دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد با تاکید بر آموزش و توانمندسازی معتادان گفت: حوزه صيانتهاي اجتماعي در فرایند بازتوانی و برگشت معتادان بهبودیافته به زندگی عادی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد؛ سید مصطفی کرباسی در جلسه مشترك با معاون فرهنگي اجتماعي سپاه الغدير که با هدف برقراري تعامل و همكاريهای بيشتر در حوزه مبارزه با اعتياد و آسيبهاي ناشي از آن، برگزار شد، اعتياد را مهمترين آسيب اجتماعي كشور خواند و افزود: مقام معظم رهبري (مدظله العالی) در جلسات با دستگاههاي مختلف که به منظور مهار و كنترل آسيبهاي اجتماعي برگزار شده است، بر موضوع اعتياد تاكيد داشتهاند و اين معضل را اولويتدارترين آسيب اجتماعي كشور عنوان كردهاند.
وي در ادامه؛ اقداماتي را كه سپاه پاسداران در راستای مسئولیت اجتماعی خود جهت مبارزه با مواد مخدر و مهار و كنترل اعتياد انجام داده است، قابل تقدير و ستايش دانست و افزود: سپاه پاسداران در حوزههاي مقابله، فرهنگي، درمان و صيانت اجتماعي همكاري نزديكي با دبيرخانه شورا داشته و اقدامات مفيد و مثمر ثمري نيز در سطح محلات انجام داده است كه شايسته قدرداني است.
دبیر شورا در ادامه؛ آموزش و توانمندسازي معتادان را مورد تاكيد قرار داد و بيان كرد: امروزه با گسترش و تنوع مواد مخدر كه اكثرا از نوع صنعتي و شيميايي ميباشد نيازمند كار مضاعف و همت جديتری هستيم، همچنین حوزه صيانتهاي اجتماعي در فرایند بازتوانی و برگشت معتادان بهبودیافته به زندگی عادی و پیشگیری از عود اعتیاد دارای اهمیت و نقش بسيار مهمی است.
کرباسی در ادامه؛ حرفهآموزي و اشتغال معتادان را گام مهمي در جهت جامعهپذيري و بازگشت آنان به جامعه و زندگي سالم دانست و افزود: فرد معتادي كه چندين سال درگير مواد مخدر سنگین بوده براي ترك اعتياد و بازگشت به زندگي سالم نياز به اقدامات و حمایتهای مددکاری، روان درمانی و آموزشی دارد تا ضمن پاكسازي جسمي و رواني، امکان فراگیری و تقویت مهارتهاي زندگی و اشتغال و حرفهآموزي او فراهم شود.
وی از تعامل و همكاري با مجموعه سپاه به خصوص حوزه معاونت فرهنگي ابراز اميدواري كرد که با همكاري و همراهي مستمر و دوجانبه اقدامات مفيدي در جهت ريشه كردن معضل اعتياد در جامعه انجام شود.
همچنین سرهنگ سعيد دهقان معاون فرهنگي اجتماعي سپاه الغدير در این جلسه به اقدامات سپاه الغدير در جهت مبارزه با اعتياد از جمله “طرح كرامت” پرداخت و افزود: هدف اصلي از طرح كرامت خدمترساني به عموم مردم بويژه در مناطق محروم با هدف پيشگيري از اعتياد، تسهيل دسترسي به خدمات درماني، حمايت و صيانت از بهبود يافتگان و مقابله با توزيع كنندگان مواد مخدر مي باشد.
وي گفت: اين طرح در ۴ محله پر آسيب شهر يزد و در ۹ شهرستان استان در حال اجرا ميباشد كه بحمدالله توانستهايم اقدامات مفيدي در جهت كنترل اعتياد و كمك به بيماران درگير با آن داشته باشيم از جمله اينكه ۳۲ نفر از معتادان معرفي شده به مراكز درماني به پاكي كامل و بدون عود مجدد رسيدهاند.
معاون فرهنگي اجتماعي سپاه الغدير خاطر نشان كرد: طرح مربوطه داراي ۶ گام اصلي است كه به تبع آن كارگروههاي مختلفي در حال خدمترساني ميباشند كه حوزه پيشگيري از اعتياد به عنوان گام سوم اين طرح پيش بيني شده و توانستهايم از طريق برگزاري كارگاههاي آموزشي در محلات و نيز معرفي معتادان به مراكز درماني اعتياد اقدامات خوبي انجام دهيم.
دهقان؛ شناسايي و مشارکت خيرين و معتمدين محل را از جمله نقاط قوت طرح برشمرد و افزود: در نظر داريم به منظور تربيت كادر متخصص حوزه آموزش پيشگيري از اعتياد، مربياني كه از محلات مختلف به كار آموزش مشغول هستند در دورههاي آموزشي تخصصي شركت كند تا زمينه استفاده از ايشان در سطح محلات فراهم شود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد۹۷٫۰۸٫۰۳