دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر بوشهر گفت: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر مهمترین و بهترین راه برای مقابله با این پدیده خانمانسوز و حفظ سلامت افراد سالم جامعه است.
به گزارش روابط عموي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر؛ ارسطو تركمانمنش در گفتوگویی افزود: با ایجاد حساسیت در جامعه، استفاده از توان مردم در قالب سازمانهای مردم نهاد و تقویت سمنهای پیشگیری از اعتیاد در کنار همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی ذیربط ضمن تقویت کارهای پیشگیرانه میتوان جامعه را در مقابله غول مواد مخدر مصون کرد.
وی اظهار داشت: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری اجتماعی محور در محلههای شهری و روستایی، خانوادهها، مراکز آموزشی و محیطهای کاری اجرا ميشود.
دبیر شورا بیان کرد: طرح ملی مبارزه همه جانبه با مواد مخدر، روانگردانها و پیشسازها با رویکرد اجتماعی در برنامه ششم توسعه از طرف ستاد مبارزه با مواد مخدر تدوین و به شورای هماهنگی استانها ابلاغ و براین اساس سند استانی برگرفته از این طرح با تشکیل پنج کمیته حقوقی و قضایی، درمان، توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد، فرهنگی و پیشگیری و مقابله با عرضه تشکیل و وظایف هر یک از دستگاهها مشخص شده است.
ترکمانمنش تاکید کرد: خروجي عملكرد طرح در حوزههاي تخصصي بايد منجر به كاهش ۵ درصدي اعتياد در طول سال باشد و پايان برنامه بايد شاهد كاهش ۲۵ درصدي آسيبها باشيم.
وی گفت: برای تامین اعتبار طرح ملی مبارزه با مواد مخدر همه دستگاهها برابر قانون ششم توسعه از اعتبارات ملی و استانی حوزه فرهنگی خود میتوانند در این بخش استفاده کنند.
این مقام مسئول با تاکید بر ضرورت حضور خیران در طرح ملی مبارزه با مواد مخدر گفت: نیکوکاران میتوانند در کنار انجام همه اقدامهای خیرخواهانه خود برای بهبودیافتگان مواد مخدر که نیاز مبرم به حمایت دارند، نیز گام بردارند.
ترکمانمنش یادآور شد: براساس این تفاهمنامه ستاد مبارزه با مواد مخدر ۱۰۰ میلیون ریال بابت حمایت از کارآفرینانی که زمینه اشتغال هر بهبود یافته را فراهم کردهاند از طریق صندوق کارآفرینی با کمترین کارمزد پرداخت میشود.
وی گفت: در این ارتباط تاکنون به ۲۱ نفر از کارآفرینانی که برای بهبودیافتگان مواد مخدر در استان ایجاد اشتغال کرده اند، تسهیلات پرداخت شده است.
این مقام مسئول، اجرای طرح مدیریت مورد در مدرسههای در معرض خطر، طرح توانمندسازی دانشآموزان دوره متوسطه، آموزش مهارتهای خودمراقبتی، برنامه مدیریت کلاس، آموزش فرزندپروری، طرح ادغام پیشگیری اولیه از اعتیاد، کمک به اجرای طرح کاربست ملی شیوع شناسی اعتیاد، راهاندازی خانههای ورزش روستایی، کمک به اجرای برنامه خانه و مدرسه در مهدهای کودک مناطق پرخطر را از جمله برنامههای طرح ملی مبارزه با مواد مخدر در استان عنوان کرد كه بصورت استاني اجرا میشود.
ترکمانمنش اضافه کرد: برنامه همکاری خانه و مدرسه در پایه اول ابتدایی، مدیریت کلاس، جشنواره استانی دانشآموزی نوجوان سالم، طرح ادغام پیشگیری اولیه از اعتیاد در نظام شبکههای بهداشتی، کمک به توسعه و تقویت کانونهای دانشجویی پیشگیری از اعتیاد، کمک به تکثیر بستههای آموزشی با رویکرد پیشگیری اولیه از اعتیاد، برنامه پیام در خوابگاهها و محیطهای دانشجویی، اجرای برنامههای آموزشی در محیطهای نظامی، برنامههای پیشگیرانه به صورت جماعتمحور برای ارتقای سطح آگاهی خانوادهها، کمک به اجرای طرح ملی نه به اعتیاد، طرح کاروان سلامت از جمله دیگر برنامههای طرح ملی مبارزه با اعتیاد از ديگر برنامههاي سالجاري در قالب تفاهمنامهها در استان بوشهر ميباشد .
وی با تاکید بر ضرورت اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه گفت: براساس این تفاهم نامه ۶۴ برنامه گفتوگو محور شامل ۳۲ برنامه رادیویی و ۳۲ برنامه تلویزیونی از شبکه استانی صدا و سیما تولید و پخش و تلاش میشود آگاهیهای لازم در خصوص پیشگیری از ابتلا به اعتیاد به جامعه ارائه شود.
این مقام مسئول بیان کرد: افراد سالمی در جامعه هستند که اطلاعات زیادی از مواد مخدر ندارند لذا تلاش میشود با اطلاعرسانی و افزایش آگاهی به خود مراقبتی برسند.
ترکمانمنش افزود: با توجه به تنوع مواد مخدر صنعتی موجود در جامعه افزایش سطح آگاهی مردم برای محافظت از خود در مقابل این آسیب اجتماعی ضروری است.
وی گفت: آموزش قدرت نه گفتن به جوانان و نوجوانان مهمترین عامل محافظت کننده در مقابل اعتیاد و سایر آسیبهای اجتماعی است که باید به عنوان یک مهارت زندگی به افراد آموزش داده شود.
ترکمانمنش اضافه کرد: در مقابل شبکههای گسترده قاچاق مواد مخدر که برای آسیب رساندن به قشر جوان جامعه برنامه ریزی میکنند باید همه دستگاههای اجرایی، سمنها و مردم در کنار همدیگر برای مبارزه با این پدیده شوم قرار گیرند و موجبات ناكامي سوداگران مرگ را فراهم کنند.
منبع: روابط عموي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر۹۷٫۰۸٫۱۳