رئیس انجمن دیابت ایران گفت: برای مقابله با اعتیاد که این روزها میان جوانان شيوع دارد، باید همه دستگاههای مسوول متحد شده و وظایف خود را برای فراهم کردن بسترهای رفاه آنان به درستی انجام دهند.
اسدالله رجب در گفتوگو با ستاد مبارزه با مواد مخدر به نقش مهم وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد و افزود: وزارت ورزش و جوانان بیش از همه نهادها در راستای مبارزه اجتماعی با اعتیاد نقش خطیری دارد و باید بتواند در حوزه تربیت بدنی بسترهایی را ایجاد کند تا همه نوجوانان و جوانان در هر طبقه اجتماعی به رشتههای مورد علاقه خود بپردازند.
وی ادامه داد: اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی یک بیماری است که سیستم جسمی و روحی را تخریب میکند.
وی با بیان اینکه نباید از نقش مهم و تاثیرگذار آموزش و پرورش در این زمینه غافل شد، اضافه کرد: مواد مخدر صنعتی و شیمیایی اعم از روانگردانها موادی هستند که روی عملکرد مغز اثر گذاشته و منجر به تغییرات رفتاری، شناختی، خلقی و درجه هوشیاری در فرد مصرفکننده میشوند.
به گفته رئیس انجمن دیابت ایران، این مواد میتوانند در ابتدا باعث افزایش تمرکز و سرخوشی فرد مصرف کننده شوند، لذا این موضوع به سوءمصرف این مواد منجر میشود.
رجب تصریح کرد: مهمترین اثرات حاد آمفتامینها شامل افزایش فشار خون، تهوع، کاهش اشتها، از دست رفتن مهارها، افزایش سرعت تنفس و ضربان قلب، تعریق زیاد و احساس تشنگی، به هم زدن دندانها و غيره است.
وی افزود: در مصرف مقادیر بالای آنها علائمی چون تشنج، استفراغ، افزایش شدید دمای بدن و فشار خون، سرگیجه، گرفتگی عضلانی و تپش قلب مشاهده میشود.
رئیس انجمن دیابت ایران، ایجاد عزم ملی برای مقابله با این پدیده خانماسوز را ضروری دانست و اظهار کرد: نهادهایی مانند نیروی انتظامی، حوزه قضایی و ستاد مبارزه با مواد مخدر وظایف خود را در اقدامات برخوردی و قانونی انجام میدهند اما مهم مردم و ایجاد عزم ملی در راستای اجتماعی شدن مقابله با اعتیاد است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با همدلی و دلسوزی نهادهای مختلف و آحاد مردم بتوان این بیماری را تحت کنترل درآورد و جوانان را از گرفتار شدن در معضل مخدرهای صنعتی و شیمیایی نجات داد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۷٫۰۶٫۰۶