رييس سازمان زندانها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور با اشاره به زنداني بودن بیشترین زندانیان کشور به دلیل جرائم مواد مخدر گفت: به طور میانگین حدود ۴۷ درصد زندانیان کشور به دلیل جرائم مواد مخدر در زندان به سر میبرند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان؛ غلامحسين اسماعیلی در آيين افتتاح سالن پيش ملاقات اردوگاه محكومين مواد مخدر استان (ماده ۴۲ قانون مبارزه با مواد مخدر) با اشاره به وجود مشکلات و اعتبارات در کشور، پیرامون اصلاح و تربیت مددجویان گفت: با تمامی مشکلات موجود تلاش و اعتقادمان بر این است که اگر کسی مرتکب جرم و جنایتی شد بنا به دستور مراجع قضایی به زندانها معرفی شود.
وي تصريح كرد: مکانی برای اين افراد در زندانها تعبیه شده که با شرکت در فعالیتهای آموزشي، فرهنگی، مذهبی و قرآنی اصلاح و از خطا و کرده خود پشیمان و با رویکردی سالم به جامعه برگردند.
رييس سازمان زندانهاي كشور اسماعيلي در ادامه، با قدردانی از دست اندرکاران احداث پروژه سالن پیش ملاقات اردوگاه گفت: یکی از اهداف سازمان زندانها توجه به خانوادهها و ایجاد فضایی مناسب جهت ارتباط زندانی با خانوادهاش ميباشد که امروز شاهد افتتاح يك مجتمع رفاهی با امکانات مجهز هستيم که موجب کاهش بسیاری از مسائل و مشکلات خواهد شد و همچنین خانوادهها به نظام جمهوری اسلامی بيشتر توجه خواهند كرد که علیرغم تخلف و جرم آن فرد، شرایطی ایجاد میشود که وي در محیطی مناسب بتواند خانوادهاش را ملاقات کند.
اسماعيلي ضمن تشكر از اقدامات انجام شده در مركز كار درماني توسط اداره كل زندانها، استانداري و به ويژه پيگيريهاي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان، موضوع طبقهبندي زندانيان را مهم دانست و خواستار كمك و همكاري ديگر دستگاههاي استاني در تكميل پروژه هاي نيمه تمام مكان مذكور شد.
تکمیل اردوگاه کاردرمانی و حرفهآموزی اصفهان به ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
همچنين رمضان امیری مدیرکل زندانهای استان اصفهان در اين مراسم اظهار داشت: اين اردوگاه از طرحهای ملی بوده که توسط سازمان زندانها جهت نگهداری محکومان مواد مخدر استان و اصلاح و تربیت مددجویان به ظرفیت چند هزار نفر با سرانه ۱۷٫۵ متر مربع و با زیربنای ۸۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع در زمینی به مساحت ۲۳۰ هکتار طراحی شده است.
وی افزود: در این مکان فضاهایی از قبیل بندها، قرنطینه، سالن ملاقاتها، سولههای کارگاهی، قرارگاه، ساختمان انتظامی، بهداری، مجموعه فرهنگی ورزشی، آموزشی، سایت خدماتی، بند کارگری، انبار و تأسیسات ساختمان پیشبینی شده است.
مدیرکل زندانهای استان تصریح کرد: پروژه مذکور با پیشرفت ۱۰ درصدی در سال ۱۳۸۷ به بهرهبرداری رسید و ردیف تخصیص اعتبار عمرانی طرح مذکور حذف و به همین دلیل بسیاری از فضاهای فیزیکی از جمله فضاهای خوابگاهی، بهداری، قرنطینه، سالن ملاقاتها، مجموعه فرهنگی و ورزشی، ساختمان تأسیسات، قسمت اداری و محوطهسازی اجرا نشد.
امیری تأکید کرد: عدم تخصیص اعتبار به اردوگاه تا سال ۱۳۸۹ ادامه داشت و از سال ۱۳۹۰ با افزایش آمار مددجویان مواد مخدر و افزایش آمار کمبود فضا در زندان مرکزی اصفهان با پیگیریهای مجدانه این اداره کل و مساعدت مسئولان کشوری اعم از ریاست سازمان زندانها، ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیز مسئولان استانی، تکمیل پروژه اردوگاه در قالب طرح توسعه، توسط قرارگاه خاتمالأنبیاء آغاز و عملیات اجرایی آن انجام شد.
وی با بیان اینکه فاز نخست با همکاری استانداری و سازمان زندانها انجام گرفت، متذکر شد: فاز دوم این مجموعه آماده بهرهبرداری است و احداث مجموعه خوابگاهی فاز سوم این پروژه با مساحت ۵ هزار متر مربع و با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد در حال حاضر به دلیل عدم تخصیص اعتبار عملیات اجرایی آن با رکود مواجه شده است.
مديركل زندانهاي استان اصفهان گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۰ تاکنون اعتباری بالغ بر ۱۳۰ میلیارد ریال جهت طرح توسعه اردوگاه هزینه شده و برای تکمیل پروژه مذکور نيز ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر مورد نیاز میباشد.
مدیرکل زندانهای استان اصفهان، عدم اعتبار جهت تکمیل طرح توسعه اردوگاه، کمبود میزان آب شرب اختصاص داده شده به اردوگاه و حریم اماکن حیاطی و رفع معارض موجود توسط اداره کل منابع طبیعی استان و شهرستان را از دیگر مشکلات موجود اردوگاه عنوان کرد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان۹۲/۱۰/۲۴