• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73574اخبار امروز : 12
12

آموزش مهمترین راه پیشگیری از مواد مخدر و ایدز است

  • کد خبر : 48437
  • ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۵:۳۲

  استاد دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينكه آموزش مهمترين راه براي پيشگيري از ابتلا به مواد مخدر و بيماري ايدز در كشور است، گفت: آموزش نقش مهمي در تصحيح باورهاي مردم و ارتقاء سطح دانش در ميان جوانان دارد. دكتر فرامرز سهرابي در گفت‌وگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ايران […]

 


استاد دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينكه آموزش مهمترين راه براي پيشگيري از ابتلا به مواد مخدر و بيماري ايدز در كشور است، گفت: آموزش نقش مهمي در تصحيح باورهاي مردم و ارتقاء سطح دانش در ميان جوانان دارد.


دكتر فرامرز سهرابي در گفت‌وگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ايران به لحاظ قرار داشتن در مسير ترانزيت مواد مخدر، همواره درگير مبارزه با پديده شوم اعتياد و مواد مخدر است و به نظر مي‌رسد آموزش مهمترين راه براي پيشگيري از ابتلا به مواد مخدر و بيماري ايدز در كشور باشد.


وي ادامه داد: در اين زمينه تحقيقي با همكاري وزارت بهداشت، وزارت علوم و سازمان بهداشت جهاني با موضوع “آسيب‌پذيري جوانان نسبت به مواد مخدر و ايدز” میان دو هزار ۵۵۸ دانشجویان پنچ دانشگاه و با حجم تصادفی یک هزار و ۳۶۶ دختر و ک هزار و ۱۹۲ پسر صورت گرفت.


اين استاد دانشگاه با اشاره به اهداف تحقيق گفت: نقش متغيرهايي همچون مذهبي بودن، هيجان جويي و باورهاي جنسيتي به منظور شناسايي ميزان آسيب پذيري جوانان در برابر مصرف مواد مخدر و ارتقاء بهداشت روان از طريق كاهش عوامل خطر از اهداف اين تحقيق بود.


سهرابي در ادامه؛ ويژگي‌هاي فردي، داشتن اطلاعات، باورهاي نادرست و درك خطر ناكافي درباره بيماري ها و انجام رفتارهاي پر خطر مرتبط با سرايت ويروس ‪.را از عوامل آسيب‌زاي مرتبط با ايدز و اعتياد برشمردHIV


وي با اشاره به يافته‌هاي اين تحقيق گفت: آموزش‌هاي مطرح شده توسط پوستر، بروشور، ماهواره، دوستان، كتاب، سايت‌هاي تخصصي اينترنتي، روزنامه، مجله، اساتيد دانشگاه و كارشناسان بهداشتي به ترتيب بيشترين منابعي هستند كه اين افراد براي كسب اطلاعات مربوط به مواد مخدر و ايدز از آنان استفاده مي‌كنند.


اين پژوهشگر اعتياد اظهار كرد: همچنين آموزش مهمترين راه مراقبت و ابزاري مفيد براي پيشگيري از مصرف مواد مخدر و جلوگيري از انتشار بيماري ايدز مي‌باشد و نقش مهمي در تصحيح باورهاي مردم و ارتقاء سطح دانش در ميان جوانان دارد.


سهرابي بيان داشت: وجود نقاط قوت فراواني از جمله فرهنگي غني، مسائل ديني و ملي، وجود اساتيد دلسوز، والدين مسووليت‌پذير و سلامت بالاي اخلاقي جوانان نسبت به محيط پيرامون از سرمايه‌هاي انكارناپذير كشور ما هستند كه با وجود هوشياري جوانان مي‌توان آنان را از اين بليه شوم حفظ و از شدت عوامل مخاطره آميز كم كرد.


وي با اشاره به رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: اين رويكرد توانسته مسير خوبي را طي كند پس مي‌توان با تكيه بر اين رويكرد و فرهنگ‌سازي موثر از گرايش جوانان به سمت مواد مخدر صنعتي جلوگيري كرد.


سهرابي در پايان؛ بيكاري، در دسترس بودن مواد مخدر و استرس‌هاي اجتماعي را از عوامل موثر در در بروز اعتياد در افراد خواند و گفت: هيچ كشوري نتوانسته اعتياد را ريشه‌كن كند اما با آموزش مي‌توان اين معضل را كاهش و كنترل كرد. مثلا در حوزه دانشجويي مي‌توان مهارت‌هاي زندگي را به صورت انفرادي و هم گروهي آموزش داد تا شاهد كاهش اين معضل در سطح جامعه باشيم.



لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=48437

برچسب ها