معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر اينكه مبارزه با مواد مخدر بايد به باور عمومی تبدیل شود، گفت: مشکل اصلی در حوزه فرهنگی و پیشگیری از مواد مخدر آن است که از این پدیده، شناخت درستی حاصل نشده و مردم نیز نسبت به عواقب اعتیاد آگاهی دارند ولی باور ندارند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال بختياري؛ بابک دین پرست در جلسه اين شورا با تاکید بر لزوم تداوم روشهای پیشگیرانه در راستای جلوگیری از اعتیاد به مواد مخدر، گفت: همانگونه که دغدغه کلاسهای آموزشی و اوقات فراغت در ذهن و باور مردم و خانوادههاست و این مهم به فضای رقابتی تبدیل شده است، این دغدغه نیز باید در حوزه پیشگیری از اعتیاد چند برابر شود.
وی با اشاره به زمان بر بودن فعالیتهای فرهنگی در حوزه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، اضافه کرد: مهارتهای زندگی و اقدامات پیشگیرانه باید از مهد کودکها آغاز شود، چرا که اگر امروز هدفمند، استاندارد و براساس برنامه حرکت کنیم، ۱۰ سال بعد به جواب و نتیجه مورد نظر خواهیم رسید.
معاون كاهش تقاضاي ستاد با اشاره به اجرای طرح شیوعشناسی اعتیاد در کشور از سوی جهاد دانشگاهی در سال ۹۰، گفت: براساس نتایج این طرح، کسب لذت، کنجکاوی، تفریح و رفع مشکلات روحی از علل گرایش به مواد مخدر است.
دينپرست در ادامه، از تاهل، اشتغال و تحصیلات بالا بهعنوان سه عامل بازدارنده آسیبهای اجتماعی یاد کرد و افزود: نتایج این عوامل در حوزه اعتیاد خود را به گونه دیگری نشان میدهد به عنوان مثال بر اساس نتايج اين تحقيق، ۵۳ درصد معتادان را شاغلان، ۶۳ درصد مجموع معتادان را افراد متاهل و ۷۵ درصد مجموع را افراد دارای تحصیلات دیپلم به بالا تشکیل میدهند و از این آمار، ۲۲ درصد معتادان دارای تحصیلات کارشناسی به بالا هستند.
وي با بیان اینکه اعتیاد به مواد مخدر پس از تصادفات رانندگی، دومین عامل مرگ و میر را در کشور به خود اختصاص داده است، افزود: در موضوع آگاهیبخشی به مردم، مضرات مواد مخدر به درستی تبیین نشده و در موضوع درمان نیز برخی با تبلیغات نادرست و مغرضانه، مبارزه با این بلای خانمان سوز را با مشکل مواجه میکنند.
اين مقام مسوول در ستاد با اشاره به مصادیق نادرست تبلیغات ترک اعتیاد در کشور نظیر ترک اعتیاد در پنج روز، اضافه کرد: این افراد درمان این بیماری را به سخره می گیرند و جوان نیز با خود میگوید، من که میتوانم در پنج روز از شر اعتیاد راحت شوم، پس فعلا به دنبال لذتهای آن میروم ولی نمیداند در چه منجلابی گرفتار میشود.
دينپرست ادامه داد: بر اساس آمارهای سازمان پزشکی قانونی کشور، در هفت ماه سال گذشته سه هزار و ۵۶ نفر به دلیل استعمال یا مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند و باید اعتراف کنیم که در حوزه اطلاعرسانی دقیق به مردم کم کاری شده است و لازم است آگاهی عمومی مردم به باور عمومی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، سال گذشته حداقل ۲۴۰ میلیون نفر در دنیا حداقل یک بار مواد مخدر را مصرف کرده اند و سالانه ۲۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر آثار سوء ناشی از مصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند که این آمار در هفت ماهه سالجاری در ایران، هزار و ۶۲۷ نفر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش هفت درصدی را نشان می دهد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در پایان سخنان خود با تاکید بر لزوم تداوم سیاستها در راستای اشتغال معتادان بهبود یافته، اضافه کرد: بر اساس مصوبه دولت، پنج درصد کل بودجه اشتغال کشور به اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد اختصاص مییابد که بر این اساس، ۲۵ هزار بهبود یافته در سال جاری تحت پوشش حمایت های این قانون قرار میگیرند.
دینپرست، سهم موظف سازمان بهزیستی از این تعداد را ۱۵ هزار معتاد بهبودیافته و کمیته امداد امام خمینی (ره) را ده هزار نفر بیان کرد و گفت: سال گذشته هزار و ۱۵۸ مرکز غیر مجاز ترک اعتیاد در کشور شناسایی شد که ۹۴۸ مرکز آن تاکنون ساماندهی شده است.
وی ادامه داد: از مجموع مراکز ساماندهی شده، ۴۶۲ مرکز غیرمجاز که حدود ۴۰ درصد مراکز غیرمجاز بود، تعطیل شده و ۴۸۶ مرکز نیز در فرایند اخذ مجوز قانونی قرار گرفت.
اعتیاد، موجب كاهش امنیت اجتماعی ميشود
همچنين قاسم سلیمانی استاندار چهارمحال وبختیاری در اين جلسه از مقابله با اعتیاد جوانان به مواد مخدر صنعتی و کاهش تقاضای مواد مخدر به عنوان اولویت کاری این شورا یاد کرد و گفت: لازم است با آسیبشناسی روشهای انجام شده، گامهای عملیتر در مبارزه با این بلای خانمانسوز برداشته شود.
وی از فرهنگسازی و پیشگیری ابتلا به اعتیاد به عنوان اصل مهم در مبارزه با این معضل اجتماعی یاد کرد و گفت: لازم است در کنار کار سختافزاری و مبارزه پلیسی با مواد مخدر، انجام اقدامات پیشگیرانه، درمان محور و قضایی نیز با جدیت پیگیری شود.
سلیمانی با تجلیل از فعالیتهای اعضای این شورا در انجام وظایف محوله، بر لزوم پاکسازی مناطق آلوده چهارمحال وبختیاری تاکید کرد و گفت: باید پژوهش و کار تحقیقی دقیقی از علتهای گرایش به مواد مخدر انجام شود و بر اساس این بررسیها اقدامات پیشگیرانه نیز اجرا شود.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال بختياري 92/10/9