مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در قرن حاضر به اشتراک گذاشتن تجربیات و تبادل آنها اصل مهم و ضروری است و ما باید با استفاده از تجربیات بدست آمده در حوزه مبارزه با مواد مخدر با جامعیت بیشتری به مقابله با این مقوله بپردازیم.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، عارف وهاب زاده در همایش تقدیر از برترین کانون های فرهنگی تبلیغی خراسان رضوی اظهار کرد:توجه جدی و اقدامات عملیاتی با توجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید در دستور کار دستگاه های مختلف قرار گیرد.
وهاب زاده با اشاره به بحرانهاي جهانی هزاره سوم از منظرسازمان بهداشت جهانی افزود: اعتیاد، موادمخدر و روانگردانها ناشی از وجود دو چالش اساسی روند فزاینده عرضه و روند فزاینده تقاضای مواد مخدر است و بر اساس سنجش نگرش و ارزیابی شیوع مصرف مواد در کشور ۹۲ درصد از مردم اعتیاد در کشور را زیاد و خیلی زیاد نگران کننده ، توصیف نموده اند.
وی افزود: در قرن گذشته دانش قدرت محسوب می شد ولی در قرن حاضر به اشتراک گذاشتن تجربیات و تبادل آنهااصل مهم و ضروری است و ما باید با استفاده از تجربیات بدست آمده در حوزه مبارزه با مواد مخدر با جامعیت بیشتری به مقابله با این مقوله بپردازیم.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اولويت ها و برنامه هاي سال ۱۳۹۷ پيشگيري از اعتياد ادامه داد: گسترش كمي و كيفي طرحهاي اجرايي در محيطهاي مختلف شامل محيط خانواده، آموزشي، كاري و محلات از جمله: طرح توانمندسازي دانش آموزان مقطع دوم متوسطه،طرح توانمندسازي رواني اجتماعي دانش آموزان مقطع اول متوسطه، طرح آموزش مهارتهاي زندگي و فرزند پروري ويژه مقطع ابتدايي،توسعه و تقويت كانون هاي دانشجويي،اجراي برنامه هاي مختلف پيشگيري از اعتياد در كليه محيط هاي كاري، از مهمترین این برنامه ها می باشد.
این مقام مسؤل بیان داشت: موادمخدر به همراه «فقر و رشد جمعيت»، «مشكلات زيست محيطي» و «تهديدات هستهاي»، در رديف چهار بحران اصلي جهاني قرار داشته و از آن بعنوان شوك هزاره سوم ياد ميشود و مهمترين عوامل اعتياد كسب لذت، كنجكاوي، تفريح، رفع مشكلات روحي و رواني تعيين شده است.
وی افزود: آگاهی ۵۵ درصد والدین بعد از ۳ تا ۵ سال از اعتیاد فرزندشان ناشی از کتمان و فقر آگاهی است از این رو برنامه های آموزشی فرزند پروری برای والدین با همکاری انجمن اولیا و مربیان در استان ها اجرا می شود.
این مقام مسؤل با بیان تأثير موادمخدر و اعتياد بر ميزان وقوع آسيبهاي اجتماعي افزود: همسر آزاري(۶۵ درصد)، طلاق(۵۵ درصد)، كودك آزاري(۳۰ درصد)، قتل عمد(۲۵ درصد)، نزاع و خشونت(۲۳ درصد) به ترتيب بيشترين آسيب هاي اجتماعي هستند كه متاثر و در نتيجه مصرف، توزيع ، قاچاق و عرضه مواد مخدر در كشور بوقوع پيوسته است.
وی با اشاره به سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري در عرصه پيشگيري از اعتياد در سال ۸۵ بیان داشت: بند ۴سیاست های کلی بر اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در مقابله با تهدیدات و آسیبهای ناشی از موادمخدر و روانگردان با بهرهگیری از امکانات دولتی و غیردولتی با تأکید بر تقویت باورهای دینی مردم و اقدامات فرهنگی، هنری، ورزشی، آموزشی و تبلیغاتی در محیط خانواده، کار، آموزش و تربیت و مراکز فرهنگی و عمومی تاکید دارد.
مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:۲۳ سال است که در کشور اقدامات پیشگیری شروع شده است و نتیجه کلی تحقیقات نشان می دهد عوامل اصلی در گسترش اعتیاد بین جوانان شامل عدم حمایت عاطفی والدین ، عزت نفس پایین، ضعف اعتقادات دینی ، تاثیر پذیری از دوستان ، ضعف مهارتهای ارتباطی و کاهش کنترل خانواده است.
وهاب زاده افزود: نتایج کلی تحقیقات بیانگر آن است که عدم حمايتهاي عاطفي والدين، احساس درماندگي و ناتوانی در بیان احساسات، عزت نفس پائين (كاهش خودارزشمندي)، ضعف اعتقادات ديني، تأثیرپذیری اجتماعی از دوستان و همسالان، ضعف مهارتهاي ارتباطي، کاهش کنترل خانواده، فقدان نشاط و شادابی و بروز استرس و اضطراب و فقر شناختی و شکل گیری باورهای غلط زمينهساز گرايش به آسيبهاي اجتماعي از جمله اعتياد ميباشد.
وی تصریح کرد: کانون های فرهنگی تبلیغی می تواند به عنوان یک ارگان مردمی در امر مبارزه با مواد مخدر بسیار تاثیر گزار باشند و ما آمادگی داریم زمینه آموزش های لازم در حوزه مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد را برای اعضای کانون ها فراهم کنیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۷٫۰۴٫۱۶