يك روانپزشک گفت: اعتياد به مواد مخدر با بروز بیماریهای روانی ارتباط مستقیم دارد و افرادی که اعتیاد به مواد مخدر دارند، در معرض ابتلا به بیماریهای روانی قرار دارند.
دکتر علی فرهودیان در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: فرد معتاد هنگام ترك موادمخدر دچار علائمي ميشود كه ممکن است حداکثر چند هفته به طول بیانجامد، ﻓﺮد ﺑﺘﺪرﻳﺞ ﺧﻮد را ﺑﺎ ﺷﺮايط جديد وﻓﻖ ميدهد اما پس از تمام شدن علائم ترك، علائم بیماری اعتیاد، يعني اختلالات رفتاری در فرد بروز ميكند.
وی ادامه داد: روش درمان علائم ترک اعتیاد، “دارویی” است که با توجه به نوع ماده مصرفي شخص، داروهای مختلفي براي وي تجويز ميشود.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد تصریح کرد: در حال حاضر در جامعه ما درمان جایگزین با متادون یا داروی بوپرنورفین یکی از محورهای اصلی درمان بیماری اعتیاد را تشکیل میدهند كه روش صحيحي است، البته این دو دارو صرفا در مورد اعتیاد به مواد مخدری که از تریاک حاصل شدهاند؛ مثل شیره تریاک، هروئین و مشتقات آنها موثر هستند و بر روی درمان سایر مواد از جمله حشیش و مواد محرک همچون آمفتامینها، متامفتامین و کوکائین تاثیر مثبتی ندارند.
فرهودیان خاطر نشان کرد: هنوز دارویی که تاثیر زيادي بر درمان بیماری اعتیاد داشته باشد، وجود ندارد و درمان اعتیاد بیشتر مبتنی بر مداخلات روانشناختی، اجتماعی و بازتوانی است.
وي تصريح كرد: اعتیاد یک بیماری است و ارتباط مستقيمي با سایر بیماریها و اختلالات رواني دارد، به همين دليل اکثر بیمارانی که به اعتیاد مبتلا هستند، از داروهای مختلف روانپزشکی استفاده ميکنند اما این داروها نه برای درمان مستقیم اعتیاد بلکه برای بیماری همراه اعتیاد مورد استفاده قرار میگیرند و درمان این بیماریها، تاثیر زیادی در ترک اعتياد دارند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۶٫۳۱