معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری از اتمام اجراي آزمايشي طرح كرامت تا پايان سال در شهرستان فلاورجان خبر داد و گفت: نتايج مثبت اين طرح بايد الگويي براي كل كشور باشد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، سيد نجيب حسيني در جلسه “بررسي و پيگيري مشكلات مرتبط با موادمخدر شهرستان فلاورجان” گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان یک تشکیلات حاکمیتی با عضویت ۲۴ دستگاه مرتبط و تاثیرگذار تلاش میکند تا پیشگیری از گرایش به مواد مخدر در جامعه به انجام برسد.
وي افزود: دبيرخانه ستاد، هر سال تفاهمنامههايي را با اين دستگاهها منعقد ميكند و وظيفه دارد اين دستگاهها را به سمت سياستهاي كلان مبارزه با مواد مخدر، برنامه ششم توسعه و برنامه سنواتي هدايت كند.
معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد بيان داشت: در راستای پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر طرح آزمایشی کرامت در شهرستان فلاورجان اجرا شد و تلاش داريم با استفاده از ظرفیتهاي مردمي و دولتي، این طرح را به پايان برسانيم و به عنوان الگويي برای سایر استانها انتخاب كنيم.
حسيني خاطر نشان کرد: همه دستگاهها موظفند در این طرح کمک و همکاری كنند و حداکثر تا پایان سال خروجی این طرح را داشته باشیم، اين طرح براي اولين بار است كه اجرايي ميشود پس بدون شك داراي نقاط قوت و ضعفي است كه باید احصا شود.
وي افزود: تلاش داريم تا شخص معتادی را كه در دام اعتیاد گرفتار شده است، به سمت و سوي درمان هدايت كنيم و سپس به زندگي و جامعه بازگردانيم، با بهبودي اين فرد، حتي از بروز اعتياد در بين اعضاي خانوادهاش جلوگيري شده است.
همچنين حجتالاسلام سید ناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در اين جلسه گفت: برای اینکه اجرای طرح کرامت در شهرستان فلاورجان به صورت موفق انجام شود لازم است، حمایت مالی از اجرای اين طرح صورت بگيرد.
وي افزود: رسيدن به نتايج مثبت در اين طرح از اهميت زيادي برخوردار است، دست يافتن به اين نتايج است كه فلاورجان را الگويي براي كل كشور تبديل خواهد كرد.
دكتر پرويز افشار معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد نيز در اين جلسه گفت: شهرستان فلاورجان به واسطه وجود ظرفیتها و هماهنگی و همدلی مردم و مسئولان در طرح کرامت انتخاب شد.
وي افزود: ستاد در اشتغال بهبوديافتگان از ۱۰۰ به ۷۰۰ درصد رشد داشته است اما اشتغال پيشگيرانه براي افراد سالم جامعه خارج از چارچوب وظایف ستاد است و به صندوق ذخيره ملي و وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي مربوط ميشود.
همچنين اصغر هدايت دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان در اين جلسه بيان داشت: طرح کرامت یکی از نمونههای رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر است که اجرای آن به صورت آزمایشی در شهرستانهای فلاورجان استان اصفهان با هدف برانگيختگي عمومي براي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي از جمله اعتياد از بهمن سال ۹۵ آغاز شد.
وي افزود: این طرح، طرح جامعي است و مراحل هفتگانه دارد و مسائل آموزشی و پیشگیری، فرهنگي، صيانت، توانمندسازي و مقابله را شامل میشود و عزم جدی نيز برای اجرای این طرح در استان اصفهان و شهرستان فلاورجان وجود دارد.
دبير شورا با بيان اينكه در اجراي اين طرح، قرارگاههايي در روستاها و محلات شهري ايجاد شد، گفت: برگزاري بيش از ۸۰۰۰ هزار كارگاه پيشگيري از اعتياد، برگزاري ۵۰ همايش پيشگيري از اعتياد و ۵ جشنواره و برپايي ۱۲۲ نمايشگاه پيشگيري از اعتياد، آموزش دانشآموزان و مربيان مدارس و مهدهاي كودك از جمله اقدامات مهم در شهرستان فلاورجان بود.
هدايت بيان داشت: با اجراي اين برنامهها شاهد نتايج خوبي همچون كاهش كشفيات مواد مخدر، افزايش سطح آگاهي خانوادهها و جوانان نسبت به خطرات اعتياد، كاهش طلاق هستيم و به طور كلي برآوردهاي اين طرح در حوزههاي پيشگيري، درمان، صيانت و مقابله مثبت بوده است.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۰۵٫۰۳