کنگره ۶۰ بهعنوان یکی از پیشتازان و فعالان حوزه مبارزه با مواد مخدر، با داشتن بیش از ۶۰ هزار عضو، روز جمعه در پارک طالقانی تهران، میزبان وزیر کشور و جمعی از مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر بود.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر و به دعوت مهندس دژاکام، دبیرکل جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ به همراه جمعی از مدیران و مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر، از فعالیتهای کنگره ۶۰ در پارک طالقانی، بازدید كرد.
دکتر عبدالرضا رحمانیفضلی در اين بازديد گفت: در حوزه کاري خود همواره با افرادي كه اهل فن هستند سر وکار دارم مشورت مینمایم و همیشه در مورد انواع و اقسام روشهای درمان بهویژه روش کنگره ۶۰ بحث كردهايم و دوستان در جلسات نظرات خودشان را گفتهاند و بنده نيز به جاهای مختلفی رفته و دیدهام اما امروز که به اینجا آمدم، برایم اين گردهمايي واقعاً جالب بود و امیدوارم در عمر باقیمانده مسئولیتم بتوانم بیشتر با شما همکاری کنم، قطعاً حضور امروز من، تأثیرات زیادی در ادامه کارم خواهد داشت.
وي ادامه داد: فکر، جسم و جان؛ سه عنصر اصلی توجه در درمان هستند. در قرآن هم به همین شکل است. وقتی بحث ایمان ميشود، عمل صالح هم مطرح میشود. در سوره والعصر آمده كه وَالْعَصْرِ، إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِی خُسْرٍ، إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ. این آیه میگوید که انسان در خسران است و به راستي كه انسان در خسران است و مرتباً در حال از دست دادن عمر خود ميباشد. این بالاترین سرمایه است که وقتی از دست میدهد، هیچچیزی جایگزین براي آن نیست؛ مگر اینکه ایمان داشته باشد و عمل صالح انجام دهد و دعوت بهحق و دعوت به صبر کند. ایمان، بدون عمل صالح هم به درد نمیخورد؛ عمل صالح فاقد ایمان نيز، به درد نمیخورد.
وزير كشور ادامه داد: شما ایمان داريد و هم عمل صالح انجام دادهاید؛ کاری به بقیه نظرها و تفکرها و روشها ندارم؛ من محصول را میبینم؛ محصولی که نتیجه فکر شماست و نتیجه آن این شده که در اینجا ۳ الي ۴ هزار نفر، جمع شدهايد و بانشاط کاري را انجام میدهيد، این خیلی مهم است.
رحمانيفضلي گفت: به گفته يكي از دكتراي حاذق در اين جلسه، یکی از ضعفهای اصلی زندگی ما در همه مسائل این است که وقتی وارد یک موضوع و مسئلهای میشویم؛ جایگاه آن موضوع و مسئله را خوب متوجه نميشويم و چون متوجه نميشويم، برخوردمان هم با آن مسئله ناقص است. پس باید اول صورتمسئله را شناخت؛ اگر میخواهیم مسئلهای را حل کنیم، ابتدا باید صورتمسئله را متوجه شويم. در این نوع مسائل و حوزه اعتیاد هم همینطور است. مسئله اصلی، انسان است. بقیه امور، همه برمیگردد به تفکر، عمل و اقدام انسان.
وي بيان داشت: ما انسان را دارای قدرت بینهایت میدانیم. ما میگوییم همهچیز در انسان جمع است؛ خداوند متعال قرآن را آفرید، قرآني كه کتاب تدوین است؛ یعنی مجموعه راهنمای بشر در حوزههای مختلف در یک مکتوب است؛ این میشود کتاب تدوین. عالم هستی را آفرید که همهچیز در آن وجود دارد و بینهایت است. پس یکی قرآن است که کتاب تدوین است و دیگری عالم هستی که کتاب تکوین. این دو کتاب در وجود انسان جمع شده و اسم انسان، دیوان کبیر است.
وزير كشور گفت: اگر بخواهیم استدلال کنیم، همان کلام خداوند است که میفرماید: انسان، خلیفه الله است. وقتی خداوند، ما را خلیفه الله مینامد، یعنی ما نزدیکترین موجود به خداوند هستیم. نزدیکترین موجود، منظور فاصله نیست! منظور آن تفکر و اندیشه و در نهایت قدرت است. پس اگر ما در مسئله شناسی پی ببریم که انسان موجودی قدرتمند و بینهایت است، پس میتواند در مواجهه با هر مشکلي، راهحل آن را پیدا کند.
رحمانيفضلي در سوالي از پزشکان حاضر که آیا میتوانید برای من محاسبه کنید ظرفیت حافظه انسان چقدر است؟! گفت: هیچکس تابهحال نتوانسته ظرفیت حافظه انسان را بسنجد؛ هیچکس نتوانسته بیاید و میزان و اندازه برای عشق قائل شود؛ مثلاً بگوید میزان عشق و علاقه ۱۰ تن یا ۱۰ کیلومتر است؛ برای نفرت هم همینطور، خشم و محبت را هم نتوانسته؛ عقل هم قابلاندازهگیری نیست؛ هر آنچه به درون انسان برمیگردد قابلاندازهگیری نیست.
وي بيان داشت: خداوند متعال فرمودند که جای من در قلب شکسته مؤمن است. خداوند بینهایت مطلق است؛ بینهایت مطلق در بینهایت جاری نمیگنجد؛ بینهایت مطلق باید در بینهایت مطلق جا بگیرد. وقتی خداوند میگوید من در قلب مؤمن هستم، قلب مؤمن بینهایت مطلق است؛ این خیلی مهم است. اگر ما برای انسان چنین جایگاهی قائل شویم، حال اینکه مواد مخدر قابل ترک است یا نیست؛ این چیز خیلی پیشپاافتاده است و قابلبحث کردن نیست.
دبيركل ستاد ادامه داد: انسان موجودی دو وجهی است؛ یعنی وقتی خداوند انسان را آفرید و کالبدش را به وجود آورد، از روح و نفس خودش بر آن دمید. پس دو چیز بیشتر نیستیم؛ یکی جسم خاکی ما كه خاکی در اینجا منظور خاک نیست؛ منظور جسم مادی است و دیگری روحی است که خداوند در ما دمیده است؛ عزت و کرامتی است که خداوند به ما داده است. کرامت همان جایگاهی است که انسان میتواند به آن برسد و اینها نتیجه روح است.
رحمانيفضلي گفت: ما یک عقل جدا از کالبد و جسممان نداریم؛ شما نمیتوانید بگویید عقل کجاست! مغز، عقل نیست؛ نمیتوانید جایگاه خاصی برای عقل در کالبد انسان پیدا کنید. همه شما پزشک هستید و بیایید و به من بگویید عقل در کجا واقع شده است. در یک بُعد انسان، عقل است. یک بُعد، دل و بُعد دیگر قلب و بعد دیگرتر روح و آخری جان است. از این کلمات زیاد شنیدیم که میگویند: تو جان منی، تو روح منی، دل من تو را میخواهد؛ اینها همه همان روح خدا است منتهی منشوری است. روح کارش دمیدن لطافت و محبت است. دل کارش شکستن است؛ شکستن نه به معنای خرد شدن. یک جا دچار دگرگونی میشود که این کار قلب است. یکجا با برهان و استدلال برخورد میکند که کار عقل است.
وي ادامه داد: قرآن میفرماید كه وقتی یک نفر میمیرد بهمنزله این است که همه انسانها مردند. چون هر انسان برابر همه انسانها است و اين مصداق جمله معروف در کنگره ۶۰ است كه وقتی نفسی احیا شود مانند آن است که همه نفسها احیا شدهاند.
وزير كشور گفت: انسان واقعاً موجود عجیبی است! عجیب کلمه کوچکی است. در بُعد تکاملی و ملکوتی و علی العلیین، در بین ملکی و خاکی خودش هم میتواند اسف السافلین باشد. ماییم که انتخاب میکنیم در کجا واقع شویم. وقتی انسان را تعریف میکنیم، آن را موجود مستقیم القامع که قدرت ناطقه دارد، قدرت ناطقه منظور صحبت کردن نیست؛ قدرت ناطقه در اینجا، عقل است. وقتی ما این خصوصیات را برای انسان قائل میشویم، یکی از ویژگیهای انسان قدرت انتخاب است که این خصوصیت در هیچ موجود دیگر وجود ندارد. شاید موجودات دیگر غریزی داشته باشند ولی اختیاری نه. وقتی میگوییم انتخاب، آنطرف اختیار پیدا میکند. هیچ پدیدهای اختیار ندارد بهجز انسان.
رحماني فضلي ادامه داد: اختیار در وجود انسان تنها جبری است که وجود دارد و جبر دیگری در او نیست بهجز تولد و مرگ؛ بهغیر از این دو، بقیه همه اختیار است. اختیار و انتخاب، بدون آزادی معنی ندارد. اینها همه ویژگیهایی است که خداوند در اختیار انسان قرار داده و اگر جایگاه انسان را بدانیم، طرح سؤال درباره اینکه اعتیاد درمان دارد یا نه قابلبحث کردن نیست. این انسان هرلحظه میتواند تغییر کند و انسان دیگری باشد.
وي گفت: در خلقت انسان، تولد دائم داریم. ما در بحثهای عرفانی، از آن، حرف میزنیم؛ دائم متولد میشویم. دائم نو میشویم. این خلقت انسان است و ميتواند متولد نشود، نو نشود؛ اگر نو و متولد نشویم، یعنی توقف؛ یعنی مرگ. در هر چیزی توقف به وجود بیاید، در آن مرگ اتفاق میافتد. اگر فکر ما متوقف شود دچار مرگ تفکر میشویم. اگر احساس ما متوقف شود دچار مرگ احساس میشویم. محبت هم همینطور. این ما هستیم که باید این استعداد خدادادی را دائماً پرورش دهیم و نو شویم.
رحماني فضلي اظهار داشت: عید برای انسانها همیشه عید است چون مرتب نو میشود. من هم امروز با دیدن شما تولد جدید پیدا کردم و امیدوارم خداوند ما را در مسیری قرار بدهد که به شما در جایگاه مسئولیتی که دارم بتوانم به شما خدمت کنم.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۷٫۰۴٫۱۷