• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73562اخبار امروز : 1
6

رسانه ها برای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر به کمک بیایند

  • کد خبر : 48993
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۸:۲۰

  استاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رسانه‌های کشور بايد با توجه بیشتر به رویکرد مبارزه اجتماعی با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باعث شوند که سيستم‌های آموزشی و بهداشتی کشور، اقدامات پیشگیرانه و درمانی را قوی‌تر انجام دهند. مهدی خاتم در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: رسانه‌ها بايد كمك كنند […]

 

استاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رسانه‌های کشور بايد با توجه بیشتر به رویکرد مبارزه اجتماعی با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باعث شوند که سيستم‌های آموزشی و بهداشتی کشور، اقدامات پیشگیرانه و درمانی را قوی‌تر انجام دهند.


مهدی خاتم در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: رسانه‌ها بايد كمك كنند تا مصرف مواد مخدر به يك ضد ارزش ميان مردم تبديل شود، زیرا مصرف مواد مخدر صنعتي در ميان دختران و پسران جوان شيوع يافته و سلامت نسل آینده را به خطر انداخته است.


وی با اظهار تاسف از اینکه براساس افكار غلط و اشتباه، در حال حاضر امروزه مصرف مواد مخدر در میان برخی نوجوانان و جوانان به یک ژست روشنفکری تبدیل شده است، ادامه داد: مواد مخدر صنعتی و شیمیایی به خاطر ترکیب‌های شیمیایی خطرناکی که دارند، از مخدرهای سنتی خطرناک‌تر و کشنده‌تر هستند و در کنار آسیب‌های روحی موجب رشد بیماری‌های روحی و جسمی می‌شوند.


خاتم با بيان اينكه تغییر نگرش اجتماعی جوانان به مصرف مواد صنعتي و داروهاي روان‌گردان از دیگر راهکارهای اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر است، گفت: اين تغيير نگرش، مي‌تواند به کاهش تقاضا براي خريد و مصرف مواد منجر شود.
وی با بیان اینکه اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر در جامعه امروز، باید به عنوان وظيفه عمومي احساس شود، افزود: بايد اراده نوجوانان و جوانان را براي پيشگيري از مصرف مواد مخدر با راهكارهاي مختلف آموزشي، فرهنگي، مهارتي و غيره تقويت كرد.


به گفته خاتم، روند پيشگيري و كنترل اعتياد بايد با سهولت بيشتري جلو برود زيرا مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي يك اتفاق، بيماري و آسيب اجتماعي چند وجهي است، علاوه بر اينكه بر پديده درمان اجتماعي اعتياد فكر مي‌كنيم بايد برنامه‌هاي پيشگيرانه مبتني بر وضعيت روز جامعه باشد.


این استاد دانشگاه علوم اجتماعی خاطر نشان کرد: سهم خانواده‌ها در اين مبارزه بايد بيشتر باشد، زيرا آنان بصورت خودجوش به بدنه دولت كمك بسياري مي‌كنند.


خاتم در ادامه؛ یکی دیگر از علل گرایش به مصرف مواد مخدر را تهیه آسان و راحت آنها خواند و افزود: دست‌اندركاران امر مبارزه با مواد مخدر بويژه نيروي انتظامي بايد برنامه‌اي اساسي تدوين كرده تا فرصت خرید و فروش مواد مخدر برای قاچاقچيان محدود شود.


وي اضافه كرد:  شادی‌آور بودن كاذب و دروغين یکی دیگر علل گرایش به مصرف مواد مخدر است، باید امکاناتی برای افراد فراهم شود تا اوقات فراغت خود را با کارهای سالم بگذرانند، همچنین باید به گونه‌ای تفریحات سالم را در جامعه رواج داد تا مردم در زمان گرفتاری و مشکلات زندگی و ناراحتی به سراغ مصرف مواد مخدر صنعتی برای رفع ناراحتی‌شان نروند.


این استاد دانشگاه، نقش اطلاع‌رساني و آموزش به خانواده‌ها را براي مقابله با اعتياد مهم دانست و اظهار داشت: پیوند فکری و مشاوره‌ای والدین با فرزندان در هیچ‌یک از مراحل زندگی نباید قطع شود، اگر پدرها و مادرها فکر می‌کنند که جوانان بزرگ شده‌اند و می‌توانند بدون تکیه به آنها خود را در جامعه اداره کنند باید بدانند که مشکلات و عوامل تهدیدکننده‌ در یک قواره نمی‌مانند و رشد می‌کنند.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۸٫۱۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=48993

برچسب ها