• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73572اخبار امروز : 10
9

بيكاري مهمترین عامل گرایش افراد به اعتیاد است

  • کد خبر : 48356
  • ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۶:۰۸

استاد دانشگاه شهيد بهشتي بیکاری را مهمترین عامل گرایش افراد به اعتیاد دانست و گفت: جوانی که کار نداشته باشد برای رسیدن به شرایط مطلوب زندگی به سمت کارهای خلاف و بزهكاري می‌رود، لذا بيكاري ام الفساد است. امان‌الله قرايي مقدم در گفتگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مبارزه با معضل […]



استاد دانشگاه شهيد بهشتي بیکاری را مهمترین عامل گرایش افراد به اعتیاد دانست و گفت: جوانی که کار نداشته باشد برای رسیدن به شرایط مطلوب زندگی به سمت کارهای خلاف و بزهكاري می‌رود، لذا بيكاري ام الفساد است.


امان‌الله قرايي مقدم در گفتگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مبارزه با معضل موادمخدر، تنها مربوط به يك ارگان مثل ستاد مبارزه با مواد مخدر يا پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا نيست، این دو نهاد تلاش شبانه روزي دارند اما این مسئله فقط به آنها مربوط نمی‌شود.


وی افزود: پليس مبارزه با مواد مخدر معتادان را جمع‌آوري و به مركز درمانی منتقل مي‌كند اما بعد از گذشت مدتي از انجام پروسه درمان، ۷۰ الي ۸۰ درصد اين افراد دوباره به سمت اعتياد برمي‌گردند.


این جامعه شناس بیان داشت: معتقدم شرايط جامعه هم در پرورش معتاد نقش دارد، همینطور بيكاري؛ ۳ و نيم ميليون نفر از جوانان کشور بيكار هستند، ۲۷ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه فاقد اشتغال هستند. جوانی که کار نداشته باشد برای رسیدن به شرایط مطلوب زندگی به سمت کارهای خلاف و بزهكاري می‌رود، لذا بيكاري ام الفساد است.


قرایی مقدم در ادامه؛ با بيان اينكه از ديدگاه جامعه‌شناسي اعتياد تنها يك علت ندارد بلكه چندين علت دارد، گفت: خانواده، محیط زندگي، در دسترس بودن موادمخدر، دوستان و همسالان، بيكاري، فقر، درماندگي، ياس و نااميدي، بدسرپرستي و بي سرپرستي و مهاجرت از عوامل موثر در بروز اعتیاد هستند و مناطقي مثل شوش، خاك سفيد و شهرك‌هاي حاشيه نشين كلان شهرها در شيوع اعتياد دخالت مستقيم دارند.


وی با اشاره به موفقیت آذربایجان شرقی در جمع‌آوری متکدیان و معتادان و تولید اشتغال آنان گفت: در این استان اگر کسی تکدی‌گری کند، يا تجاهر به اعتياد كند، جمع‌آوري و ساماندهی مي‌شود و به او شغل می‌دهند، پس اصل مسئله اعتياد، بيكاري است. مسئولان بايد بيكاري را در كشور رفع كنند و اقتصاد جامعه را به ثبات برسانند.


اين استاد دانشگاه اظهار داشت: قاچاقچي كالا قاچاقچي مواد مخدر بوجود مي آورد، قاچاق كالا باعث بيكاري جوانان و روي آوردن آنان به سمت قاچاق مواد مخدر مي‌شود. اگر بيكاري رفع شود اعتياد هم كاهش مي‌يابد.


قرايي مقدم افزود: خانواده در پيشگيري از اعتياد نقش بسيار مهمي دارد. خانواده‌اي كه دچار فقر و بيكاري است و والدين قدرت تصميم‌گيري ندارند بيشتر در معرض آسيب اعتياد هستند. همچنين در خانواده‌اي كه يكي از والدين معتاد است احتمال آلودگي فرزندان بسيار زياد است.


وي بيان داشت: محيط زندگي سالم، خانواده و دوستان سالم، اعتقادات مذهبي قوي و تحصيلات عالي در پيشگيري از اعتياد نقش بسزايي دارند. به معتادي كه جمع‌آوري مي‌شود بايد كار داد تا به سمت اعتياد نرود. به افراد بايد مهارت‌هاي زندگي همچون “نه گفتن” را آموخت تا در مقابل تعارف سيگار دوستانش به راحتي نه بگويد، لذا آموزش در پيشگيري از اعتياد نقش بي بديلي دارد.


قرايي مقدم در پايان گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در كار خود موفق بوده است اما باز هم بايد بيشتر تلاش كرد. همچنين پليس، شهرداري و سازمان‌هاي مردم‌نهاد در اين عرصه جانانه مشاركت دارند.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۷٫۲۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=48356

برچسب ها