• امروز : سه شنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 6 May - 2025
کل پست ها: 73574اخبار امروز : 0
5

ارتقای سلامت اجتماعي منجر به اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر مي‌شود

  • کد خبر : 47026
  • ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۷:۵۸

  یک کارشناس علوم رفتاری معتقد است: ارتقای سلامت اجتماعی با بکارگیری و تقویت ابزارهای فرهنگی و معنوی می‌تواند منجر به بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی شود. مینا رادیانفر در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: امروزه تاثیر فرهنگ و شیوه زندگی غربی  در گسترش […]

 

یک کارشناس علوم رفتاری معتقد است: ارتقای سلامت اجتماعی با بکارگیری و تقویت ابزارهای فرهنگی و معنوی می‌تواند منجر به بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی شود.


مینا رادیانفر در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: امروزه تاثیر فرهنگ و شیوه زندگی غربی  در گسترش ناهنجاری‌های اجتماعی از جمله اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی بویژه روان‌گردان‌ها یک نوع جنگ نرم بوده که نوجوانان و جوانان را تخريب می‌کنند، به همین دلیل باید سلامت اجتماعی افراد جامعه را با بکار گیری ابزارهای فرهنگی و معنوی افزایش داد تا در برابر این آسیب ها در امان بمانند.


وی، بحث اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی را نگران کننده دانست و اظهار کرد: استعمال موادخاني حتی در میهمانی‌های خانوادگی به امری عادی تلقی شده و برای عده‌ای به اشتباه آرام‌بخش و سرگرم کننده است، غافل از اینکه می‌تواند آنها را در آستانه ورود به دنیای سیاه و بی‌بازگشت اعتیاد قرار ‌دهد.


رادیانفر ، مشکلات روانی، کنجکاوی، ضعف اراده، فرار از زندگی تکراری، انگیزه‌های درمانی و شخصیت نابهنجار فرد را به عنوان مهم‌ترین علل فردی گرایش به مواد مخدر بیان کرد و گفت: در حالی که فقر محبت در خانواده، تبعیض، آزادی‌های افراطی، استقلال طلبی افراطی فرزندان، رفاه بالای اقتصادی یا فقر شدید، گسست بنیان های خانوادگی و تاثیرات محیطی و جغرافیایی مهم‌ترین علل اجتماعی شیوع اعتیاد به مخدرهای صنعتی و شیمیایی است .


این کارشناس علوم رفتاری تصریح کرد: در حوزه ارتقای سلامت روانی و اجتماعی و در راستای کاهش پیامدهای اعتیاد، جامعه نیازمند اقدامات همه جانبه از سوی دولت، مردم و تشکل‌های غیردولتی است.


 به گفته رادیانفر باید تغییر نگرش و آگاهی در مورد مخدرهای صنعتی و شیمیایی میان افکار عمومی ایجاد کرد و سپس راهکارهای آموزشی و تبلیغی مناسب برای رهایی از بحران اعتیاد و عواقب سوءاجتماعی وابسته به آن را در نظر گرفت.


وی افزود: آشنایی مردم با اختلالات روانی ناشی از اعتیاد، افزایش مهارت‌های تربیتی و شفاف سازی آسیب‌های اجتماعی به عنوان برنامه های پیشگیرانه بسیار حائز اهمیت است.


وی اظهار کرد: از سوی دیگر ارتقای مهارت‌های زندگی، فرزندپروری صحیح و خودمراقبتی به شکل فردی یا گروهی، تاثیری کلیدی برجامعه به ویژه قشر نوجوان و جوان دارد و در بازه‌های زمانی میان مدت و بلندمدت، سیرصعودی اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی  را متوقف می‌کند.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۵٫۱۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=47026

برچسب ها