عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را مثبت ارزیابی کرد و گفت: نقش آموزش و تمرکز در سیاستگذاریها برای مقابله با اعتیاد باید پررنگتر شود.
مائده بزرگمنش در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: عرضه مواد مخدر با نامها و شکلهای فریبنده که در حقیقت ریشه و ترکیبات آنها یکی است و همچنین تبلیغات دروغ توسط شبکههای ماهوارهای در زمینه داروهای لاغری و یا باز کردن چین و چروکهای باعث شده عدهای ناخودآگاه در باتلاق اعتیاد سقوط کنند.
وی با اشاره به اینکه کاستیهايی در امر مقابله با اعتیاد وجود دارد، ادامه داد: در زمینه درمان هر چند برخی تشکلهای غیردولتی فعال هستند اما حضور مردم کمرنگ بوده و تا وقتی سهم مشارکت اجتماعی به حد مطلوب نرسد و نخبگان، علما، ائمه جماعات، اساتید دانشگاه وارد عرصه مقابله نشوند امید چندانی به کشف توفیق در امر مقابله با اعتیاد نیست و کمکاریها باعث میشود بر شمار مصرفکنندگان مواد مخدر صنعتی و شمیایی افزوده شود.
به گفته این تحلیلگر مسایل اجتماعی، برای تحقق مشارکت اجتماعی و مردمی باید دولت ضمن بیان حقایق اعتیاد و مواد مخدر برای جامعه خانوادهها را با خطر قریبالوقوع و سونامی ویرانگر اعتیاد آشنا و امکانات حضور مردم در عرصههای پیشگیری و درمان را فراهم کند.
بزرگ منش، ايجاد يك حركت عمومي در برابر مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي و بهرهگيري از توانایهاي مردمي در اين زمينه را امری مهم دانست و افزود: قبل از هر چيز نيازمند ايجاد افكار عمومي قوي هستیم تا از اين طريق، يك مسالة اجتماعي به مسالة شخصي افراد تبديل شود و سپس به مشاركت در مداخلة اجتماعي بينجامد.
وی تصريح كرد: در حال حاضر حساسيتهاي زيادي در جامعه، به ويژه در طبقة متوسط شهري، نسبت به پديده مصرف مواد مخدر وجود دارد اما اين حساسيتها به توسعة مشاركت عمومي نميانجامد.
این استاد دانشگاه افزود: برنامههاي پيشگيري از مصرف موادمخدر و روانگردانها از اولويتهاي اساسي بوده و بر همين اساس بايد با فعاليتهاي دستگاههاي فرهنگي كشور و با تعيين استراتژي محوري اين پيشگيري ساماندهي شوند.
وی خاطرنشان کرد: براي مصونسازي ۸۰ ميليون نفر در كشور، فعاليتهاي پيشگيرانه در ابعاد آموزش، اطلاعرساني، آگاهسازي، توسعه و تقويت فعاليتهاي جايگزين محيطهاي آموزشي ضروري است .
بزرگمنش افزود: همچنين خانواده و انسجام خانوادگي مهمترين عامل در نگرش منفي به مصرف موادمخدر است و باورهاي مذهبي مهمترين متغيري است كه نگرش به مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي و روان گردان ها را منفي ميكند.
وی در پایان اظهار کرد: اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بسيار حساس و مهم است و بايد بسترهاي لازم براي تحقق اين رويكرد فراهم شود، برگزاری دورههاي آموزش اولیه برای آشنایی مردم با خطرات مواد مخدر و داروهاي روانگردان میتواند نقش بسزایی در پيشگيري از ابتلا به اين معضل داشته باشد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۷٫۰۳