• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73441اخبار امروز : 10
6

تاکید بر اهتمام جدی تر در زمینه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد بانوان

  • کد خبر : 46615
  • ۱۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۲

سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بر ضرورت اهتمام جدی تر در زمینه پیشگیری و درمان و کاهش آسیب اعتیاد بانوان تاکید کرد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي ، وحید اشرفی در همایش ” اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر با رویکرد نقش خانواده و […]

سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بر ضرورت اهتمام جدی تر در زمینه پیشگیری و درمان و کاهش آسیب اعتیاد بانوان تاکید کرد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي ، وحید اشرفی در همایش ” اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر با رویکرد نقش خانواده و زنان در پیشگیری اولیه از اعتیاد” گفت: اعتیاد در زنان ضربه‌های اجتماعی و فرهنگی بیشتری در پی دارد و کم‌ترین عارضه اجتماعی اعتیاد در زنان متلاشی شدن خانواده است.


وی افزود: از آنجایی که مادران نقش تعیین کننده‌تری در تربیت و نقش‌پذیری فرزندان دارند اعتیاد زنان تاثیر عمیق‌تری بر جامعه‌ای که نسل آینده، آن را اداره خواهد کرد می‌گذارد و لذا توجه زیادی را می‌طلبد.


سرپرست شورا بیان داشت: در سال‌های اخیر و با گسترش اعتیاد در میان زنان و نا کافی بودن اقدامات پیشگیرانه در مقابله با این پدیده، قبح این مساله در جامعه شکسته شده است. همچنین کشیدن سیگار و قلیان نیز برای زنان جوان و نوجوان نزد افکار عمومی عادی شده است و بسیاری از زنان در کنار افراد خانواده اقدام به استعمال این مواد می‌کنند. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مسایل اجتماعی، سیگار و قلیان دروازه‌ای برای ورود به دنیای اعتیاد است.


اشرفی افزود: اگرچه تعداد مردان معتاد از زنان معتاد بیشتر است اما روند رو به رشد اعتیاد زنان در سال‌های اخیر بسیار نگران کننده بوده است از آنجایی که مادران نقش تعیین کننده‌تری در تربیت و نقش‌پذیری فرزندان دارند، اعتیاد زنان تاثیر عمیق‌تری بر جامعه‌ای که نسل آینده، آن را اداره خواهد کرد می‌گذارد و لذا توجه زیادی را می‌طلبد.


وی با اشاره به عوامل موثر دیگر در گرایش زنان به مواد مخدر گفت: زندگی با یک فرد معتاد ، نداشتن آگاهی و رشد نیافتن مهارت‌های زندگی برای مقابله با مشکلات، فقدان شایستگی فردی برای کسب پایگاه شغلی ،توزیع ناعادلانه منابع درآمد در جامعه ، احساس ناتوانی در نیل به موفقیت، احساس خشم و بی‌اعتمادی در خانه، محل کار و مدرسه نیز در گرایش زنان به اعتیاد و مواد مخدر موثر است.


سرپرست شورا با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه درمان و کاهش آسیب اعتیاد در زنان گفت: بر اساس تحقيقي که در مركز ماده ۱۶ زنان بر روي ۳۲ بيمار انجام شد مشخص شد ۲۵ درصد زنان درآمد غیر قانونی داشتند ۸۵ درصد آنها اولین پیشنهاد مصرف مواد مخدر را از طرف خانواده و بستگان نزدیک دریافت کردند ۶۵ درصد آنها مواد مخدر را اولین بار در منزل خود مصرف کردند و فقط یک سوم آنها هزینه مواد مصرفی را از خانواده تامین میکردند .


اشرفی ضمن تشکر از سازمان های مردم نهاد فعال در استان گفت: فعالیتهای فرهنگی، پیشگیری، توسعه مشارکتهای مردمی و توسعه خدمات اجتماعی تاثیر زیادی در مقابله با گرایش افراد به سمت اعتیاد دارد و تلاش بر این است که هیچ زن معتاد متجاهری در شهر دیده نشود.


وی خاطرنشان کرد: براساس بند ۵۷ برنامه ششم توسعه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه همه جانبه با مواد مخدر حضور تمامی مردم، مسئولان و قشرهای مختلف در این بخش ضرورت دارد. اصلی ترین سیاست دولت بر روی بحث پیشگیری است و دراین زمینه برنامه ریزی های قابل توجهی داشته بطوریکه در مدارس، دانشگاه‌ها، محیط های کار، مناطق شهری و روستایی این سیاست با اجرای طرح های آموزشی پیش می رود.


اشرفی تصريح كرد: سیاست ستاد مبارزه با مواد مخدر، اجتماعی نمودن مبارزه است در راستای اجتماعی نمودن مبارزه مشارکت آحاد مردم از طریق سازمان‌های غیر دولتی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و نقش بارز سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های مردمی در گفتمان سازي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر و پيشگيري و درمان اعتياد موثر است و این سازمان‌ها پرچمدار پیشگیری از مصرف مواد مخدر هستند.



منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۷٫۰۴٫۱۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=46615

برچسب ها