یک کارشناس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رابطه با رويكرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر بر این باور است که برای تحقق این رویکرد مهم، باید تیمهای بهداشتی و درمانی تخصصی تشکیل شوند.
رضا فرزانی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: پرداختن به مسئله بهداشت و درمان براي مبارزه با مواد مخدر مهم است و تشكلهاي مردمي و سمنها در اين زمينه ميتوانند فعاليت كنند و فرد معتادي را كه از درون فرو ريخته و ميتواند ساير افراد سالم را آلوده كند، از اين گرداب اعتياد نجات دهند.
وی اظهار کرد: تشکلها و سازمانهای مدنی نباید پس از طي كردن دوران درمان و نقاهت فرد بهبوديافته، وي را به درون جامعه رها كنند، آنان نياز به حمايت دارند و بايد كارآفرين باشند و ايجاد اشتغال نيز براي اين فرد كنند.
اين كارشناس وزارت بهداشت با اشاره به اينكه بايد تشكلهاي مردمي سكاندار مبارزه با مواد مخدر باشند، تصریح کرد: متاسفانه بودجههاي فرهنگي زبادي صرف جشنوارهها و همايشهايي ميشود كه خروجي ندارند، بايد اين هزينهها براي فعاليت تشكلهاي مردمي و سمنها در امر مبارزه اجتماعي با مواد مخدر خرج شوند.
فرزاني افزود: با اطلاعرساني و تبليغات درست و گسترده بسياري از خانوادهها را ميتوان عضو تشكلهاي مردمي و سمنها كرد، حضور مردم براي حل ناهنجاريهاي اجتماعي از جمله مقابله با اعتياد، در قالب اين گروهها نقش آفرين و كمككننده است.
به گفته وی، در بسياري از كشورهاي پيشرفته، رويكردهاي اجتماعي و فرهنگي را تشكلهاي مردمي انجام ميدهند و با توجه به اهميت موضوع مقابله با اعتياد و اينكه مواد مخدر به بحران در كشورمان تبديل شده و نسل آينده را از همه جهات تهديد ميكند، بهتر است دولت بودجهاي را براي فعاليت تشكلهاي مردمي و سمنهايي كه در امر مقابله با اعتياد فعاليت ميكنند، در نظر بگيرد.
فرزانی افزود: اين تشكلها بايد در درون محلات و شهرها مستقر باشند و با اجراي برنامههاي گسترده به فعاليتهاي پيشگيري، كنترل و درمان اعتياد بپردازند.
وی با بیان اینکه همه گروههای سنی در معرض خطر اعتیاد قرار دارند و سهم جوانان بیشتر از دیگران است، خاطر نشان کرد: همه آحاد جامعه باید در برابر مبارزه اجتماعی با مواد مخدر احساس وظیفه و مسوولیت بیشتری کنند و این موضوع را دغدغهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره بدانند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۷٫۱۱