• امروز : شنبه - ۲۸ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 24 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 19 July - 2025
کل پست ها: 74164اخبار امروز : 14
4

بیشترین درگیری های مرزی در ایران با قاچاقچیان مواد مخدر است

  • کد خبر : 4780
  • ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۵:۱۰

فرمانده مرزبانی کشورمان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۳۰۰ مورد درگیری در مرزهای ایران روی داده که بیشترین آنها با قاچاقچیان مواد مخدر در شرق کشور بوده است. سردار سرتیپ دوم ˈحسین ذوالفقاریˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در گرگان خاطرنشان کرد: به دلیل مقاومت جمهوری اسلامی ایران در برابر […]

فرمانده مرزبانی کشورمان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۳۰۰ مورد درگیری در مرزهای ایران روی داده که بیشترین آنها با قاچاقچیان مواد مخدر در شرق کشور بوده است.

سردار سرتیپ دوم ˈحسین ذوالفقاریˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در گرگان خاطرنشان کرد: به دلیل مقاومت جمهوری اسلامی ایران در برابر جریان بین المللی قاچاق مواد مخدر و ممانعت از فعالیت سوداگران مرگ، این درگیری ها به وقوع پیوسته است.

وی با اشاره به اقدامات ویژه اطلاعاتی و عملیاتی در منطقه مرزی سراوان برای دستیابی به وضعیت مناسب گفت: در گذشته این منطقه قابل کنترل نبود، اما اکنون با حضور منسجم نیروهای مرزبانی، و مشارکت مسوولانه مردم کنترل ویژه ای در مرز صورت می گیرد.

فرمانده مرزبانی کشور افزود: در گذشته روزانه حدود سه میلیون لیتر قاچاق سوخت در این منطقه جابجا می شد و بیش از دو هزار دستگاه خودرو در جنوب سراوان آماده ورود به خاک پاکستان بودند ولی اقدامات امنیتی و انتظامی نیروهای مرزبانی، این حوزه را به حالت کنترل درآورده است.

وی اظهار کرد: امسال دو گردان مستقل مرزی و یک هنگ مرزی هم در سیستان و بلوچستان اضافه شده، اما کل مرزها هنوز مسدود نشده و بخشی وجود دارد که باید زیرساخت ‎های آن آماده شود.

وی یادآور شد: در سه منطقه استان سیستان و بلوچستان و در مسافتی نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر در حال احداث جاده و پایگاه هستیم.

به گفته ذوالفقاری، در کل کشور هشت هزار و ۷۵۰ کیلومتر مرز آبی و خاکی وجود دارد و باید نقاط خلاء مرزی پوشش مناسب داده شود.

فرمانده مرزبانی کشور گفت: در شمال و غرب کشور وضعیت مناسبی وجود دارد و در سه سال اخیر در این مناطق تلاش خوبی شده و در مناطقی که حتی در دوران هشت سال دفاع مقدس نیروهای خودی و دشمن آن جا را به چشم ندیده‎ اند، نیروهای مرزبانی مستقر هستند.

ذوالفقاریˈ همچنین دوشنبه شب در جمع فرماندهان مرزبانی استان گلستان با اشاره به استفاده از افراد بومی منطقه برای تأمین امنیت مرزها با عنوان مرزیاران در سیستان و بلوچستان گفت: جذب این نیروها در حال انجام است و این اقدام در آینده به مناطق شمال غرب و غرب کشور نیز گسترش می یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا وی افزود: مرزیاران کسانی هستند که در شرایط خاص پذیرفته می ‎شوند و در آینده به شکل فیزیکی نیز کمک خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است این نیروها با عنوان دسته ‎های رزمی در مأموریت ها هم شرکت کنند.

فرمانده مرزبانی کشور تصریح کرد: در تمام حوزه ‎ها مشارکت مردم بسیار تأثیرگذار است و در حوزه مرزی نیز این مشارکت به چند شکل می‎ تواند مورد توجه قرار گیرد.

سردار ذوالفقاری افزود: در مناطق مرزی خواسته اول ما از مرزنشینان و مردم عزیز این است که قوانین را رعایت کنند و این که خود آن ها طالب برقراری امنیت در این مناطق باشند و در ادامه و شکل برتر این است که به دفاع هم بپردازند.

وی تأکید کرد: نیروهای مردمی، بویژه عشایر و بسیج عشایر نقش قابل توجهی در برقراری امنیت در مرزها دارند.

ذوالفقاری گفت: اگر این نیروها و افراد نخواهند هیچ ‎کس زمینه فعالیت خلاف قانون و ضد امنیتی را پیدا نخواهد کرد و مطمئن باشید زمانی گروه ‎ها و افراد می توانند در مناطق مرزی کار غیرامنیتی انجام دهند که زمینه و شرایطش را در مرز داشته باشند.

وی ادامه داد: اکنون در برخی مناطق اگر نیروهای مرزبان هم حاضر نباشند مشکل ناامنی به وجود نمی‎ آید، زیرا عشایر به شدت از امنیت مرز دفاع می‎ کنند.

فرمانده مرزبانی کشور یادآور شد: عشایر ایلام و خوزستان همیشه یک گام جلوتر از مرزبانان هستند و در حوزه گنبدکاووس در استان گلستان نیز مردم همیشه همپای نیروهای مرزبانی بوده اند.

وی خاطرنشان کرد: در درگیری‎ هایی که در سال جاری داشته ‎ایم تعداد تلفاتی که اشرار داشته ‎اند بیش از دو برابر تعداد شهدای نیروی انتظامی بوده است.

فرمانده مرزبانی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میزان کشف سلاح های غیرمجاز از مرزهای کشور از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۶ درصد رشد داشته و بیشترین کشفیات انجام شده در این زمینه در مرزهای غرب و شمال غرب کشور بوده است.

وی اضافه کرد: در بخش مواد مخدر نیز امسال ۶۰ تن انواع مواد مخدر توسط پرسنل مرزبانی در مرزهای شرقی کشور کشف و ضبط شده است.

سردار ذوالفقاری تصریح کرد: با توجه به انسداد بیش تر مرزهای کشور و جلوگیری از قاچاق، بویژه قاچاق مواد مخدر، قاچاق از خشکی به دریا رفته است که در این زمینه از طریق مرزهای دریایی اقدامات و عملیات خوبی صورت گرفته است.

وی فزود: در ۹ ماه نخست سال جاری تنها در استان هرمزگان بیش از ۷۰ تن کشفیات توسط پرسنل دریابانی و نیروی انتظامی انجام شده است.

فرمانده مرزبانی کشور گفت: وظیفه نیروهای مرزبانی ناجا استیفای حقوق مردم و دولت بر اساس پروتکل ‎ها و قراردادهای انتظامی در مناطق مرزی است.

ذوالفقاری افزود: بدون شک اولویت اول نیروهای مرزبانی ناجا مقابله با اقدامات ضد امنیتی است و مقابله با کالاهای ممنوعه مانند مواد مخدر، سلاح و مشروبات الکلی، مبارزه با ورود غیرقانونی به کشور و برخورد با قاچاق در حوزه ‎های مختلف نیز اولویت ‎های دیگر نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران است.

فرمانده مرزبانی کشور افزود: قاچاق سوخت یکی از موضوعات جدی و مورد توجه نیروهای مرزبانی است که به دلیل اختلاف قیمت بسیار زیاد سوخت در داخل و خارج از کشور، اشتیاق قاچاقچیان را افزایش داده و با شگردهای مختلف اقدام به قاچاق سوخت می‎ کنند.

به گفته ذوالفقاری، جلساتی از سوی وزارت نفت تشکیل شده تا شیوه‎ ای اتخاذ شود که بخش مازاد گازوئیل با قیمت مناسب در مناطق مرزی فروخته شود تا بتوان مسئله قاچاق سوخت را به کنترل درآورد.


«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»

منبع خبر: ايرنا۹۲/۱۱/۱۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=4780

برچسب ها