واحد سیار خدمات درمان نگهدارنده در مرکز نگهداری و ساماندهی متکدیان شهرداری مشهد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه اندازی میشود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، محمدحسن جهان دبیر این شورا در بازدید از مرکز نگهداری و ساماندهی متکدیان شهرداری مشهد گفت: با توجه به نگهداری و ساماندهی متکدیان در خانه سبز، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد واحد متادون درمانی و کلینیک ترک اعتیاد در این مرکز راهاندازی خواهد شد.
وی افزود: اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی بوده و عوارض ناشی از آن تهدید جدی برای سلامت جامعه محسوب میگردد و میتواند زمینهساز سقوط بسیاری از ارزشها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی شود و در نهایت سلامت جامعه را به مخاطره اندازد.
جهان گفت: اعتیاد به مواد مخدر نه تنها در كوتاه مدت باعث به وجود آمدن بسیاری از مشكلات میشود بلكه در طولانی مدت این پدیده شوم اجتماعی آثار جبران ناپذیری بر پیكره جامعه بر جای خواهد گذاشت.
دبیر شورا تصریح کرد: بیشترین آسیبهای اجتماعی به جوانان و خانوادهها از مصرف مواد مخدر صنعتی بروز و ظهور میکند که در صورت عدم مقابله و پیشگیری از توزیع و افزایش مصرف آن جامعه با معضلات بزرگی دست به گریبان خواهد شد.
وي با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر تلاش مسئولان برای کاهش حداقل ۵ درصدی معضل موادمخدر بصورت سالیانه از همه دستگاهها و مردم برای تحقق این امر یاری طلبید و گفت: اگر همه مسئولان و دستگاه ها و یکایک آحاد جامعه، نقش خود را به خوبي انجام دهند شاهد کاهش آسيبهاي اجتماعي اين پديده شوم خواهيم بود.
دبیر شورا با گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان گفت: جمهوری اسلامی ایران حدود چهار هزار شهید مظلوم و سیزده هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است تا جوانان و خانواده ها آسیب نبینند.
وی حضور مبلغان و روحانیان را در مراکز ترک اعتیاد مهم عنوان کرد و افزود: اگر روحانیان در مراکز ترک اعتیاد حضور داشته و با تقویت بنیههای دینی و معنوی و مهارتهای اجتماعی در مورد این پدیده شوم و پیامدهای آن سخنرانی و آگاه سازی کنند بهترین راه برای پیشگیری خواهد بود.
وی تصریح کرد باید به افراد آسیب دیده کمک کرد و این کار نیازمند همت جمعی است و همه باید برای پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر وارد میدان عمل شوند.
جهان به مهمترین اهداف و نحوه درمان اشاره کرد و افزود: از اهداف مهم و وظایف دستگاههای متولی بررسی وضعیت اعتیاد و معتادان و درمان افراد مبتلا است که در این راستا در خانه سبز با سازماندهی و ارتقای کمی و کیفی خدمات و همچنین راه اندازی کلینیک درمانی ، استاندارد سازی این مرکز مبتنی بر چک لیست شفاف و مشخص بسیار ضروری است.
وی گفت: در این مرکز استفاده بهینه از مشاوره روانشناسان در امر درمان و موضوع گفتار درمانی برای تسریع درمان افراد مراجعه کننده می بایست ارائه شود.
دبیر شورا افزود: نکته مهم دیگر بازپروری و بازاجتماعی شدن معتادان است. در این راستا باید مداخلاتی صورت بگیرد تا افراد پس از خروج از خانه سبز و بهبودی خود بتوانند همچنان سالم بمانند و به سمت مصرف دوباره مواد مخدر نروند.
جهان خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بازگشت مجدد معتادان ترک کرده به دامان اعتیاد، نیازمند حمایتهای اجتماعی، خانوادگی هستیم. از سویی دیگر آموزشهای شغلی و پذیرش معتادان بازپروری شده توسط جامعه بسیار حائز اهمیت است.
وی بر رفتار مناسب با مراجعه کنندگان در ورود به این مرکز تاکید کرد و گفت: باید به گونه ای با بیماران رفتار شود که این افراد با روحیه بالا و با یک عزم و اراده آهنین هم خود را پاک کنند و هم به آغوش گرم خانواده برگردند.
دبیر شورا با تاکید بر اهمیت حمایت از مراجعهکنندگان به این مرکز و همچنین ارائه خدمات مناسب افزود: با توجه به معضلات و آسیبهایی که در پی اعتیاد به وجود میآید، عملکرد بهتر این مراکز میتواند در راستای کاهش معضلات اجتماعی اعتیاد راهگشا باشد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۷٫۰۸٫۱۲