آيتالله مكارم شيرازي در ديدار با دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر، مصرف مواد مخدر را از لحاظ شرعی حرام اعلام كرد و گفت: کسی که دین و ایمان داشته باشد سراغ این کار نمیرود و از نظر عرفی نیز افراد آلوده، دنیا و آخرت خود را خراب میکنند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ آیت الله مكارم شيرازي از مراجع تقلید شيعه در اين ديدار گفت: مواد مخدر از چند جهت قابل مطالعه است، از جنبه اقتصادي، مواد مخدر منبع درآمدی برای سوداگران مرگ است و آنها نمیتوانند از آن چشم پوشی کنند، به اعتقاد من، مواد مخدر، تجارت مرگ است و سوداگران با اين تجارت به دنبال كسب سودآوري بيشتر هستند.
وي افزود: مواد مخدر جنبه سیاسی نیز پیدا کرده است و بسياري از دولتهاي استعماگر معتقدند بايد ملتها و خصوصاً جوانان به اعتياد آلوده شوند تا كشورها تحت سلطهشان قرار گيرند و به اهداف شومشان برسند.
اين مرجع تقليد بيان داشت: به لحاظ اجتماعي نيز فردي كه به مواد مخدر آلوده ميشود، مشكلات بسياري را براي خود، خانواده و جامعه به وجود ميآورد.
مكارم شيرازي، مصرف مواد مخدر را از لحاظ شرعی حرام اعلام كرد و گفت: کسی که دین و ایمان داشته باشد سراغ این کار نمیرود و از نظر عرفی نیز افراد آلوده، دنیا و آخرت خود را خراب کردهاند؛ لذا باید مبارزه با مواد مخدر در ابعاد اقتصادی، سیاسی اجتماعی، شرعی و عرفی انجام شود.
وي در ادامه بر مبارزه فرهنگي با مواد مخدر با كمك رسانهها تاكيد كرد و گفت: رسانهها با اطلاعرساني و ارائه اطلاعات به مردم، بايد آنان را نسبت به خطرات ناشي از اعتياد آگاه كنند.
اين مرجع تقليد در ادامه بر لزوم اجرای برنامههای فرهنگی و اثربخشی آنها تأکید كرد و افزود: رسانه ملي وظيفه دارد عواقب اعتياد را به مردم بازگو كند. به نظر كارهاي فرهنگي اثرگذاري بيشتري دارند.
توليد مواد مخدر طي دو دهه گذشته، ۵۰ برابر شده است
همچنين اسكندر مومني دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در اين ديدار گفت: جمهوری اسلامی ايران در ۴۰ سال گذشته، تلاش زيادي را براي جلوگيري از ورود و خروج مواد مخدر انجام داده است و برايش فرقي ندارد مواد مخدر قرار است در داخل كشور توزيع شود يا به كشورهاي خارج ترانزيت شود و هدفش نجات جان همه جوانان دنيا است.
به گفته وي؛ در سال ۲۰۰۱ ميلادي تولید مواد مخدر در كشور افغانستان، ۲۰۰ تن بود اما اين رقم بعد از گذشت دو دهه، به ده هزار تن در آن كشور رسيده است.
مومني در ادامه؛ جمعآوري معتادان از شهرها و ايجاد فضاي امن در بين مردم و پيشگيري از گرايش جوانانمان به اعتياد با همراهي همه نهادهاي ذيربط به منظور مصونسازي جامعه از اعتياد را از اولويتهاي ستاد مبارزه با مواد برشمرد.
وي همچنين بر استفاده از ظرفيت رسانه ملي، رسانههاي جمعي و دستگاههاي فرهنگي و پيشگيري از جمله وزارت ارشاد، سازمان تبليغات اسلامي، در حوزه پيشگيري از اعتياد تاكيد كرد و گفت: همه نهادها بايد در مبارزه مشاركت داشته باشند.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۸٫۲۱