزود: با تبادل اطلاعات و تجربيات مي‌توانيم اقدامات مشتركي در حوزه مبارزه با مواد مخدر داشته باشيم.


معاون مقابله با عرضه ستاد بر افزايش همکاری‌های دو جانبه ايران و بلغارستان تاكيد كرد و گفت: در زمینه همکاری‌هاي دو كشور و انتقال تجربيات و تخصص پليس مبارزه با مواد مخدر آماده همكاري هستيم؛ چرا كه حدود ۹۰ درصد کشفیات مواد مخدر در سطح کشور از سوي پليس مبارزه با مواد مخدر است و داراي تخصص و تبحر زيادي است.


همچنين كميسر ارشد استفات جولف، معاون رييس اداره كل مبارزه با جرايم سازمان‌يافته وزارت كشور بلغارستان در اين ديدار، هدف از سفر خود به ايران را همكاري‌هاي دو جانبه در مبارزه با مواد مخدر خواند و گفت: ما خواستار امضاي يادداشت تفاهم همكاري در زمينه مبارزه با مواد مخدر و انتقال تجارب و آموزش‌هاي پليس ايران به كشورمان در حوزه مبارزه با مواد مخدر هستيم.


وي افزود: رايج‌ترين ماده مخدر مصرفي در بلغارستان، ماري‌جوانا است كه اولين ماده مصرفي كشورمان مي‌باشد، سال گذشته نيز بيش از ۲۰ تن از اين نوع ماده مخدر در بلغارستان كشف شد.

منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۸٫۲۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=49095

برچسب ها