• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73574اخبار امروز : 12
7

بايد سطح سواد مردم درباره انواع مواد مخدر و عوارض آن افزایش یابد

  • کد خبر : 47685
  • ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۸:۵۲

 یک کارشناس ارشد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بر این باور است که در راستای رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باید سطح سواد مردم در رده‌هاي سني مختلف نسبت به پديده اعتياد و عوارض آن افزايش یابد. هادی مفتخم در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر با […]

 
یک کارشناس ارشد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بر این باور است که در راستای رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باید سطح سواد مردم در رده‌هاي سني مختلف نسبت به پديده اعتياد و عوارض آن افزايش یابد.


هادی مفتخم در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه افزایش عرضه انواع مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در اماکن عمومی و دسترسی راحت به آن نوعی تهاجم فرهنگی و جنگ نرم است، گفت: توطئه‌های دشمنان با ترغيب نوجوانان و جوانان به مصرف انواع مواد مخدر كه به اشكال فريبنده عرضه مي‌شوند در جامعه آشکار است و باید با فعالیت دوچندان و استفاده از ظرفيت نيروهاي مردمي، زمينه‌اي فراهم شود تا این توطئه‌ها خنثی شوند.


وی اظهار کرد: برای ارتقای سطح علمی و فرهنگی کودکان، نوجوانان، جوانان و سایر افراد باید کلاس‌های آشنايي با مواد مخدر و پيشگيري اوليه از اعتیاد برگزار شود، همچنین این امر نیازمند افزايش تعامل و مشارکت نهادها، دستگاه‌ها و اشخاص در برنامه‌های فرهنگی، تقویت باورها و اعتقادات دینی از طریق اجرای دوره‌های آموزش قرآنی است.


این کارشناس ارشد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به توانمندسازي و آموزش والدين در رابطه با مهارت‌هاي زندگي اشاره کرد و گفت: والدین می‌توانند فرزندان خود را با اين مهارت‌ها واکسینه كنند تا ميزان انحراف به سمت مصرف مواد مخدر كاهش يابد.


مفتخم بر کسب مهارت‌های زندگی توسط افراد جامعه تاکید کرد و گفت: با کسب این مهارت‌ها فرد می‌تواند تصمیم‌گیری‌های صحیحی را در مواقع پرخطر از جمله گرايش به سمت مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي داشته باشد، فردی که مهارت‌های زندگی را یاد می‌گیرد بدون اینکه به خود یا دیگران صدمه بزند مسئولیت پذیر می‌شود و در برابر مشکلات بهترین عکس‌العمل را نشان می‌دهد.


مفتخم با بيان اينكه مهمترین مهارت زندگی، مهارت “خودآگاهی” است، ادامه داد: افزایش سطح سواد مردم مهمترين حلقه مفقوده مبارزه با مواد مخدر است، در این مهارت به فرزندان یاد داده مي‌شود كه چه ارزش‌هایی دارند، باید خودشان را دوست داشته و داراي عزت نفس باشند، عزت نفس باعث می‌شود که از بروز مشکلاتی مانند مصرف مواد مخدر جلوگیری شود.


وی تاكيد كرد: علاوه بر فرهنگ‌سازی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، اجتماعی شدن فرهنگ مبارزه با اعتیاد بسیار سودمند است، در این راستا مشارکت شهروندان، تقویت و گسترش مراکز اجتماعی و سازمان‌هاي مردم‌نهاد، شبکه‌های ارتباطی محله‌ای در امر پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر اهمیت زیادی دارد.


مفتخم در پایان گفت: ایجاد عزم ملي براي تحقق رويكرد مبارزه اجتماعي با مواد مخدر در كشور ضروری است و وقتي هر شهروندي در اين زمينه احساس مسووليت كند، زنجيره‌هاي آموزش، پيشگيري، درمان و حمايت نيز به هم متصل مي‌شوند.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۶٫۲۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=47685

برچسب ها