• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
7

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر: اختصاص ۱۰ درصد بودجه فرهنگی استانها به پیشگیری از اعتیاد/۹۰ درصد بار درمان معتادان را بخش خصوصی به دوش می‌کشد

  • کد خبر : 4821
  • ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۷:۳۶

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال بازنگری سند پیشگیری از مواد مخدر هستیم تا ۴۰ درصد جامعه تحت آموزش‌های پیشگیری قرار گیرند. وزیر کشور به استانها ابلاغ کرده که ۱۰ درصد بودجه فرهنگی آنها به امر پیشگیری از اعتیاد اختصاص یابد.به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، بابک دین‌پرست صبح […]


معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال بازنگری سند پیشگیری از مواد مخدر هستیم تا ۴۰ درصد جامعه تحت آموزش‌های پیشگیری قرار گیرند. وزیر کشور به استانها ابلاغ کرده که ۱۰ درصد بودجه فرهنگی آنها به امر پیشگیری از اعتیاد اختصاص یابد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، بابک دین‌پرست صبح امروز در کارگاه آموزش پیشگیری از اعتیاد در خانه و مدرسه که با حضور مسئولان سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: پیشگیری نیز در کنار درمان و مقابله از جمله فعالیتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر است و باید روی پیشگیری متمرکز بر روی نوجوانان و کودکان بیشتر کار کنیم در همین راستا این طرح به صورت آزمایشی در یک مهدکودک و مرکز پیش دبستانی در تهران آغاز می‌شود و امیدواریم پس از نتیجه گیری آن را گسترش دهیم.

وی با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر برنامه‌های خوبی را با وزارت آموزش و پرورش و بهزیستی برای پیشگیری از اعتیاد اجرا کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: برنامه مدرسه عاری از خطر مصرف، پیشگیری از اعتیاد، خشونت، دخانیات و ایدز همچنین آموزش مهارت‌های مقابله‌ای و مراقبت اجتماع محور و مراقبت از خود را داشته‌ایم.

دین‌پرست تصریح کرد: شاید ۳۰ سال پیش در همه جای دنیا مقابله را بهترین راهکار برای مبارزه با اعتیاد می‌دانستند و اکنون باورمان بر این است که همه کارها باید متوازن انجام شود اما به دلیل آسیب‌های جدی اعتیاد بحث کاهش تقاضا اهمیت بیشتری دارد چرا که توزیع مواد مخدر آن قدر سودآور است که کسی از آن چشم‌پوشی نمی‌کند.

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر به این نکته اشاره کرد که سالانه ۵۰۰ تن مواد مخدر در کشور دفع می‌شود و ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر سالانه در این زمینه دستگیر می‌شوند ولی باز شاهدیم اعتیاد در جامعه وجود دارد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر کشورهایی که به بهانه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان از سال ۲۰۰۱ مستقر شده‌اند نه تنها اهتمامی در این زمینه ندارند بلکه طی این ۱۳ سال تولید مواد مخدر در این کشور بیش از ۴۰ برابر شده و تا ۸۲۰۰ تن نیز تولید مواد در این کشور گزارش شده است.

دین‌پرست با تأکید بر اینکه درمان اعتیاد بسیار پرهزینه است، گفت: به دلیل جنس بیماری که پیش رونده، مزمن و عود کننده است نتایج خوبی در درمان به دست نمی‌آید و شاید برخی اعتراض کنند که چرا این قدر در حوزه درمان اعتیاد هزینه می‌شود.

دین‌پرست اذعان داشت: خیلی از مردم فقط قله این کوه مواد مخدر یعنی معتادان و توزیع مواد را می‌بینند در حالی که همه واقعیت این نیست و آسیب‌های ناشی از مواد مخدر مانند فروپاشی خانواده‌ها، شیوع بیماری‌هایی مانند ایدز و هپاتیت به مراتب مهمتر است.

وی با اشاره به آمار معتادان در سراسر دنیا گفت: حداقل ۲۴۰ میلیون نفر در دو سال اخیر در سراسر جهان مواد مخدر مصرف کرده‌اند و در طرح شیوع شناسی که در کشور داشتیم ۵۳ درصد معتادان شاغل بوده، ۶۳ درصد متأهل و ۷۵ درصد دیپلم به بالا هستند یعنی با علم به موضوع آن را مصرف می‌کنند.

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر از تدوین اجرای سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد خبر داد و گفت: این سند سال‌های ۹۰ تا ۹۴ را در بر می‌گیرد و طی آن ۴۰ درصد جمعیت کشور را تحت برنامه‌های پیشگیری می بریم.

وی ادامه داد: امسال نیز در حال بازنگری این سند هستیم اما مشکل اینجاست که پیشگیری امری دیربازده است و علیرغم انتقاد مسئولان که می‌گویند پیشگیری بهتر از درمان است اما چون آمار و رقمی که همه دوست دارند ارائه دهند به سرعت در آن وجود ندارد کسی اهتمامی برای آن ندارد.

وی تصریح کرد: البته امسال در ستاد مبارزه با مواد مخدر به دستگاه‌های فرهنگی و پیشگیری خیلی سخت گرفتیم و وزیر کشور نیز به استانها اعلام کرده که ۱۰ درصد اعتبارات فرهنگی استانها باید به امر پیشگیری از اعتیاد اختصاص یابد و ۲۰ میلیارد تومان کمکی که در ستاد مبارزه با مواد مخدر اختصاص یافته را نیز در این راستا هزینه خواهیم کرد.

وی به نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در پیشگیری و درمان اعتیاد اشاره کرد و گفت: تا پایان سال ۹۱ ، حدود ۵۳۰۰ مرکز درمان و کاهش آسیب مواد مخدر در کشور فعال بوده که از این رقم ۴۶۴۷ مرکز توسط بخش غیر دولتی اداره می‌شود یعنی ۸۹ درصد بار درمان معتادان را بخش خصوصی به دوش می‌کشد.

منبع خبر: فارس ۹۲/۱۰/۲۱ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=4821

برچسب ها