• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73573اخبار امروز : 11
9

سیگار زير بناي اعتياد است

  • کد خبر : 48270
  • ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۷:۳۱

يك جامعه‌شناس با بيان اينكه سیگار تبعات بسیار بزرگتري از جمله اعتياد را براي جوان به ارمغان مي‌آورد، گفت: اگر استعداد جوان شناسایی و در مسیر درست هدایت شود قطعا به سمت بزهكاري و اعتياد نخواهد رفت. محمدعلی الستی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: لاکچری بودن و تبعيت از […]

يك جامعه‌شناس با بيان اينكه سیگار تبعات بسیار بزرگتري از جمله اعتياد را براي جوان به ارمغان مي‌آورد، گفت: اگر استعداد جوان شناسایی و در مسیر درست هدایت شود قطعا به سمت بزهكاري و اعتياد نخواهد رفت.


محمدعلی الستی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: لاکچری بودن و تبعيت از آن به عنوان “الگوی رفتاری”، بحثي فرهنگی است که معمولا توسط سلبریتی‌ها و روشنفکران در جامعه ترویج می‌شود و جوان به تقلید از این افراد سبک زندگی و رفتاری خود را تغییر می‌دهد. به طور مثال یکی از مواردی که جوانان به سمت دخانیات مي‌روند، مصرف سیگار توسط هنرمندان محبوبشان در سینما است؛ اين در حاليست كه كشيدن سیگار تبعات بسیار بزرگتري از جمله اعتياد را براي فرد به ارمغان مي‌آورد.


وي تصریح کرد: اگر استعداد جوان در مسیر درست هدایت شود قطعا خوش خواهد درخشید و اين درخشش باعث می‌شود مورد توجه و احترام واقع شود و اعتماد به نفسش در جامعه و در بين همسالانش بالا برود و در نهایت به سمت بزهكاري و اعتياد كشيده نشود.


محقق و آسیب‌شناس اجتماعی بيان داشت: اگر موقعيت استعداديابي جوانان مهيا نشود؛ وی برای لذت بردن و کامروایی در تخیلات خود به سمت مصرف مواد توهم‌زا همچون مواد مخدر صنعتي و روان‌گردان می‌رود؛ زیرا فکر می‌کند به وسیله مواد می‌تواند آرزوهایی را که در جهان واقعی برایش برآورده نشده‌اند، محقق كند.


الستي تصريح كرد: به نظر یکی از اصلی‌ترین عواملی که جوانان ما به سمت مواد مخدر مي‌روند این است که فرصت بروز استعداد به آنان داده نمي‌شود در اينصورت جوانان به دنبال یافتن راهی براي رهايي از دنياي واقعي و ورود به عالم خیال مي‌گردند.


وي؛ دومین عامل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر را عدم شهامت “نه گفتن” خواند و گفت: جوانان با فرهنگ انتقاد آشنايي ندارد و مهارت “نه” گفتن را آموزش نديده‌اند. در محیط‌هاي آموزشی اگر جوان و نوجواني مطیع باشد، وي را فرد خوبي تلقی مي‌كنند و مورد تشویق قرار می‌دهند و در نقطه مقابل افرادی را که به راحتی “نه” می‌گویند، بی‌ادب، پرخاشگر و یا ناراحت قلمداد مي‌كنند؛ اين رفتار باعث مي‌شود قدرت و مهارت “نه گفتن” براي جوان ایجاد نشود و او نتواند در مقابل پیشنهاد مصرف مواد مخدر مقاومت كند و “نه” بگويد.


الستی در پایان تاکید کرد: باید به جوانان فرصت داد و استعدادهایشان را شکوفا کرد، همچنین با آموزش مهارت‌های زندگی، آنان را در مقابله و رویایی با مشکلات واکسینه کنیم.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۷٫۱۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=48270

برچسب ها