روزانه بیش از ۷۰۰ معتاد در مراکز گذری کاهش آسیب مواد مخدر (DIC) زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی پذیرش و امداد رسانی می شوند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، دکتر فاطمه کبیری رئیس گروه پیشگیری از مصرف مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هم اکنون پنج مرکز گذری و یک مرکز سیار کاهش آسیب مواد مخدر در حاشیه کلانشهر مشهد و قوچان در خراسان رضوی دایر است.
وی اظهار داشت: از این تعداد چهار مرکز گذری در حاشیه شهر مشهد و مناطق طبرسی، قلعه ساختمان، خواجه ربیع و توس این شهر فعالیت دارد.
وی با اشاره به خدمات مراکز مزبور گفت: انجام تستهای تشخیصی سریع برای HIV ، ارائه سرنگ و وسایل تزریق ایمن، درمان نگهدارنده با متادون برای معتادان پرخطر، توزیع غذای گرم، اجرای برنامه های آموزشی، پانسمان های ساده علامتی و شناسایی سل به صورت رایگان در این مراکز انجام می شود.
کبیری افزود: در این مراکز با رویکرد کاهش آسیب و در نظر گرفتن کرامت انسانی، به مصرف کنندگان پر خطر مواد مخدر که از جامعه رانده شده و در بدترین وضعیت قرار دارند، کمک می شود با دریافت خدمات و آموزش های مربوطه به تدریج روشهای پرخطر را کنار گذاشته و برای بازگشت به دامان جامعه و خانواده آماده شوند.
رئیس گروه پیشگیری از مصرف مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: DIC مخفف Drop In Center و به معنای مرکز گذری کاهش آسیب است این مراکز برای کنترل آسیب های اجتماعی اعتیاد طی یک دهه گذشته در مناطق مختلف کشور ایجاد شده اند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۷٫۰۸٫۱۲