مدیر سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ادامه اجرای برنامه مکتب با هدف کاهش رفتارهای پرخطر و آسیبهای اجتماعی برای دومین سال متوالی در تعدادی از مدارس منتخب مشهد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، دکتر ندا اخروی در این کارگاه آموزشی که با حضور معلمین و مدیران مدارس منتخب و کارشناسان ناظر حوزه بهداشت برگزار شد، گفت: برنامه مکتب از سال گذشته به صورت پایلوت در مدارس منتخب مشهد و تهران برای دانشآموزان کلاس اول و مرحله دوم آن برای دانش آموزان کلاس دومی اجرا شد.
وی گفت: در این کارگاه معلمان، مدیران و ناظرین برنامه، آموزشهای لازم را فرا گرفته و از هفته آینده در کلاس اجرا خواهند کرد.
دکتر اخروی اظهار داشت: برنامه “مدیریت کلاس،تاب آوری و بازی” برنامهای است که دقیقاً بر روی کاهش رفتارهای پرخطر و ساير آسیبهای اجتماعی همچون بزه، رفتار خشونت آمیز، افکار خودکشی و…. تاثیر چشمگیری دارد.
وی گفت: بررسی نتايج حاصل از اجرای برنامه مدیریت کلاس، تابآوری و بازی نشاندهنده گامی به سوی يکپارچهسازی بلندمدت پژوهش و آموزش در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و افزايش سطح سلامت و بهداشت عمومی کودکان و نوجوانان است که در سطح مدارس ابتدايی ويژه کودکان اول و دوم دبستان در بازه زمانی دوساله اجرا می شود.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه گفت: پیشرفت هر جامعه به چگونگی کیفیت آموزش و پرورش آن جامعه بستگی دارد و کلاس، مرکزی برای نظام پويای تعامل انسان است به طوریکه هر روز هزاران رفتار کلامی وغیرکلامی به طور فردی وجمعی در کلاس اتفاق می افتد.
اخروی افزود: فنون مديريت کلاس به وسیله ی عوامل مشخص کننده ی موقعیت معلم و دانش آموز اندازه گیری میشوند و نگرشهای دانشآموزان در کلاس رسمی و رشد آنان با مهارتهای مديريتی معلم در کلاس توسعه میيابد.
وی خاطر نشان کرد: امروزه در سطح جهان مشکلات اجتماعی، مصرف مواد مخدر، بزهکاری، سرقت و به دنبال آن ترك تحصیل، فرار از مدرسه و برخی ديگر از مسائل آشکار و پنهان از جمله آسیبهای اجتماعی هستند که مستلزم چارهانديشی اساسی به ويژه از دوران اولیه در مدرسه است.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه بیان داشت: مدرسه به عنوان جايگاهی که وظیفه آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان را در ساعاتی از شبانه روز برعهده دارد مهمترين مکانی است که میتواند بر جلوگیری از آسیب های اجتماعی تاثیرگذار باشد. دانش آموزانی که شیوه زندگی سالم را آموخته و تمرين می کنند به احتمال زياد در طول زندگی خود به آن پايبند خواهند بود و از گزند آسیبها نیز به دور خواهند بود.
دکتر اخروی در ادامه گفت: در دوران کودکی عواملی وجود دارند که چنانچه در آن دوران به آنها توجه نشود در بزرگسالی مشکلات عديده ای را سبب خواهد شد.
وی خشم و پرخاشگری، مهارتهای اجتماعی ضعیف، انزوا، عدم مهارت برقراری ارتباط، خود کنترلی پايین و خشونت، مشکلات يادگیری و تحصیلی، بازماندگی از تحصیل، مشکل در تمرکز، ضعف در يادگیری عاطفی و اجتماعی، خودآگاهی عاطفی ضعیف و ضعف در مهارت حل مسئله اجتماعی را از مهمترین عوامل خطر فردی برشمرد.
همچنین دکتر جمشیدی مسئول برنامه پیشگیری از اختلالات وزارت نیز ضمن قدردانی از حمایتهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اجرای برنامههای کاهش آسیب گفت: برنامه مکتب از سال ۱۳۹۵ پس از بومیسازی و بدنبال عقد تفاهم نامه بین دو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش اجرایی شده است.
کارگاه آموزشی مدیریت کلاس، تاب آوری و بازی(مکتب) با حضور دکتر جمشیدی مسئول برنامه پیشگیری از اختلالات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،دکتر اخروی مدیر سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر طائفی مسئول نظارت های پژوهشی برنامه،دکتر موسوی کارشناس مسئول پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از مدیران و معلمین سازمان آموزش و پرورش در محل معاونت بهداشت دانشگاه به مدت ۲ روز در حال اجرا است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۷٫۰۸٫۱۲