یک کارشناس مذهبی گفت: برنامههای فرهنگی بسیاری باید برای نسل نوجوان و جوان طراحي شود تا آنان به ضررهای استعمال مواد مخدر و آسيبهاي ناشي از آن از جمله قتل، سرقت، فسادهای جنسی و اخلاقی واقف شوند.
میثم اعتمادی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر اينكه اعتقاد و ايمان به درمانپذيري اعتياد و دوري از ياس و نااميدي كمك ميكند، افزود: رسيدن به نتيجه و ايجاد هرگونه تغيير و دگرگوني نيازمند گذشت زمان، انتخاب راه صحيح و به كارگيري دقيق دستورها است. البته ترك عادت نامطلوب، در زمان كوتاه بدون راهنماي كارآزموده و دلسوز، امكان ندارد و از همه اينها مهمتر، اراده و خواست فرد، نقش كليدي و محوري را ايفا ميكند.
وی با اشاره به اينكه براي مقابله با اعتياد بويژه در نسل نوجوان و جوان كشور بايد از الفاظي كه مورد توجه آنان است، استفاده كرد، ادامه داد: بايد هميشه براي ذهن و فكر اين نسل، محتواي مطلوب و موضوع مناسب داشت، ضعيف بودن باورهاي ديني و مذهبي در نسل نوجوان و جوان و عدم پاسخ صحيح و مناسب به نيازهاي واقعي آنان، باعث میشود که آنان اعتياد را راه حلي براي فرار از مشكلات انتخاب كنند.
این کارشناس مذهبی نگاه اجتماعی به مبارزه با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی را از وظايف مهم همه نهاد و دستگاهها دانست و آن را رويكردي نوين برشمرد و گفت: در تحقق اين رويكرد نبايد از تهاجم فرهنگي دشمن غفلت كرد، دشمنان خارجی نظام، همواره تمام سعی خود را برای تضعیف نسل جوان به کار میگیرند، لذا اعتياد به مواد مخدر صنعتي و روانگردانها بهترين ابزار، براي اين تهاجم است.
اعتمادي با بیان اینکه آسیبهاي رواني مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها بيش از عوارض جسمي است، افزود: در واقع پرورش باورهاي ديني و مذهبي در كودكان و نوجوانان و اولويت دادن به ارزشهاي اجتماعي به جاي ارزشهاي فردي مهمترين راهكار اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر است و تقويت مذهب را باید مهمترين اصل قرار داد.
وي با بيان اينكه مصرف مواد مخدر صنعتي و شیمیایی از سوي نوجوانان و جوانان با نوع روابط والدين رابطه مستقيم دارد، گفت: والديني كه فرزندان خود را با اصول مذهبي و ديني آشنا و آنان را در تقويت اين اصول تشويق كردهاند، امكان رشد تدريجي و استقلال را در آنها فراهم ميكنند و نسبت به ساير والدين، فرزندانشان در برابر خطر گرايش به اعتياد كمتر قرار ميگيرند.
اين كارشناس مذهبي افزود: بي بندوباري، عدم پايبندي به اعتقادات مذهبي، بيتوجهي به فرزندان، رفتارهاي اقتدارآميز و خصمانه از سوي والدين، زمينه را براي روي آوردن فرزندان به مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردانها فراهم ميكند.
اعتمادي با بيان اينكه تلاش براي رهايي از تنشها و فشارهاي رواني زندگي از مهمترين علل نوجوانان به سمت مصرف مواد مخدر است، اظهار کرد: اگر مصرف مواد مخدر براي گريز از وظايف و تعهدات دوران نوجواني، عدم برخورد با فشارها و عدم كسب مهارتها انجام شود، همين عوامل مانع پديد آمدن تواناييهاي لازم در نوجوانان معتاد در مواجهه با مسايل دوران بزرگسالي ميشود.
وي تاکید کرد: سلامت معنوي در مقابله با اعتياد بسيار موثر است و تقويت باورهاي ديني در سطوح مختلفي ميتواند مانع از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باشد، اولين تاثير آن شامل فعاليتهاي پيشگيرانه است كه ميتواند براي تحريم شروع مواد مخدر بكار گرفته شود و ميتواند در برگيرنده آموزش مستقيم مردم درباره منع مصرف اين مواد و هدفمند كردن زندگي باشد كه در اين صورت مصرف مواد عملي پسنديده نيست.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۷٫۰۶٫۲۱