• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73574اخبار امروز : 12
8

آشنایی با مضرات مواد مخدر به پیشگیری از معتاد شدن کمک می‌کند

  • کد خبر : 47536
  • ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۷:۲۷

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آشنایی با مضرات مواد مخدر و آگاهی در خصوص آن به پیشگیری از معتاد شدن که از روی جهالت است، کمک می‌کند. منیره بیگلدل‌زاده در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: آموزش‌هاي قبل از ازدواج در ارتباط با ازدواج و مسئوليت‌هاي آن، به طور وسيع […]


استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آشنایی با مضرات مواد مخدر و آگاهی در خصوص آن به پیشگیری از معتاد شدن که از روی جهالت است، کمک می‌کند.


منیره بیگلدل‌زاده در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: آموزش‌هاي قبل از ازدواج در ارتباط با ازدواج و مسئوليت‌هاي آن، به طور وسيع و جدي مي‌تواند ذهنيت روشني به افرادي كه تصميم به تشكيل خانواده مي‌گيرند، بدهد.


وی اظهار کرد: تمرکز و دقت در تربيت پسران خانواده به عنوان پدر آينده نيز مي‌تواند در سلامت خانوادگي نقش بسزايي ايفا کند، زيرا همانطور که آمارها نشان مي‌دهد، درصد معتادان مرد نسبت به زنان بسيار بيشتر و تمايل جنس مذکر به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی بيش از جنس مونث است، شايد بتوان يکي از عوامل اين امر را علاوه بر تفاوت‌هاي جنسيتي که بين زنان و مردان وجود دارد، نوع نگاه خانواده‌ها به فرزند پسر به عنوان جنس برتر و عدم توجه کافي در تربيت وي دانست.


این استاد دانشگاه ادامه داد: در بسياري از خانواده ها مشاهده مي‌شود که والدين دغدغه بسياري براي تربيت صحيح دختر دارند اما پسر را آزادانه به حال خود مي‌گذارند و کنترل صحيحي بر روابط و رفتارهاي فردي و اجتماعي او ندارند. اين اعتماد کاذب، علاوه بر تصوير ذهني غلطي که به مردان آينده در خصوص برتري شان بر جنس مونث مي‌دهد، باعث مي‌شود به راحتي هر چيز را تجربه کنند و حدود اخلاقي و اجتماعي کمتري براي خويش قائل باشند. بنابراين مي‌توان توجه و تمرکز والدين بر تربيت صحيح فرزندان به عنوان پدران و مادران آينده را يکي از مهمترين عوامل پيشگيري از بروز اختلالات و مشکلات جسمي و رواني از جمله اعتياد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در آنان ذکر کرد.


بیگلدل‌زاده با بیان اینکه مواد مخدر تنها به فرد مصرف‌كننده آسيب نمي‌رساند بلكه به هركس كه با وي در تماس باشد آسيب مي‌رساند و به دنبال آن جامعه نيز صدمه مي‌بيند، تصریح کرد: افرادي که به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی اعتياد دارند معمولا از يک يا چند عارضه ناشي از اعتياد همچون ناراحتي‌هاي ريوي، قلبي، سکته، سرطان و ناراحتي‌هاي رواني رنج مي‌برند، تصاوير اسکن، راديولوژي و آزمايش خون افراد معتاد نشان مي‌دهد که مصرف مواد مخدر همه اندام‌هاي آنها را تحت تاثير قرار مي‌دهد.


وی، مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی عاملي براي بروز سرطان دهان، حنجره، ناي، خون، ريه، معده، پانکراس، کليه‌ها و مثانه محسوب مي‌شو،. علاوه بر اين، برخي از مواد مخدر از جمله موادي که از راه بيني مصرف مي‌شوند به سلول‌هاي عصبي‌نيز آسيب‌هاي فراواني رسانده و ممکن است باعث نابودي آنها شود.
این استاد دانشگاه افزود: فرد معتاد ممکن است به دليل استفاده از وسايل مشترك فرد معتاد ديگري دچار بيماري‌هاي مانند ايدز، هپاتيت و انواع عفونت‌ها و بيماري‌هاي تنفسي، قلبي‌و حتي کبدي شود.


بیگلدل‌زاده خاطرنشان کرد: در عين حال اين افراد از لحاظ رواني نيز مستعد بيماري‌هايي همچون ترس شديد، ديوانگي، افسردگي، نااميدي و ياس در زندگي مي‌شوند، اين در حالي است كه اين افراد به لحاظ رفتاري هم دچار مشکلاتي همچون ضعف اراده، بي‌تعادلي در احساس شادي و غم، عصباني شدن بي‌مورد، پرخاشگري، حواس پرتي و دروغگويي شده و حتي به علت بي‌توجهي به نيازهاي خانواده مقام و منزلت خود را نزد دوستان، آشنايان، همکاران و همسايگان از دست مي‌دهند.


وی ادامه داد: بنابراين با توجه به كم شدن سن اعتياد در كشور بايد بيشتر هوشيار بود و به آسيب شناسي اين موضوع پرداخت، همچنين مي‌توان با آموزش و آگاه‌كردن نوجوانان و جوانان از مضرات و آسيب‌هاي اعتياد گام موثري در اين زمينه برداشت .


استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: اعتیاد جزو مهمترین بیماری های شایع در ایران است و عواقب بسیار زیادی دارد به گونه ای که علاوه بر معتادان، برای خانواده آنها و جامعه نیز مشکلات زیادی را ایجاد می کند.


وی در پایان گفت: مشكلات اقتصادي و خانوادگي مختص يك قشر يا خانواده نيست، اگرچه باتوجه به ميزان درآمد و سطح فرهنگي و اجتماعي خانواده، مقابله با اين قبيل مشكلات در افراد مختلف متفاوت است اما تربيت صحيح خانوادگي و تقويت اعتقادات مذهبي و اخلاقي در خانواده سبب مي شود فرد در بحران هايي كه پيش رو دارد، بيشتر به حل مشكل بينديشد تا به راهي براي فرار از مشغوليت ذهني خود بیابد.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۶٫۱۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=47536

برچسب ها