استاندار اصفهان گفت: هر فرد در هرجایگاه و سمتی که قرار می گیرد مسئول آسیب هایی است که به نیروی کاری وفکری جامعه وارد می شود که حتی این موضوع می تواند عواقب اخروی هم را به دنبال داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان، دکتر مهرعلیزاده در جلسه شورا که با حضور معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر ، دبیر ستاد طرح کرامت کشور و دیگر مدیران ستادی و استانی برگزار گردید، با تاکید بر اینکه نباید تصور شود که فقط ستاد و شورای مبارزه با مواد مخدر باید برنامه ها را اجرایی کند، افزود: این ستاد و شورا هماهنگ کننده هستند و دستگاه ها موظفند که در حیطه ی وظایف خود زمینه رشد افراد را فراهم کنند.
مهرعلیزاده به افزایش ۶۰ درصدی کشفیات مواد مخدر در سال جاری نسبت به سال گذشته اشاره کرد و افزود: اگر میزان کشفیات را به عنوان درصدی از آنچه مصرف می شود تلقی نماییم این آمار بالا نگران کننده است.
وی اجرای طرح کرامت در شهرستان فلاورجان را خوب ارزیابی نمود و افزود: در طرح های پایلوت باید به صورت پروژه محور با زمانبندی و هدف مشخص فعالیت نمود و براساس تفکراتی که برای اجرای طرح وجود داشته ارزیابی لازم انجام شود و برای دیگر مناطق مورد استفاده قرار گیرد.
استانداراصفهان با تاکید بر اینکه باید در اسرع وقت زمان اتمام این طرح، هدف گذاری دقیق آن و حجم کاری دستگاهها مشخص شود، افزود: در خصوص اعتبارات، مدیریت ارشد استان آمادگی کمک و همیاری را دارد.
مهرعلیزاده با بیان اینکه از بکارگیری ظرفیت های استانی در انجام پروژه ها استقبال می کنیم، افزود: اعتقاد راسخ دارم که اصفهان در همه ی زمینه های فرهنگی، اجتماعی علمی، فناوری های نو و … می تواند به عنوان پایلوت در کشور مطرح شود و با توجه به موقعیت جغرافیایی مطلوب، اصفهان می تواند پایلوت قوی برای اجرای طرح ها باشد.
وی از دستگاه ها خواست طرح ها، ایده ها و برنامه های خود را برای طرح در سطح کشور به دبیرخانه ی شورا ارائه نمایند.
استاندار اصفهان راه اندازی مرکز جامع درمان اعتیاد در اصفهان با همکاری شهرداری اصفهان را اقدامی موثر در درمان اعتیاد برشمرد.
نرخ شیوع اعتیاد در استان اصفهان ۵۰ درصد میانگین کشور است
معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری نیز در این جلسه ضمن تقدیر از اقدامات استاندار اصفهان در جهت مبارزه با مواد مخدر و اختصاص بودجه برای مرکز جامع توانمند سازی و سلامت، افزود: نرخ شیوع اعتیاد در استان اصفهان ۵۰ درصد میانگین کشوری است ولی همین میزان نیز برای پایتخت گردشگری ایران و شهری که گردشگران و گروه های مختلفی از کشورهای مختلف در آن حضور می یابند زیاد است.
سید نجیب حسینی افزود: از تمام ظرفیت های قانونی استفاده خواهیم کرد و با توجه به اینکه مسئولان ارشد کشوری موضوع اعتیاد را بعنوان یک موضوع مهم در دستور کار قرارداده اند، بهانه ای برای کم کاری وجود نخواهد داشت .
وی با بیان اینکه با تفکر دولتی نمی توان موضوع اعتیاد را حل نمود،؛ تاکید کرد: باید از ظرفیت های مردمی استفاده شود و دولت باید در این مسیر تسهیل کننده باشد.
حسینی تاکید کرد: هر قدمی که مسئولین برای مبارزه با اعتیاد بردارند اول به خانواده و اقوام خود کمک می کنند چرا که هیچ فردی از اعتیاد در امان نخواهد بود.
معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: مبارزه با اعتیاد هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری بلند مدت است و در آینده می تواند اثرات مثبتی داشته باشد.
حسینی به اجرای طرح کرامت نیز اشاره کرد و افزود: همه ی دستگاه ها موظف هستند که در این طرح کمک و همکاری داشته باشند و حداکثر در پایان سال باید خروجی این طرح را داشته باشیم و نقاط قوت و ضعف باید احصا گردد و از تمام ظرفیت ها برای اجرای این طرح استفاده شود.
طرح مبارزه با مواد مخدر در ۳۲۰ محله کشور اجرا می شود
معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین اظهار داشت : مبارزه با مواد مخدر و جلوگیری از افزایش شیوع آن در جامعه نیازمند مشارکت همه دستگاه ها به ویژه مردم است.
سردار عبدرالرضا آزادی افزود: در این راستا از طرح کرامت که در شهرستان فلاورجان از توابع استان اصفهان در حال اجراست، الگو برداری می کنیم.
سردار آزادی خاطر نشان کرد: همه دستگاه ها و نهادها باید کمیته های مرتبط با مقابله با اعتیاد را تشکیل دهند.
همچنین در پایان این نشست از اقدامات ارزشمند مصطفی هادی زاده دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان تقدیر و اصغر هدایت بعنوان دبیر جدید این شورا معرفی شد.
گفتنی است طرح کرامت یکی از نمونههای رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر است که اجرای آن به صورت آزمایشی در شهرستانهای فلاورجان و ملایر در استانهای اصفهان و همدان از بهمن سال ۹۵ و با مشارکت دستگاه ها و نهادهای مختلف مانند سپاه و بسیج آغاز شده است.
در این طرح برنامهای باعنوان توانمند سازی معلم، دانشآموز و خانواده در مدارس با هدف پیشگیری از تمایل به اعتیاد در کنار مساله درمان پیگیری میشود. برخورد با خرده فروشان، پاک سازی محله ها و ساماندهی معتادان متجاهر از جمله مواردی است که در این طرح در نظر گرفته شده است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان۹۷٫۰۴٫۱۹