دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گيلان گفت: موادمخدر و اعتیاد در کمین نوجوانان و جوانان است و پدران و مادران باید به مضرات مصرف مواد و روانگردانها آگاه باشند.
به گزارش روابط عمومی دبير خانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گيلان، محمدحسين شاهكوئي در همايش پيشگيري از اعتياد شهرستان شفت كه به مناسبت سالروز مبارز ه با مواد مخدر برگزار شد، گفت: حتي يكبار مصرف موادمخدر صنعتی و شیمیایی و قرصهاي روانگردان خطرآفرين و اعتیادآور است.
دبير شورا افزود: حقيقت اين است كه اعتياد در كمين فرزندان ماست و اگر بطور جدی از فرزندانمان مراقبت و مواظبت نکنیم، آسیب جدی خواهیم دید.
شاهکوئی بیان کرد: دولت تدبیر و امید رويكرد اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر را از سال ۹۲ در دستور كار خود قرار داده و وظيفه هر يك از آحاد جامعه اعم از پير، جوان، مسئولان و كارشناسان دولتی، مبلغين و روحانيون و… اين است كه يك به عنوان سفير فرهنگی- اجتماعي در راه پيشگيري از اعتياد کوشا باشند و از خود وخانواده خود مراقبت کنند.
وی ادامه داد: مراقبت از خود و خانواده جز در سايه کسب آموزشهاي لازم و پيشگيري اوليه از اعتياد ميسر نیست، لذا باید توانمندسازي خودمان را در دستور كار قرار دهيم .
دبیر شورا شناخت انواع مواد و مضرات آنها را به والدين توصيه كرد و گفت: مواد مخدر با نامهاي فريبنده و در رنگها و بستهاي شكيل مانند آدامس، پاستیل و شیرینی و کیک براي نوجوانان وجوانان طراحي شده و والدين ميبايست بسیار هوشيار و به علم روز مجهز باشند و اطلاعات خود را در زمینه اعتیاد به روز كنند.
شاهکوئی گفت: همانگونه كه ميدانيم علم با سرعت فوق العاده اي در حال پيشرفت است و سیستم تولید، توزیع و پخش مواد مخدر در دنیا یک سیستم کاملاً پویا است، لذا مردم ما هم باید هوشمند، پویا وبه روز باشند.
وی همچنین در همايش تقدير از فعالان كارگروههاي پيشگيري از اعتياد که به همت اداره كل بهزيستي استان و دبيرخانه شورای هماهنگی استان و با حضور نماينده مردم رشت معاون پيشگيري سازمان بهزيستي كشور، فرماندار رشت و مسئولين دستگاههاي فرهنگي و پيشگيري گیلان در سالن همايشهاي بهزيستي استان برگزار شد، گفت: دولت تدبير و اميد از سال ۹۲ اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر را در دستور كار قرار داده و اين موضوع تا به امروز استمرار دارد.
دبیر شورا بیان کرد: در راه مبارزه با مواد مخدر و اعتياد ميبايست كليه اقشار جامع وارد عمل شوند و وظيفه تک تک ماست كه به عنوان سفيران پيشگيري اوليه ازاعتياد دراین زمینه فعال باشيم .
شاهکوئی افزود: مواد مخدر و اعتیاد به عنوان شوك هزاره سوم نام گرفته و در دنيا بيش از ۲۵۵ ميليون نفر حداقل يكبار مصرف مواد مخدر و روانگردانها را تجربه كردهاند و اکنون توليد انواع و اقسام مواد صنعتي و شيميايي۷۰۰ برابر شده و بيش از ۶۰۰ نوع از مواد صنعتي و شيميایی و روانگردانها در دنيا تولید و عرضه ميشود بنابراین خانوادهها باید آگاه و عالم به علوم روز در زمینه اعتیاد بوده و فرزندان خود را هم آگاه کنند.
وی گفت: نوجوانان وجوانان بعلت عدم شناخت از مضرات سوءمصرف موادمخدر و روانگردان ها و بدليل ريسك پذيربودن و افراط در لذت جويي و كم تجربگي به دام اعتياد و مصرف روانگردان ها گرفتار ميشوند و چون مهارت نه گفتن را نیاموخته اند به شدت آسیب می بینند.
شاه كوئي افزود: این همايش ها بهانه اي است تا همه اقشار و گروه ها، حساسيت و اهمیت امر مبارزه با اعتياد را لمس كرده و به سطوح مختلف جامعه منتقل کنند.
وي با بیان اینکه پيشگيري به همراه آموزش های لازم، می تواند نقاط قوت و ضعف برنامه ها را تبیین کند، گفت: امسال طرح ملی مبارزه همه جانبه با موادمخدر نقش راه استان ها با اولویت پیشگیری اولیه از اعتیاد است.
منبع: روابط عمومی دبير خانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گيلان۹۷٫۰۴٫۱۷