استاد دانشکده روانشناسی تهران معتقد است: برای تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، باید خانواده را که کانون اولیه جامعه را تشکیل میدهد، محور اصلی قرار داد و با اجرای برنامههای آموزشی و مهارتی، آنان را توانمند ساخت تا به سمت آسیبهای اجتماعی نروند.
مهدی معصومی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، عامل اصلی افزایش آمار اعتیاد را عدم توجه صحیح خانوادهها بر رفتار فرزندان خواند و گفت: متاسفانه امروزه مواد مخدر از سنتی به صنعتی تغییر یافته است، لذا برای آگاهسازی خانوادهها و جوانان بهمنظور کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از این تغییر، به همکاری و تعامل ویژه دستگاههای مختلف و اقشار گوناگون جامعه نیاز است.
وی اظهار داشت: رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر، اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر است و این امر، منوط به مشارکت هر چه بیشتر گروههای مردمی و تشکلهای مردمنهاد است.
استاد دانشکده روانشناسی تهران با بیان اینکه همه در اين ماموريت که مبارزه با موادمخدر است سهم و نقش دارند، ادامه داد: اگر هر فرد نقش خود را به خوبي انجام دهد، شاهد کاهش آسيبهاي اجتماعي در جامعه خواهیم بود.
معصومی، مقابله با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی را موضوعی ملی دانست که همه افراد، در معرض آسیبهای ناشی از آن قرار دارند و همه آحاد جامعه باید در مبارزه اجتماعی با مواد مخدر مشارکت کنند.
این روانشناس تصریح کرد: سازمانهای مردمنهاد که به نوعی خود مردم هستند، واقعیترین، ملموسترین و اثربخشترین روش مواجه با پدیده خانمانسوز اعتیاد هستند، لذا باید مردم را در مبارزه مشارکت داد تا موضوع برایشان ملموس شود، در این صورت موفق خواهیم شد.
معصومی گفت: به لحاظ روانشناسی اگر بخواهیم فرد از رفتار گرایش به سمت مواد مخدر اجتناب کند، (یعنی دسترسی به مواد مخدر دارد ولی از آن استفاده نکند)، مستلزم آن است که این رفتار اجتماعی در فرد درونیسازی شود. این موضوع نیازمند اراده، ظرفیت اجتماعی و آموزش رسانهها است.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از دلایل اصلی اعتیاد در جامعه آن است که اکثر معتادان بر اثر بیکاری و فشارهای مالی زندگی به این سمت گرایش پیدا کردهاند که انتظار میرود مسوولان با اشتغالزایی، جوانان را از این بلای ویرانگر دور کنند.
معصومی در پایان اضافه کرد: در امر مبارزه با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی بايد هوشيار بود و با حضور هوشمندانه، شرايط را براي سوداگران مرگ و قاچاقچيان، ناامن ساخت؛ چرا که کارکرد خوب در اين حوزه، کاهش جرايم را در پي دارد و ایجاد تداوم جهت مقابله با این معضل از سوی مردم میتواند دستگاههای مسوول از جمله ستاد مبارزه با مواد مخدر را هدفمندتر در جهت کنترل و پیشگیری از اعتیاد سوق دهد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۸٫۱۹