رئیس انجمن صنفی متخصصان بیومیکرولوژی و بیماریهای عفونی ایران در رابطه با بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر معتقد است، آموزش اساس و راه چاره برای رهایی و عدم ابتلای نوجوانان و جوانان از معضل خطرناک اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی است.
دکتر مسعود مردانی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بسیاری از نوجوانان و جوانان در جمع دوستانه و مهمانی گردهم میآیند و روانگردانهایی مانند اکس، حشیش، شیشه و غیره مصرف میکنند، مصرف این مواد باعث میشود آنها هوشیاری خود را در رابطه با عوارض رفتارهای پرخطر از دست بدهند و به بیماریهای خطرناک مقاربتی و عفونی مبتلا شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه مشكل ما عدم آموزش کافی به افراد جامعه است، تصریح کرد: لازم است در دوره دبیرستان به دانشآموزان، آموزش پیشگیری از بیماریهای مقاربتی ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی داده شود، اطلاعات مردم ما در این باره بسیار کم است و روحانیون، پزشکان، رسانهها و دیگر نهادها باید در این خصوص کوشا باشند.
به گفته مردانی، مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باعث خارج شدن فرد از حریم شخصی و بروز آسیبهایی بسیاری میشود که قابل جبران نیست.
وی افزود: آسیبها و خطرات مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در ابعاد فردی، اجتماعی، شغلی و خانوادگی با آگاهسازی اجتماعی، توسعه اقدامات فرهنگی و آموزش همگانی، اطلاعرسانی هدفمند و جامع و بهرهمندی از ظرفیت رسانهای به خصوص صدا و سیما قابل کنترل، پیشگیری و مهار است.
مردانی تاکید کرد: تنها راه نگاه اجتماعی با بحث مبارزه با مواد مخدر آموزش است که پیشگیری از مصرف این مواد و آسیب اجتماعی و بیماریهای ناشی از آن را تحت پوشش قرار میدهد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۶٫۱۷