• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73574اخبار امروز : 12
8

لزوم نهادينه كردن مشاركت اجتماعي در حوزه پيشگيري از اعتياد

  • کد خبر : 47125
  • ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۴

معاون اداري، مالي و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر بر لزوم نهادينه كردن مشاركت اجتماعي در حوزه پيشگيري از اعتياد تاكيد كرد. گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سيد نجيب حسيني در كميته توسعه مشاركت‌هاي مردمي و سازمان‌هاي مردم‌نهاد ستاد ضمن تبريك روز تشكل‌ها و مشاركت‌هاي اجتماعي گفت: اميدوارم همانطور كه […]

معاون اداري، مالي و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر بر لزوم نهادينه كردن مشاركت اجتماعي در حوزه پيشگيري از اعتياد تاكيد كرد.


گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سيد نجيب حسيني در كميته توسعه مشاركت‌هاي مردمي و سازمان‌هاي مردم‌نهاد ستاد ضمن تبريك روز تشكل‌ها و مشاركت‌هاي اجتماعي گفت: اميدوارم همانطور كه در تقويم روزشمار كشور آمده است، همه مردم به وي‍ژه مسئولاني كه متولي اين حوزه هستند، با عملكرد خود نشان دهند كه مدافع سازمان‌هاي مردم‌نهاد و ظرفيت‌هاي اجتماعي هستند.


وي افزود: مواد مخدر موضوع مهمي است كه آسيب جدي بر پيكره جامعه وارد مي‌كند و برگزاري چنين كميته‌هايي مي‌تواند نقاط قوت و ضعف برنامه‌ها را مشخص كند.


اين مقام مسئول در ستاد بيان داشت: دانش اعتياد مدت‌ها مغفول بود و مورد پذيرش نبود اما طي سال‌هاي اخير، رشته پیشگیری از اعتیاد در مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد تصویب شد و دانشگاه‌ها نيز این رشته را راه‌اندازي كردند. همچنين چند واحد درسي در خصوص شناخت آسيب‌هاي اعتياد در بين رشته‌هاي دانشگاهي گنجانده و در مهدهاي كودك و مقاطع متوسطه مباحث پيشگيري از اعتياد ارائه شد.


حسيني در پايان بر نهادينه كردن مشاركت اجتماعي در جامعه تاكيد كرد و گفت: اين موضوع مي‌تواند همچون درس اخلاق اسلامي براي تدريس در دانشگاه‌ها مصوب شود چرا كه در مشاركت اجتماعي، مردم نشان مي‌دهند كه نسبت به سرنوشت خود بي تفاوت نيستند و در کنش‌هاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي مسئوليت دارند.


همچنين مصطفي ملكي مشاور وزير كشور و رييس كميته در اين جلسه اظهار كرد: در حوزه مشاركت سازمان‌هاي مردم‌نهاد در مبارزه با مواد مخدر، قرار بر استفاده از همه ظرفيت‌ها است نه صرفا تامين بودجه. اين سازمان‌ها در پيشبرد اهداف پيشگيري از اعتياد نقش بسزايي دارند و از ظرفيت‌هاي بالقوه‌اي برخودار هستند، لذا آنها نقش مهمي در اين حوزه دارند.


رحيم ساكي مديركل روابط بين‌الملل ستاد نيز در اين جلسه بيان داشت: طبق بيانيه سياسي سازمان ملل در سال ۲۰۰۹ ميلادي، مواد مخدر تا سال ۲۰۱۹ ميلادي بايد كاهش بسياري داشته باشد اما در گزارش ۲۰۱۸ ميلادي كه اخيرا منتشر شده است، نه تنها كاهش نيافته بلكه به طرز وحشتناكي افزايش يافته است.


وي با اشاره به نقش سازمان‌هاي مردم‌نهاد در پيشبرد امور گفت: در همه جاي دنيا، سازمان‌هاي مردم جاده صاف كن امور هستند بر این اساس در سال ۲۰۱۹ ، يك روز به سازمان‌هاي مردم‌نهاد اختصاص يافته و سازمان ملل در چند كميسيون بين‌المللي، نمايندگاني از اين سازمان‌ها را براي سخنراني انتخاب كرده است.


وي افزود: روند جهاني نيز به سمتي مي‌رود كه كاهش تقاضا و قانوني‌سازي و جزم‌زدايي از مواد مخدر، ‌اصل و هدف ده سال آينده باشد و جامعه جهاني درصدد آماده‌سازي سندي در اين زمينه است. با توجه به اين امر، از سازمان‌هاي مردم‌نهاد كشورها كمك خواهند گرفت. من انتظار دارم سازمان‌هاي مردم‌نهاد كشورمان در اين زمينه فعال‌تر باشند و چشم‌داشتي به دولت نداشته باشد.


همچنين محمد بيرجندي مديركل دفتر توسعه مشاركت‌هاي مردمي و سازمان‌هاي مردم‌نهاد ستاد نيز در اين جلسه گفت: بايد فضا را به سمتي ببريم كه خلاءهاي موجود در حوزه تشكل‌هاي مردمي رفع شود و اعتماد و سرمايه عظيمي شكل بگيرد تا برنامه‌ها را در حوزه مشاركت‌هاي مردمي و استفاده از ظرفيت‌هاي غير دولتي و اتكا به حمايت‌هاي دولتي پيش ببريم.


وي افزود: ستاد در سال گذشته با سياست‌‌گذاري‌ در حوزه مشاركت‌هاي مردمي، اقدامات خوبي را از طريق دستگاه‌ها و سازمان‌ها انجام داد. در سال جاري نيز با اتكا به همان ظرفيت‌ها، برنامه‌ها را با آهنگ متوازن‌تر و سريع‌تر پيش مي‌برد.


اين مقام مسئول در ستاد بيان داشت: طرح‌هاي حمايت از سازمان‌هاي مردم‌نهاد در حال وصول است. سال گذشته يك ميليارد و ۷۰۰ ميليون تومان از منابع داخلي ستاد به اين طرح‌ها اختصاص داديم و امسال اين رقم را به ۳ ميليارد تومان افزايش داديم.


بيرجندي گفت: در بزرگداشت مراسم سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر، ۱۱۸۱ سمن غير دولتي حضور داشتند و كار بزرگي انجام شد، همچنين اين سمن‌ها در آن ايام تعداد قابل توجهي جشنواره‌، همايش و كرسي آزادانديشي برگزار كردند.


در اين جلسه نمايندگاني از دستگاه‌هاي مختلف از جمله وزارت كشور، وزارت بهداشت، وزارت تعاون، وزارت علوم، قوه قضائيه، امور زنان رياست جمهوري، هلال احمر، سازمان تبليغات اسلامي، سازمان بهزيستي، ناجا و جمعي از نمايندگان سازمان‌هاي مردم‌نهاد حضور داشتند.


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۵٫۲۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=47125

برچسب ها