رئیس اداره مبارزه با سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ترکیبات شیمیایی به کار رفته در تهیه مواد مخدر صنعتی و روانگردانها باعث بروز سرطان میشود که باید این مسئله در میان مصرفکنندگان مواد و سایر افراد جامعه مورد توجه قرار گیرد.
علی مطلق در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مخدرهای صنعتی و شیمیایی آسیب شدیدی به دستگاه تنفسی وارد میکنند و موجب سرطان میشوند، زیرا تار موجود در آن که عامل ایجاد سرطان است دو برابر قویتر از تار موجود در دخانیات است.
وی اظهار داشت: ورود نسل جدیدی از مواد مخدر با نامهای صنعتی در سالهای گذشته، موجب رشد اعتیاد با شکلهای مختلف و ناهنجاریهای ناشی از مصرف آنها شده است که علاوه بر آثار سوء روانی و اجتماعی، سرطان را در کشور افزایش دادهاند.
رئیس اداره مبارزه با سرطان وزارت بهداشت ادامه داد: این مواد با اثرگذاری روی قسمتهای مهم مغز و سلولهای بدن، موجب رشد یا ناکارآمدی آنها شده و با اختلال در کارکرد بخشهای مختلف، موجب شکلگیری تودههای سرطانی میشوند.
مطلق اضافه کرد: این مواد جدید و صنعتی به خاطر ترکیبهای شیمیایی خطرناکی که دارند چه بسا از مخدرهای سنتی خطرناکتر و کشندهتر هستند و در کنار آسیبهای روحی موجب رشد سرطان هم میشوند.
رئیس اداره مبارزه با سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تغییر نگرش اجتماعی جوانان به مصرف مواد صنعتی و داروهای روانگردان از دیگر راهکارهای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است، تصریح کرد: این تغییر نگرش میتواند به کاهش تقاضا برای خرید و مصرف مواد منجر شود.
مطلق خاطرنشان کرد: متاسفانه براساس افکار غلط و اشتباه در حال حاضر امروزه مصرف مواد مخدر در میان برخی نوجوانان و جوانان به یک ژست روشنفکری تبدیل شده است در حالیکه نابودکننده جسم و روان میباشد.
وی با بیان اینکه برای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر عزم ملی مورد نیاز است، گفت: مواد مخدر صنعتی و شیمیایی سرطانها و بیماریهای مزمن را بسیار افزایش میدهد، برای آنکه نسل سالم و عاری از مشکلات جسمی، روحی و بهداشتی داشته باشیم باید اطلاعرسانیها در مورد ضرر و زیان این مواد بیشتر شود.
مطلق افزود: تلاش برای تحقق امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در جامعه امروزی بیش از سالهای گذشته احساس میشود و باید اراده نوجوانان و جوانان را برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر با راهکارهای مختلف آموزشی، فرهنگی، مهارتی و غیره تقویت کرد.
وی در پایان افزود: مسوولان و رسانهها باید مبارزه اجتماعی با مواد مخدر را مورد توجه قرار دهند تا شاهد نابودی نسل امروز و آینده کشور نباشیم.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۷٫۰۴