• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73596اخبار امروز : 4
6

جرم ۶۰ درصد زندانیان سمنان مرتبط با مواد مخدر است

  • کد خبر : 48249
  • ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۳

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان گفت: ریشه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، سرقت و… مواد مخدر و اعتیاد است و در حال حاضر جرم  60 درصد زندانیان مرتبط با مواد مخدر است. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان؛ محمدحسین همتی در دیدار با […]

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان گفت: ریشه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، سرقت و… مواد مخدر و اعتیاد است و در حال حاضر جرم  60 درصد زندانیان مرتبط با مواد مخدر است.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان؛ محمدحسین همتی در دیدار با دکتر حسینی نماینده شهرستان‌های شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی ضمن تبیین ساختار شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و معرفی کمیته‌های تخصصی و نحوه فعالیت‌ها و عملکرد شورا، گزارش مبسوطی از وضعیت اعتیاد در سطح استان و شهرستان‌های شاهرود و میامی ارائه و از میزان  شیوع اعتیاد در بین اقشار و گروه‌های  مختلف اعم از دانشجویان، دانش‌آموزان، کارگران و… ابراز نگرانی کرد.


وی افزود: ریشه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق ، سرقت و … مواد مخدر و اعتیاد است و در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد زندانیان را جرائم مربوط به مواد مخدر تشکلیل می‌دهند.


دبیر شورا در ادامه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اولویت اصلی مبارزه با آسیب‌های اجتماعی را اعتیاد عنوان کرده‌اند؛ گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه‌های مختلف اعم از فرهنگی، درمان، تشکل‌های مردم‌نهاد و مقابله سندهای جامع کشوری تدوین و برای اجرا به وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها ابلاغ کرده است.


همتی افزود: در آخرین سند که ” طرح ملی مبارزه با مواد مخدر در برنامه ششم توسعه” می‌باشد، وظایف و تکلیف کلیه وزارتخانه‎ها مشخص شده و فقط یک عزم جدی و همکاری مضاعف بین دستگاهی جهت اجرایی شدن آن نیاز است.  وی با اشاره به اقدامات صورت‌پذیرفته در شهرستان‌های شاهرود و میامی در راستای مبارزه همه جانبه با پدیده اعتیاد اعم از برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های اطلاع‌رسانی  و آموزش پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های آموزشی، کارگری، خانواده و…، افزایش تعداد مراکز متادون درمانی، مراکز اقامتی ترک اعتیاد و نیز تاسیس مرکز DIC و… را نشان از اهتمام بالای شورای هماهنگی و مسئولین دستگاه‌ها در این امر دانست.


دبیر شورا با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۳۰۰ نوع مواد مخدر و روانگردان در سطح کشور وجود دارد، گفت: مجلس شورای اسلامی می‌تواند با اتخاذ تصمیمات و قوانین مناسب در راستای مجازات قاچاقچیان، درمان معتادان، صیانت از بهبودیافتگان و همچنین تخصیص بودجه‌های مناسب در جهت انجام برنامه های پیشگیری از اعتیاد گامی مؤثر در این راه بردارد.


همچنین دکتر حسینی نماینده مردم شهرستان‌های شاهرود و میامی، خدمت‌رسانی در حوزه مبارزه با مواد مخدر را خاص و ویژه عنوان کرد و گفت: مواد مخدر اثرات ویرانگری را بر جامعه تحمیل می‌کند و در حال حاضر قسمت قابل توجهی از ناهنجاری‌های جامعه از قبیل قتل، سرقت، طلاق، حاشیه‌نشینی و… به مواد مخدر برمی‌گردد.


وی؛ همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان را یکی از دلایل مهم توجه ویژه مسئولین به امر مبارزه با مواد مخدر در کشورمان اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به تولید حجم عظیمی از مواد مخدر در این کشورها و قاچاق و توزیع آن در کشور، بایستی جامعه را به سمتی ببریم که با افزایش سطح آگاهی و اقدمات فرهنگی، تقاضای مواد مخدر کاهش یابد.


این نماینده مجلس ادامه داد: باید اقدامات وسیعی جهت ایجاد نشاط اجتماعی و برنامه‌های اجتماع‌محور از جمله برگزاری کنسرت‌های مجاز، مسابقات ورزشی و ورزش‌های همگانی، جشنواره‌های بومی محله‌ای، برنامه‌های دینی و قرآنی و… با محوریت پیشگیری از اعتیاد با کمک دستگاه‌های فرهنگی از قبیل ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و… انجام شود.


حسینی گفت: قطعا بودجه‌هایی که به این امر اختصاص می‌یابد برای ریشه‌کن‌سازی اعتیاد کافی نیست، لذا باید دنبال الگوسازی و مدلسازی باشیم به گونه‌ای که اگر اقدام خاصی در یک منطقه، روستا، شهر یا شهرستان باعث کاهش اعتیاد شده و پاسخ مثبت داده شده همان را الگو قرار داده و برای مناطق دیگر هم اجرایی کنیم.


وی آمادگی خود را در خصوص اخذ طرح‌های ارائه شده از سوی شورا به منظور بررسی و مطرح کردن در صحن علنی مجلس اعلام کرد و گفت: بایستی در این طرح‌ها موانع و و چالش‌های پیش رو به همراه راهکارهای اجرایی بخصوص در حوزه قانونگذاری احصاء و منعکس شود.


گفتنی است در این جلسه دکتر مظاهری کارشناس مقابله و حقوقی شورای هماهنگی استان گزارشی از وضعیت مقابله با اعتیاد در سطح استان و همچنین چالش‎های قانونی موجود را مطرح  کرد.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان۹۷٫۰۷٫۱۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=48249

برچسب ها