• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73562اخبار امروز : 1
10

حوزه‌هاي علميه نقش كليدي در حوزه پيشگيري از اعتياد دارند

  • کد خبر : 49055
  • ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۹:۲۴

  دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در سفر به قم با آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور دیدار كرد و با بیان اینکه حوزه‌هاي علميه نقش كليدي در حوزه پيشگيري از اعتياد دارند، گفت: براي بهبود شرايط اقتصادي، بايد فعاليت‌هاي پيشگيرانه را توسعه دهيم تا خسارت كمتري به اقتصاد كشور وارد شود. […]

 

دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در سفر به قم با آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور دیدار كرد و با بیان اینکه حوزه‌هاي علميه نقش كليدي در حوزه پيشگيري از اعتياد دارند، گفت: براي بهبود شرايط اقتصادي، بايد فعاليت‌هاي پيشگيرانه را توسعه دهيم تا خسارت كمتري به اقتصاد كشور وارد شود.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسكندر مومني در اين ديدار گفت: قريب به ۴۰ سال، اقدامات گسترده‌اي در حوزه مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است و ۳۷۰۰ نفر طي اين مدت، در راه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسيده‌اند، معتقديم اگر اين اقدامات نبود، قطعاً تعداد معتادان بيشتر بود.


وي افزود: در سال ۲۰۰۱ ميلادي و قبل از حضور امريكا در افغانستان، تولید مواد مخدر در آن كشور، ۲۰۰ تن بود اما اين رقم بعد از گذشت دو دهه، به ده هزار تن رسيده و حدود ۵۰ برابر شده است.


دبيركل ستاد با بيان اينكه ﺍﻳﺮﺍﻥ در مسير توزيع و ترازيت مواد مخدر از افغانستان به اروپا قرار دارد، گفت: خسارت مستقيم و غيرمستقيم ناشي از اقتصاد مواد مخدر در ايران ۱۹۹ هزار ميليارد تومان است كه معادل ۱۱٫۷ درصد توليد ناخالص ملي مي‌باشد و به اقتصاد كشور ضربه مي‌زند.


مومني ادامه داد: اولويت ستاد مبارزه با مواد مخدر، توجه به حوزه پيشگيري از اعتياد است، بايد كاري كرد كه افراد به سراغ مواد مخدر نروند، لذا همه نهادهاي فرهنگي بايد از ظرفيت‌هاي موجود در اين حوزه استفاده كنند و همچنين علما، مبلغان، روحانيون و حوزه‌هاي علميه بايد مشاركت كنند.


وي بيان داشت براي بهبود شرايط اقتصادي بايد فعاليت‌هاي پيشگيري از اعتياد را توسعه دهيم، فعاليت‌هاي پيشگيرانه موجب مي‌شود افراد به سمت اعتياد نروند و خسارت كمتري به اقتصاد كشور وارد شود، لذا بايد از ظرفيت‌هاي فرهنگي و ديني كشور بهره ببريم تا در حوزه پيشگيري از اعتياد موفق شويم.


اين مقام مسئول گفت: اقدامات پیشگیری از اعتیاد در بلند مدت نتیجه می‌دهد و خانواده‌ها و گروه‌هاي مرجع مي‌توانند با اختياراتي كه دارند، در حوزه پيشگيري از اعتياد مشاركت و فعاليت داشته باشند.


مومني افزود: در نظرسنجی‌هاي نيروي انتظامي كه طي ۵ سال گذشته صورت گرفته است، بزرگترین دغدغه مردم، اعتیاد و مواد مخدر عنوان شده است.


وي ادامه داد: اينكه مبارزه با مواد مخدر را صرفاً وظيفه يك نهاد حاكميتي بدانيم غلط است، خانواده‌ها آموزش و پرورش و ديگر نهادهاي آموزشي و فرهنگي نيز بايد در اين امر بايد مشاركت كنند.


مومني گفت: حوزه‌هاي علميه مي‌توانند نقش كليدي در حوزه پيشگيري از اعتياد داشته باشند، اقدامات فرهنگي و پيشگيري مي‍‌توانند از قم به سراسر كشور منتقل شوند و اگر جان يك نفر را نجات دهيم، جامعه‌اي را از بلا و آسيب نجات داده‌ايم.


مبارزه با مواد مخدر بايد حكومتي و مردمي باشد
رئیس جامعه المصطفی و مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور نیز در این ديدار گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر و نهادهاي امنيتي و نظامي، طي چند دهه گذشته، مبارزه بي اماني را با مواد مخدر داشته‌اند.


حضرت آيت الله اعرافي افزود: اعتياد از آسيب‌هاي اجتماعي و علت بسياري از مفاسد است كه بر ابعاد اقتصادي، سياسي، اجتماعي، فرهنگي و علمي كشور تاثير منفي مي‌گذارد.


وي بيان داشت: مبارزه با مواد مخدر بايد حكومتي و مردمي باشد، بدون حضور مردم اين مبارزه قابل اجرا نيست. مردم و روحانيت وظيفه دارند در مبارزه  مشاركت كنند.


مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در ادامه؛ بر انجام مبارزه با مواد مخدر با بهره‌گيري از شيوه‌هاي علمي و كار مطالعاتي و كارشناسي تاكيد كرد و گفت: پيشگيري از اعتياد بسيار مهم است و در عرصه بين الملل نيز بايد حق خود را مطالبه كنيم، جامعه بين‌الملل بايد بداند ايران سپر دفاعي، در مقابل سلامت كشورها شده است و همه كشورها بايد نقش خود را در اين مبارزه به درستي ايفا كنند.


حضرت آيت الله اعرافي بر توسعه نگارش پايان‌نامه‌هاي حوزوي به مباحث ديني و پيشگيري، اعزام مبلغين به شهرها براي انتقال مفاهيم پيشگيرانه به مردم و استفاده از ظرفيت‌هاي ديني و فرهنگي در حوزه پيشگيري از اعتياد تاكيد كرد و گفت: اميدوارم استان قم به يكي از استان‌هاي پاك كشور در آسيب‌هاي اجتماعي تبديل شود و برنامه‌ريزي‌هاي درستي در جهت مهار و كنترل اين آسيب اجتماعي صورت پذيرد.


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۸٫۲۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=49055

برچسب ها