مدرس دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: جای واحد درسی در مدارس برای شناخت خطرات مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و عوارض آن خالیست، پیشنهاد می شود در کنار درسهای دیگر، درسی در رابطه با اعتیاد در مدارس کشور ارائه شود.
محمد نوعی در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: برای ایجاد واحد درسی در مورد شناخت خطرات اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باید فرهنگسازی و کار اساسی انجام گیرد که رسانههای جمعی نقشي بسیار مهم در این زمینه دارند.
وی مصرف مواد مخدر صنعتی نوین را یکی از مشکلات عمده در کشورهای در حال توسعه دانست و اظهار کرد: از آنجایی که این کشورها دارای جمعیت جوان هستند، بالطبع بیشتر در معرض خطر واقع می شوند.
نوعی ادامه داد: دامنه تاثیرات مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی از این رو حائز اهمیت است که عواقب وخیم آن تنها فرد مورد نظر را در بر نمیگیرد، بلکه خانواده، دوستان و همکاران نیز در معرض آثار ویرانگر آن قرار خواهند گرفت.
این مدرس جامعه شناسی با بیان اینکه علل گرایش به مصرف مواد مخدر عوامل زیستی- جسمانی، روانی و اجتماعی ميباشد، گفت: مهم ترین عوامل اجتماعی از جمله خانواده، دوستان ناباب و مهمانی ها هستند که بهترین راه مقابله با اعتیاد کنترل فرد است.
نوعی افزود: از دیگر علل گرایش به مصرف مواد صنعتی و شیمیایی ، تهیه آسان و راحت آن ها است که در این رابطه پیشنهاد میشود که فرصت را برای خرید و فروش این مواد کم کرد، و نیروی مقتدر انتظامی باید در این خصوص بسيار قاطعانه عمل كند و با فروشندگان مواد خصوصا در پاركها برخورد جدي نمايد .
وی تصریح کرد: باید امکاناتی برای افراد فراهم سازیم که اوقات فراغت خود را با کارهای سالم بگذرانند، به گونه ای تفریحات سالم را باید در جامعه رواج داد تا مردم در زمان گرفتاری و مشکلات زندگی و ناراحتی به سراغ مواد مخدر صنعتی برای رفع ناراحتی نروند.
این مدرس دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد داد که مراکز مشاوره نیز در سطح روستاها و شهرهای کوچک تاسیس شود تا اقدامات آموزشی لازم به والدین در جهت کنترل مهمانی های شبانه و دوستان ناباب فرزندان داده شود.
نوعی یادآور شد: کلاسهای سیار جهت آموزش و آشنایی جوانان با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی نیز در نوع خود میتواند روشی کارآمد برای مبارزه با اعتیاد باشد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۵٫۱۳