دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان گفت: در استان اصفهان آمار شیوع اعتیاد در هنرستانیها بیش از دبیرستانها است از این رو در سال تحصیلی جاری آموزشهای لازم در خصوص مواد مخدر در هنرستانها با حساسیت بیشتری دنبال میشود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان؛ اصغر هدایت در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان خمینیشهر اظهار کرد: مصرف مواد مخدر قدمت شش هزار ساله ،در دنیا افراد بسیاری را در دام اعتیاد خود گرفتار کرده است، واگر نیمنگاهی به حوزه فعالیت مواد مخدر و روانگردانها داشته باشیم مشخص میشود با حوزهای هوشمند، سیستماتیک و با برنامه در تولید، توزیع و قاچاق روبه رو هستیم.
وی افزود: افزایش قیمت ارز در قیمت مواد مخدر تغییر زیادی ایجاد نکرده است و این موضوع توسط فعالان آن مدیریت شده چرا که بقای این حوزه در حفظ مشتری است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان با تأکید بر این که فعالان در این حوزه بسیار هدفمند و با فکر فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: براساس گزارش جهانی (دفترمقابله باموادمخدرسازمان ملل)در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن تریاک در جهان تولید شده که حدود ۷۵ درصد آن در افغانستان بوده است، البته افزایش ۵۰ درصدی کشفیات را هم در دنیا شاهد هستیم.
وی با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی) نسبت به آسیبهای اجتماعی بویژه معضل موادمخدر و اعتیاد حساس بوده و به کرات در جلسات بارؤسای قوای سه گانه ومقامات عالی رتبه کشور برنامه ریزی پیرامون آن را مورد تاکید قرار داده اند بیان داشت: باتوجه به حساسیت دولت، در برنامه ششم توسعه به این موضوع توجه ویژه شده و در افق ۱۴۰۰ به شکل نظاممند طرح ملی مبارزه همه جانبه با مواد مخدر ،روانگردانهاوپیش سازها مصوب و برای اجرا ابلاغ و در اولویت اقدامات دستگاههای حاکمیتی,مدیریتی واجرایی نظام قرار گرفته است.
هدایت با بیان این که توسعه سمنها و فعالیت در زمینه پیشگیری و آموزش در جامعه یکی از راه حلهای مقابله با گسترش مواد مخدر است، ادامه داد: تشکیل سمنها به خصوص در حوزه آسیبهای اجتماعی در اولویتهای دولت قرار گرفته، اما در شهرستانها ضعیف عمل شده که باید از پتانسیل خیران نیز در این زمینه استفاده کرد.
وی عنوان کرد: در استان اصفهان آمار شیوع اعتیاد در هنرستانها بیشتر از دبیرستانها است و در سال تحصیلی جدید آموزش و پرورش موظف شده که در همه هنرستانهای استان اصفهان و ۴۰ درصد دبیرستانها بر اساس تفاهمنامهها به دانش آموزان و خانواده آنها آموزشهای لازم در خصوص مواد مخدر را ارائه نماید.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان تصریح کرد: طرح ملی مبارزه همه جانبه با پدیده مواد مخدر، روانگردان ها و پیشسازها در افق برنامه ششم توسعه ،کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد را هدفگذاری کرده که لازم است با داشتن برنامه، اهداف مشخص شده را دنبال کنیم.
وی افزود:ریشه اعتیاد در عدم مهارت زندگی، خلاء در خانواده، نوع سبک زندگی و… است و بیکاری به تنهایی ریشه اعتیاد نیست چرا که اعتیاد در بین شاغلان نیز افزایش داشته و جامعه تنها نیاز به آموزش دارد.
هدایت اضافه کرد: کاسبان مواد مخدر هوشمندانه برای اقشار وسنین مختلف جامعه برنامهریزی میکنند و تنها راه توفیق در مبارزه بااین پدیده شوم تلاش برای کاهش تقاضاست که این مهم با برانگیختگی اجتماعی و حساس کردن خانوادهها تحقق می یابد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان۹۷٫۰۷٫۲۱