• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73574اخبار امروز : 12
7

ورزش در مبارزه اجتماعی با مواد مخدر سهم بزرگی دارد

  • کد خبر : 48060
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۵:۵۰

  یک کارشناس ارشد تربیت بدنی گفت: ورزش در مبارزه اجتماعی با اعتیاد سهم بزرگی دارد و باید به‌صورت یک فرهنگ عمومی درآید. رضا فاتح‌زاده در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بین ورزش و اعتیاد ارتباط معکوس وجود دارد. فردی که به ورزش و فعالیت‌های بدنی گرایش دارد، از یکسری […]

 

یک کارشناس ارشد تربیت بدنی گفت: ورزش در مبارزه اجتماعی با اعتیاد سهم بزرگی دارد و باید به‌صورت یک فرهنگ عمومی درآید.


رضا فاتح‌زاده در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بین ورزش و اعتیاد ارتباط معکوس وجود دارد. فردی که به ورزش و فعالیت‌های بدنی گرایش دارد، از یکسری رفتارهای آسیب‌زننده مثل مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و روان‌گردان‌ها دور خواهد شد.


وی اظهار داشت: ورزش کارایی بسیار قوی در ترشح هورمون‌های موثر بر اعتیاد دارد و باعث ترشح دوپامین می‌شود، زمانی که به‌واسطه ورزش، دوپامین زیادی در بدن ترشح شود زمینه شادی و نشاط و دوری از استرس فراهم و دیگر نیازی به روی آوردن به روش‌های غیرسالم برای داشتن شادی موقت نیست.


اين کارشناس تربیت بدنی در ادامه با تصریح اینکه ورزش باعث سلامت جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی می‌شود، ادامه داد: هر رفتاری که ما را به سمت بیماری، دوری از فعالیت‌های اجتماعی، آسیب به خود و جامعه بکشاند رفتاری ناسالم است، مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی از جمله این رفتارها است که هم فرد به جسم خودش آسیب می‌زند و هم از نظر روانی رفتارهای ناسالمی را بروز می‌دهد. از نظر اجتماعی هم از فعالیت‌های سالم، سازنده و خلاق اجتماعی دور می‌ماند و سلامت معنوی وی هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد.


فاتح‌زاده با بیان اینکه ورزش باعث می‌شود افراد درگیر مصرف مواد مخدر نشوند، گفت: ورزش در این زمینه نقش بسیار سازنده‌ای دارد؛ زیرا هورمون‌های مترشحه در زمان ورزش، فرد را از انتقال ماده بیرونی برای شادی آفرینی و دوری از اضطراب بی نیاز می‌کنند.


وی با اشاره به اینکه عوامل مختلف و متعددی باعث بروز اعتیاد می‌شود، خاطرنشان کرد: افراد با درجات مختلف مستعد ابتلا به اعتیاد هستند و مساله مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی تمام افراد جامعه را تهدید می‌کند. باید عوامل خطرزا شناسایی و به مردم آگاهی رسانی شوند تا بهترین راهکارها برای پیشگیری از اعتیاد اجرایی شود.


به گفته اين كارشناس، یادگیری راهکارهایی مثل مدیریت استرس، مدیریت خشم، مهارت حل مساله، برقراری روابط موثر و سالم، بهره گرفتن از مشاوره متخصصین روانشناسی و غیره از مواردی هستند که در شرایط دشوار کمک‌کننده هستند.


فاتح‌زاده افزود: در راستای ترویج فرهنگ اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باشگاه‌های ورزشی، رسانه‌ها و نهادهای مسئول باید در این زمینه هشدار لازم را ارائه دهند.


وي در پايان اظهار داشت: ورزشکاران می‌توانند بهترین مبلغ در راستای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باشند زیرا این افراد دارای مسئولیت اجتماعی هستند و همیشه مورد توجه مردم و رسانه‌ها بوده‌اند، لذا باید در اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر سهیم باشند تا تاثیرات مثبت فراوانی را در جامعه برجای گذارند.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۷٫۰۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=48060

برچسب ها