سرپرست شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي گفت: در سال ۹۶ تعداد ۸۲۰۰ نفر از معتادان متجاهر در مراکز ۱۱ گانه تبصره ۲ ، ماده ۱۶ مشهد مقدس پذیرش شده اند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي ؛ وحید اشرفی سرپرست شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي در بازدید معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر به همراه رئیس سازمان بهزیستی کشور از کمپ ماده ۱۶ مشهد گفت: پس از وصول تدابیر ابلاغی ستاد ، طی ۲۶ مرحله اجرای طرح در سال ۹۶ مجموعاً تعداد ۸۲۰۰ نفر از معتادین متجاهر توسط فرماندهی انتظامی استان و بسیج جمع آوری و به مراکز یازده گانه ماده ۱۶ منتقل شدند.
اشرفی گفت: بر اساس منويات مقام معظم رهبري مدظله العالي مبني بر ضرورت توجه جدي به كاهش آسيب هاي اجتماعي خصوصاً در حوزه مواد مخدر و روانگردان و پيرو تأكيدات ايشان بر انجام اقدامات فوق العاده و ويژه در امر مبارزه با مواد مخدر، ساماندهي و رسيدگي به وضعيت معتادان متجاهر و برخورد با خرده فروشان در استان در دستور كار شورا قرار دارد .
وي افزود: در اين راستا با توجه به تاكيد وزير كشور و دبيركل ستاد درخصوص جمع آوری معتادان متجاهر ، جلسه فوق العاده شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و شهرستان مشهد با حضور استاندار ، فرماندار مشهد مقدس، فرمانده انتظامی ، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان، جانشین دادستان عمومی و انقلاب، رئیس شعبه ۲ دادگاه انقلاب، و سایر دستگاه های عضو برگزار و هماهنگی های لازم جهت اجرای هرچه بهتر عملیات پاکسازی نقاط آلوده اطراف مشهد بعمل آمد.
اشرفی افزود: در مراکز ماده ۱۶ که افراد با حکم قضایی در آنجا حضور دارند برای توانمندسازی آنها کارگاه های آموزشی در زمینه های مختلف آشپزی، خیاطی، کشاورزی و قالیچه های تزئینی در کنار نشستهای مشاوره و روان درمانی برگزار می شود.
سرپرست شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي با بیان اینکه درمان، صیانت و توانمند سازی معتادان در دستور کار است، خاطر نشان كرد: آموزش فنی و حرفه ای ۳۸۸ نفر از بيماران مقيم در مراكز ماده ۱۶ و اشتغالزایی برای ۴۵۷۶ نفر از بهبودیافتگان و خانواده آنها در سال ۹۶ صورت گرفته است و امید است با استفاده از ظرفیت شورای شهر مشهد بتوان امکانات این مراکز را افرایش داد.
اشرفی بیان داشت: یکی از دغدغه ها و مطالبات مردمی در حوزه امنیت اجتماعی در استان خراسان رضوي، جمع آوری معتادین متجاهر و پاکسازی تفرجگاه ها ، اماکن عمومی و خیابان ها از لوث وجود اینگونه افراد است.
وی افزود: بخشی از جرائم خرد مانند سرقت و فروش مواد مخدر توسط این افراد صورت می گیرد و پلیس در راستای پاسخگویی به این مطالبه پس از اخذ مجوزهای قانونی و هماهنگي با مراجع قضايي اقدام به اجرای طرح جمع آوری معتادین متجاهر و پاکسازی مناطق آلوده و سكونتگاه هاي غير رسمي کرده است.
سرپرست شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي با تاكيد بر كاهش مشكلات مردم و تشريح ضرورت درمان و بازتواني معتادان بي خانمان و متجاهر گفت: درمان معتادين متجاهر بر مبناي حفظ كرامت انساني و اسلامي و بازگشت آنان به كانون خانواده و جامعه ، یکی از مهمترین رسالت های دبيرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان می باشد که این مهم با همکاری دانشگاه علوم پزشكي و بهزيستي استان در حال حاضر با قوت دنبال مي گردد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي ۹۷٫۰۴٫۱۹